HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti referandum için harekete geçti

AK Parti yönetimi, teşkilatı eğitime aldı. 81 ilden gelen siyasi ve hukuki işler başkanları genel merkezde buluştu. Referandum öncesi sistemin halka nasıl anlatılması gerektiği konuşuldu.

AK Parti referandum için harekete geçti

AK Parti'de referandum çalışmaları hızlandı. Parti teşkilatı başkente çağrılırken, eğitime alındı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı "Bu anayasa değişikliğini kapı kapı dolaşarak, hane hane dolaşarak anlatacağız içselleşeceğiz. Kimseye karşı tahkir edici söylemden uzak duralım pozitif olalım, yaptığımız iş doğrudur, doğru bulmayan varsa eksikliği kendimizde görelim, demek ki anlamadık. Dilimizi çok iyi kullanmalıyız" dedi.

AK Parti kapı kapı gezerek anayasa değişikliğini anlatacak. Sistemin halka nasıl anlatılacağı da önce partide teşkilata anlatıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı partisinin 81 ilinin siyasi ve hukuki işler başkanını topladı, AK Parti'nin kırmızı çizgilerini hatırlattı.

"YAPILACAK DÜZENLEME BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİŞ SAĞLAMAK"

Toplantıda Yazıcı şunları söyledi:

"Bizim devletimizin özelliği üniter devlet olması bu bizim kırmızı çizgimizdir. Nasıl bu durum rejim değişikliği olarak söylenir, bunları anlatmak gerekir. Yapılacak düzenleme başkanlık sistemine geçiş sağlamak yapılan bu."

"CUMHURBAŞKANINI KİM SEÇSİN?"

Anayasa değişikliğine gelen eleştirilere, muhalefetin iddialarına aynı söylem birliği içinde yanıt verilecek. Habertürk'ün haberine göre, Yazıcı bu konuda, "Niye Meclis seçiyor; ne diyorlar, Meclis'i millet seçmiş cumhurbaşkanını millet seçmiş. Peki soruyorum, cumhurbaşkanı seçmesin, parlamentoda seçmesin, kim seçecek, Kanarya Sevenler Derneği mi seçsin? Bir başka söylem cumhurbaşkanı Meclis'i feshediyor. Kesinlikle fesih sözcüğü hiçbir yerde geçmiyor" ifadelerini kullandı. Tüm bunları anlatan kitapçıklar, broşürler de hazır. Hepsi hukuk işlerinden sorumlu il başkanlarına dağıtıldı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler