HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti Sözcüsü Ünal'dan ikinci darbe girişimi hazırlığı iddiasına ilişkin açıklama

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal, MYK sonrası yaptığı açıklamada ikinci darbe girişimi hazırlığı iddialarına ilişkin "15 Temmuz'u savuşturmuş olan çok kritik bir süreçte kendi milleti ile birlikte püskürtmüş olan Türkiye Cumhuriyeti devleti bundan sonra bir darbe girişimine müsaade etmeyecektir" ifadesini kullandı. Ünal ayrıca, Katar krizi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon diplomasisini sürdürdüğünü belirtti.

AK Parti Sözcüsü Ünal'dan ikinci darbe girişimi hazırlığı iddiasına ilişkin açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Merkez Yürütme Kurulunun gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Ünal, bugün MYK’da özellikle yeni dönem çalışmaların üzerinde durulduğunu belirterek, “Tabii yeni dönem çalışmalar bakanlık, teşkilat, belediyeler düzeyinde önümüzdeki süreçte ilk 180 gün içerisinde yapılması gerekenler ve bunların planlanmasına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Bunun parti ayağında özellikle 2017 sonuna kadar bütün ilçe kongrelerimizin tamamlanması hedeflenmekte ve tabii bir AK Parti geleneği haline gelen istişare toplantılarımızı Ramazan'dan sora gerçekleştireceğiz ve 1 Temmuz’da il başkanları, sadece il başkanları, kadın kolları ve gençlik kollarının katılacağı il başkanları toplantısı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

KATAR KRİZİ

Katar’la bazı ülkelerin diplomatik ilişkilerini kesmesi konusunun da MYK'da gündeme geldiğine işaret eden Ünal, Erdoğan’ın Katar'la yaşanan soruna ilişkin hem Kuveyt hem de Ürdün'le yaptığı telefon görüşmeleri olduğunu belirtti.

"KİMLERİN KALKAN OLMAYA ÇALIŞTIĞINI BİLİYORUZ"

Mahir Ünal açıklamasının devamında şöyle konuştu:

"Terör örgütünün beli kırılmıştır. Türkiye maalesef 15 Temmuz öncesinde sayın Cumhurbaşkanımızın 17-25 Aralık'tan sonra açık bir şekilde FETÖ'ye karşı ortak tavır alma çağrısı yaptığında bu yapıya kimlerin sahip çıktığını çok iyi biliyoruz. O gün bunlara karşı hukuki işlem yapılmak istendiğinde bunlara kimlerin kalkan olmaya çalıştığını da bizler çok iyi biliyoruz.

"AK PARTİ CİDDİ BİR TEMİZLİK YAPMIŞTIR"

Ve 17-25 Aralık'tan sonra bugün Kemal Kılıçdaroğlu FETÖ yapılanmasının siyasi ayağını aradığını söylüyor. 17-25 Aralık'tan sonraki süreçte Ak Parti tüm süreçlerde bütün siyasal sistemini ilçe il başkanlıklarından milletvekili ve belediye başkanlıklarına kadar ciddi bir temizlik yapmıştır. Ancak sayın Kılıçdaroğlu bu süreçte kendi partisi içerisinde bir temizlik yapmış mıdır asla böyle bir şey söz konusu olmadı.

"DARBE GİRİŞİMİNE MÜSAADE EDİLMEYECEKTİR"

Demem o ki 15 Temmuz'u savuşturmuş olan çok kritik bir süreçte kendi milleti ile kendi lideri ile siyaseti ile devleti ile birlikte püskürtmüş olan Türkiye Cumhuriyeti devleti bundan sonraki süreçte herhangi bir şekilde bir darbe girişimine asla müsaade etmeyecektir. Bunun zemininin oluşmasına asla müsaade etmeyecektir.

"KİMSE UMUTLANMAYA KALKMASIN"

Bundan iki gün önce hatta dün biliyorsunuz biz MKYK üyelerimizle Sincan'daydık. Orada Çatı Dava'ya katıldık. Birilerinin bu millete karşı bir psikolojik hareket içerisinde olmalarına ve içerideki darbecilerin morallerini yüksek tutmak için bir söylem biçimi geliştirmelerine de tabii ki müsaade edilmeyecektir. Bu şu anlamada gelmiyor. Bu konuyu kaleme alan köşe yazarının bunu yaptığı anlamına gelmiyor. Tabii ki bu tür dedikodular söylemler sıkça kullanıldığında birilerinin bu dili kullanması birilerini umutlandıracaksa kimse umutlanmaya kalkmasın. Türkiye Cumhuriyeti devleti yargısı ile ordusu ile siyaseti ile cumhurbaşkanı ile hükümeti ile başbakanı ile dimdik ayaktadır. Milletimizin gönlü rahat olsun."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler