HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti MYK sonrası Mahir Ünal'dan CHP'ye sert tepki

AK Parti MYK toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklama yaptı. Mahir Ünal'a dün CHP’li milletvekilinin 15 Temmuz’la ilgili yaptığı açıklama soruldu. Ünal, Kılıçdaroğlu’nun CHP’si bir FETÖ tehdidi olduğuna inanmıyor mu? FETÖ’nün orduda örgütlendiğine inanmıyor mu? Darbe yaptıklarına inanmıyorlar mı? Kılıçdaroğlu’nun CHP’si neden bu tehdidi görmezden geliyor? Bunu vebalini, Kılıçdaroğlu’nun CHP’si altından kalkamaz" dedi."

AK Parti MYK sonrası Mahir Ünal'dan CHP'ye sert tepki

Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

İşte AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

BÜYÜKŞEHİRLERDE KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

Geçen hafta aldığımız bir kararla öncelikli olarak illerin kongrelerinin bitirilmesi karar altına alındı. Ve büyükşehirlerin kongreleri tamamlandıktan sonra yani 51 ili tamamladıktan sonra 30 büyükşehrin kongre süreçleri başlayacak. Şu ana kadar yapılan, yani büyükşehirlerin şu ana kadar gerçekleşen kongreleri gerçeklemiş olacak. Sosyal medyada yürütülen tezviratlar var, bunlara itibar etmeyiniz.

Buna neden gerek duyuldu? Yani büyükşehirlerin kongre süreçlerinin daha sonraya bırakılmasına… Bu tamamen planlamayla ilgili. Çünkü düşünün sadece bu hafta sonu bizim 53 tane planlanmış kongremiz var. Bu şu demek aynı zamanda, her kongre için Ankara’dan konuşmacıların gitmesi, o ilçedeki çalışmalar, onun öncesinde istişareler, değerlendirmeler… Dolayısıyla bunun getirdiği zorluklar dikkate alınarak rahat bir planlama yapılabilmesi gerekçesiyle öncelikli olarak 51 ilin kongreleri tamamlandıktan sonra büyükşehirlere başlayacağız.

MÜFTÜLERE NİKAH KIYMA YETKİSİ

Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi medeni kanunun değişmesiyle ilgili bir konu değil. Nikah memurunun nikah kıyma yetkisi ne ise yine devlet memuru olan müftülere de aynı yetki veriliyor. Medeni kanunun ona verdiği yetki ile müftüler nikah kılacak. Din istismarı sonucunun çıkarılmasını doğru bulmuyoruz.

CHP'YE ÇOK SERT FETÖ TEPKİSİ!

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Haluk Pekşen’in 15 Temmuz darbe girişimini AK Parti'nin yaptığı, 250 şehidi ise öngöremediği yönündeki açıklamasına ilişkin konuşan Ünal, “Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinin yeni yaptığı bir şey değil. Bunu sistematik olarak 15 Temmuz’dan hemen sonra başlattılar. Burada acı olan şey şu ki Kılıçdaroğlu’nun CHP’si bir FETÖ tehdidine, orduda örgütlendiğe, yargıda örgütlendiğine inanmıyor mu? Sınav sorularını çalıp milletin emeğine göz diktiğine inanmıyorlar mı? Kırk yıldan beri devletin içerisine sızmış bu yapının nasıl bir tehdit olduğu, bütün Türkiye, dünya tarafından anlaşılmışken Kılıçdaroğlu’nun CHP’si ısrarla neden bu tehdidi görmezden geliyor. Kılıçdaroğlu’nun CHP’si bunun vebalinin altından kalkamaz. Biz, 15 Temmuz’u sulandırmak isteyen, itibarsızlaştırmak isteyen, 15 Temmuz’a tiyatro diyen, kontrollü darbe diyen herkesle 15 Temmuz’un anısına o gün bu Aziz milletin verdiği mücadelenin yüksek hatırına sonuna kadar mücadele ederiz. Bu yapılmak istenen işin de hesabını sorarız, çünkü bu şakası olan bir şey değil” diye konuştu.

Ünal, “Şunun bilinmesini isteriz, 250 şehit spekülasyon konusu yapılamaz. Buna müsaade etmeyiz. Bunun da hesabını sorarız” dedi.


En Çok Aranan Haberler