HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti Olağanüstü Kongresi'nin ardından Erdoğan'ın takvimi ne olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin olağanüstü kongresinde 1414 oyla genel başkan seçildi. Erdoğan, 1370 delegenin imzasıyla tek aday olarak girdiği kongrede 998 günün ardından yeniden AK Parti’nin genel başkanı oldu. Peki Erdoğan'ın öncelikle yapacakları ve stratejisi ne olacak? İşte AK Parti'yi yakından takip eden iki köşe yazarından Erdoğan'ın yol haritası ve takvimine ilişkin kritik detaylar...

AK Parti'nin 3'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi dün (21 Mayıs 2017) Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşti. Kongre sonucunda tekrar genel başkanlık koltuğuna oturan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 998 gün sonra tekrar AK Parti Genel Başkanı oldu. Kongrenin ardından Ankara kulislerinde en çok konuşulan ve merak edilen AK Parti'nin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın izleyeceği yol haritası oldu.

Hürriyet'ten, AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen ve kritik kulisler aktaran Abdülkadir Selvi ve Ankara siyasetine ilişkin kritik analizler yapan Murat Yekin, bugünkü köşe yazılarında AK Parti'nin tarihi kongresinin ardından partinin izleyeceği yola ve Erdoğan'ın stratejisine ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu.

YETKİN: TASFİYELER BAŞLAYACAK

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti'nin 3'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi'nde bin 414 oyla yeniden AK Parti Genel Başkanı olmasıyla birlikte partide tasfiyelerin başlayacağını ve sırada kabine ile belediyelerin olduğunu iddia etti.

SELVİ: TEŞKİLATLARDA VE YEREL YÖNETİMLERDEKİ DEĞİŞİKLİK

Selvi de Yetkin'in iddiasına oldukça benzer bir sav ortaya atarak, "Erdoğan’ın kafasındaki takvim" başlıklı yazısında 'Sırada kabine var' dedi ve şöyle devam etti:

"Erdoğan partisine, AK Parti liderine kavuştu. Peki Erdoğan geldi, iş bitti mi? Tam aksine, AK Parti’de iş yeni başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kafasında bir takvim var. Bu hafta başında AK Parti vitrinini düzenleyecek, hafta sonuna doğru kabinedeki değişim süreci başlayacak. Onu teşkilatlarda ve yerel yönetimlerdeki değişim izleyecek. 2019’daki başarının yolu şimdiden yapılacak değişikliklerden geçiyor. Erdoğan milletten ne istediyse millet fazlasıyla verdi. O nedenle başarıdan başka şansı olmadığını biliyor."

ERDOĞAN TEŞKİLATLARIN ELDEN GEÇECEĞİNİ KONGREDE SÖYLEMİŞTİ

Kongrenin yapıldığı Ankara Arena’yı dolduran partililere ‘teşekkür konuşması’ yapan Erdoğan, kongreyle yeni bir döneme girdiklerini, gelecek ayların ‘Türkiye’nin her alanda bir sıçrama dönemi olacağını’ kaydetti.

Erdoğan, yıl sonuna kadar atacakları adımlarla ilgili çalışmalar yürüteceklerini ifade etti: “Yıl sonuna kadar bütün teşkilatlarımızı tümüyle elden geçirmek suretiyle önce teşkilatlarımızda bir yapılanmanın adımlarını atacağız. Bu arada da inşallah hükümetimizin şu yıl sonuna kadar atacağı adımları hep birlikte ele alıp, neleri yapacağız, ne gibi adımlar atacağız bunun çalışmalarını yürüteceğiz. Zira bundan sonraki dönem icraatta da sıçrama dönemi olacaktır. Tempomuzu daha da yükselterek çalışmamızı sürdüreceğiz.”


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler