HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti MKYK yarın saat 11:00'de toplanacak

AK Parti yarın saat 11.00'de Merkez Karar Yönetim Kurulu'nu (MKYK) toplayacak.

AK Parti MKYK yarın saat 11:00'de toplanacak

AK Parti Genel Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talep etti. Görüşmede yeni genel başkanın belirlenmesi için yapılan temayül yoklamaları sonuçları Erdoğan ile paylaşılacak.

İktidar partisinde ilk temayül yoklaması pazartesi günü il başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye başkanları ve il genel meclisi başkanları arasında yapılmıştı.

"Yeni genel başkan olarak kimi görmek istersiniz?" sorusu dün de milletvekilleri, bakanlar, kurucu üyeler, MKYK üyeleri, etik kurulu üyeleriyle hakem kurulu üyelerine yöneltilmişti.

Siyaset kulislerinden yansıyan bilgilere göre bu iki toplantıda da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın ismi öne çıkıyor.

YARIN 11'DE AÇIKLANACAK

AK Parti yarın saat 11.00'de Merkez Karar Yönetim Kurulu'nu (MKYK) toplayacak. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre toplantının ardından genel başkan adayı açıklanacak.

BİNALİ YILDIRIM İSMİ ÖN PLANA ÇIKTI

Temayül yoklamalarında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ismi birinci çıktı. Milletvekili ve bakanların büyük bölümü de tercihini Yıldırım'dan yana kullandı.

BAŞBAKAN'DAN CUMHURBAŞKANI'NA VEDA ZİYARETİ

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalar yaptı. Kalın açıklamasında "Sayın Başbakanımız yarın Sayın Cumhurbaşkanımıza veda ziyaretinde bulunacak. Onlar sürecin nasıl işleyeceğine karar verecekler. AK Parti'den bize ulaşan bir randevu talebi yok." ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler