HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti ile MHP arasındaki ittifak görüşmesinin tarihi belli oldu

AK Parti ve MHP arasında uyum yasalarına yönelik ittifak görüşmelerinin Perşembe günü yapılacağı öğrenildi.

AK Parti ile MHP arasındaki ittifak görüşmesinin tarihi belli oldu

AK Parti ve MHP ittifak komisyonunun ilk toplantısı perşembe günü 15.30'da Mecliste yapılacak. Toplantıya, AK Parti'den TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MHP'den Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu katılacak.

BAŞBAKAN YILDIRIM: MİLLİ MUTABAKAT!

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti ile MHP İttifak Komisyonunun yapacağı toplantıya ilişkin, “Görüşsünler bir bakalım. Milli mutabakat. Yani partilerin kendi kurumsal kimliklerini muhafaza ederek birlikte seçime gitmeleri, işin esası bu. Yapılacak düzenleme bu imkanı sağlama şeklinde olacak” ifadesini kullandı.

BAHÇELİ, ERDOĞAN'A DESTEK VERECEKLERİNİ AÇIKLAMIŞTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmayacaklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığını destekleyeceklerini belirtmiş ve "cumhur ittifakı" önermişti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel BaşkanıRecep Tayyip Erdoğan da partisinin grup toplantısında bu çağrıya yanıt vermiş ve bu ittifakın "milli ve yerli bir ittifak" olacağını kaydetmişti. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet etmiş ve ittifak üzerine bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmede, iki partinin temsilcilerinden oluşacak bir komisyonun ittifak konusunda çalışması kararı alınmıştı.

AA


En Çok Aranan Haberler