HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay'dan istifa çağrısı!

“Adı iddialara karışanlar soruşturmanın sağlığı için istifa etmeliydi”

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay'dan istifa çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna adı karışanların soruşturmanın sağlığı için istifa etmesi gerektiğini belirterek, "Bunu yapmadan, yolsuzluğa ortaya çıkaranları suçlamak yanlıştır. Hakkında takip yapılan kişinin, operasyon sürerken emniyette tayin yapması, soruşturmaya müdahaledir; affedilmez hukuk ihlali ve suçtur. Adli takibin yürütmeye bilgi vermemesi yasa ve usul gereğidir. Bundan şikayetçi olanlar, hukukçu değil mahalle bekçisi bile olamaz" dedi.

AK Partili Günay, gündeme ilişkin Twitter hesabından değerlendirmelerde bulundu. "Üç gündür vahim olaylar karşısında aklın avdetini sabırla bekledik. Susmak, suça katılmaktan değil, edeptendir. Şimdi, özetle söylüyorum" diyen Günay, AK Parti'ye oy vermiş milyonlar "adalet'le kalkınan bir Türkiye umut ettiler. Bu temiz umudu istismar eden varsa cezasını çekmesi şarttır" dedi.

Bir hukuk devletinde herkesin yaptığının sonucuna katlanması gerektiğini altını çizen Günay, şunları kaydetti:

"ŞİKAYETÇİ OLANLAR, HUKUKÇU DEĞİL MAHALLE BEKÇİSİ BİLE OLAMAZ"

"Üç-beş kişi için koca bir parti zan altında kalırsa haksızlıktır, yazıktır. Yaşananlar, vahim ve acıdır.

Olaylara, kararlı tavır almak gerekiyor. Öncelikli tavır emniyet ve adalet mensuplarını değiştirmek değildir. Önce, adı iddialara karışanlar soruşturmanın sağlığı için istifa etmeliydi. Bunu yapmadan, yolsuzluğa ortaya çıkaranları suçlamak yanlıştır. Hakkında takip yapılan kişinin, operasyon sürerken emniyette tayin yapması, soruşturmaya müdahaledir; affedilmez hukuk ihlali ve suçtur. Adli takibin yürütmeye bilgi vermemesi yasa ve usul gereğidir. Bundan şikayetçi olanlar, hukukçu değil mahalle bekçisi bile olamaz. Bize düşen, adaletin tecellisini sabırla beklemektir. Ancak, emniyete/yargıya müdahale adalete güveni gölgelerse sonucu daha vahim olur. Siyasi taraflılıkla, bilip bilmeden, yolsuzluğu koruyor görünmenin siyasi bedeli ağır olacağı gibi, halka ve Hakk'a karşı da vebali ağırdır."(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler