HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti Saral’dan Yalova’daki ağaç kesimine sert tepki

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Yalova'daki ağaç kesimine tepki gösterdi.

Saral, "Yalova Belediyesinin ağaç katliamı karşısında tepkisiz kalırken, Gezi Parkında ağacı gerekçe gösterip sokaklarda kanlı fener alayları düzenleyen hürriyet münafığı çapulculardan toplum vicdanı adına hesap sormanın vakti gelmiştir” dedi.

AK Partili Saral, yaptığı yazılı açıklamada, "Gezi Parkıyla ortaya çıkan ve ağaçtan odundan ilham alan "çapulculuk” ideolojisinin bütün mensup ve müntesiplerini Yalova'daki ağaç katliamı karşısında tutarlı olmaya davet ediyorum” ifadesini kullandı.

"Gezi Parkında kesilen üç- beş ağacın matemine bürünüp vatan sathını ateşe vermeye kalkan çapulcuların Paganist bir yaklaşımla kutsadıkları ağaçları CHP'li Yalova Belediyesi kesince ağaçlar kutsallığını mı yitiriyor? Zerre kadar ideolojik haysiyetiniz varsa kıymık kadar tepki gösterin” diyen Saral, şöyle devam etti:

"Gezi Parkında'Çapulcu' yaftasını asalet vesikası gibi göğsüne takıp; başındaki engizisyon külahıyla "hürriyet" çığırtkanlığı üzerinden ortamı provake eden Cem Boyner. Lügatinde 'tutarlılık' diye bir kavram varsa ve tutarlılığın minimumda haysiyet oluşuna inanıyorsan; Yalova'da kesilen 200'e yakın ağacın ıstırabı namına sahte bir vicdanla, riyakar bir üslupla da olsa; ağzını açıp kelam et! Kelam et ki;ideoloji haysiyetini kurtarasın. Kelam et ki, mantığının haysiyetini yerden kaldırasın. Kelam et ki, Gezi Parkındaki kastını ve niyetini gizleyebilesin.Kelam et ki; odunsu bir mesele de olsa objektifliğe dair liyakatgösterebilmiş olasın. Kelam et ki, hak ve hürriyet namına provakeettiğin o zavallıların algısını manipüle edip uzun vadeli kaos planlarınız için stok edebilesin. Kelam buyur! Hümanist deryadan çevreci katreler düşür de vicdanlar rahatlasın”.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler