HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti tek başına iktidar

Türkiye genelinde 26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oyların sayımı tamamlanmadan AK Parti'nin iktidarı kesinleşti.

Şu ana kadar Türkiye genelinde sandıkların yüzde 99'u açıldı. En çok oyu alan AK Parti'nin oy oranı yüzde 49,38. AK Parti'nin oy oranı sandıklar ilk açıldığında yüzde 57 idi.

SANDIKLARIN YÜZDE 99’U AÇILDI, AK PARTİ 276 SINIRINI AŞTI

Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti tek başına iktidar için gerekli olan 276 milletvekilini çıkarmış durumda.

AK Parti'nin vekil sayısı 258'den 316'ye çıktı.

CHP'nin milletvekili sayısı 134, oy oranı ise yüzde 25.42.

MHP'nin milletvekili sayısı 41, oy oranı yüzde 11.98.

HDP'nin milletvekili sayısı 59, oy oranı ise yüzde 10.48 oldu.

Davutoğlu tek sözcükte ilk tepki: Elhamdülillah…

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçimler kesinleşmeye yüztutarken ilk tepkisini takipçilerine Twitter üzerinden tek sözcükle duyurdu. Davutoğlu konuşmasından önce "Elhamdülillah..." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, oyunu kullandığı Konya'da ilk konuşmasını yaptı.

"Bu zafer milletimizindir. En zor günlerde yanımızda olduğunuz için Allah sizden razı olsun. Bugün milletimizin zafer günü. Bu zafere katkıda bulunan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Daha nice yollara yürüyeceğiz. Allah utandırmasın, bugün zafer günü ama tevazu günü aynı zamanda. Bugün tek duamız Allah utandırmasın demek olacak."

Davutoğlu ardından da Mevlana Meydanı'nda partilere seslendi:

"Bu gece sevgi tohumu ekme gecesidir. Biz erken sevinenelerden değiliz. Biz son anda hayır dileyenlerdeniz. Buradan 3 mesaj vermek istiyorum. Toros dağlarının eğilmesi o kadar mümkünse bizim de herhangi bir güç karışsında eğilmemiz o kadar mümkün. Her zaman dimdik olacağız.

Ülkemizin her köşesindeki dava arkadaşlarıma, AK Parti'ye oy veren seçmenlere sesleniyorum.

Sizlerin 7 Haziran'da başınızı öne eğmenizi isteyenler oldu. Ama siz bir davaya gönül vermiştiniz, bir ülküye baş koymuştunuz. AK Parti seçmenleri her zaman vakurdur, ağırbaşlıdır, sakindir ve her zaman kararlıdır. Bugün her zamankinden daha fazla komşularınızla selamlaşacak, kardeşlerinizle kucaklaşacaksınız. Hiçbir provokasyona, hiçbir tahrike kapılmayacaksınız.

Bugün milletimiz mührü oy pusulasına vurdular, bütün dünya dinliyor. Zafer ancak Allah'ın nasip ettiği millete aittir. Bizde zafer sarhoşluğu yoktur. Sevginizi 78 milyona gösteriniz. Bugün rakip yok, hasım yok. Sadece sevgi erenleri var.

İkinci mesajım; AK Parti'ye oy vermemiş olan ama ileride oy verebilecek vatandaşlarımıza. Bugün yenilen yok, kazanan var. Biz herkesin gönlüne girmeye geliyoruz. Bize oy versin vermesin yeni Türkiye'yi inşa etmeye geliyoruz.

Üçüncü mesajım hemşehrilerimize... Konya, bu topraklardaki ilk başkentimiz. Aziz Konyalılar her zaman yanımızda oldunuz. Hiçbir zaman en zor günde dahi veise kapılmadınız, Allah sizden razı olsun. Allah devletimize milletimize zeval vermesin."

Buradan Ankara'ya geçecek olan Davutoğlu'nun parti genel merkezinde balkon konuşması yapması bekleniyor.

AK Parti 63, CHP 6, HDP 12 ilde birinci parti oldu

AK Parti 63, CHP 6, HDP 12 ilde birinci parti olurken, MHP hiçbir ilde birinci parti olamadı.

Kesin olamayan sonuçlara göre, CHP Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İzmir, Aydın ve Muğla'da birinci parti olurken, Çanakkale'de AK Parti ile CHP arasındaki çekişme sürüyor. Ama AK Parti şuanda birinci Çanakkale'de birinci parti.

HDP ise Tunceli, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır ve Bitlis'te birinci parti oldu.

MHP ise kesin olamayan sonuçlara göre hiçbir ilde birinci parti olamadı. MHP'nin 7 Haziran seçimlerinde birinci parti olarak çıktığı tek il Osmaniye'de de MHP birinci parti olamadı.

AK Parti ise geriye kalan 63 ilde birinci parti oldu.

AK PARTİ 4 İLDE MİLLETVEKİLİ KAPTIRMADI

AK Parti resmi olmayan sonuçlara göre 4 ilde milletvekillerinin tamamını aldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre; AK Parti Rize, Düzce, Çankırı ve Karaman illerinde birinci parti olurken milletvekillerinin tamamını aldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre; AK Parti, Rize 3, Düzce 3, Çankırı 2 ve Karaman'dan 2 milletvekili çıkardı. AK Parti bu illerde 7 Haziran genel seçim sonuçlarına göre benzer bir sonuç çıkardı.

AK Parti Doğu ve Güneydoğu illerinde oyunu artırdı

1 Kasım resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, AK Parti Doğu ve Güneydoğu illerinde oy oranını yükseltti.

Resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti Doğu ve Güneydoğu illerinde 7 Haziran sonuçlarına benzer bir sonuç çıkardı. Milletvekili aldığı illeri koruyan AK Parti, Ağrı, Iğdır, Hakkari, Şırnak ve Tunceli'de milletvekili çıkaramıyor.

Erzurum, Bingöl, Mardin, Kars, Elazığ ve Şanlıurfa'da ise 7 Haziran seçim sonuçlarında olduğu gibi milletvekili sayısı değişmedi.

CHP İzmir’de hem oyunu hem vekil sayısını artırdı

Resmi olmayan sonuçlara göre açılan sandıklarda İzmir'de CHP birinci parti.

CHP İzmir birinci bölgede 7 milletvekili çıkarmış gözüküyor. CHP 7 Haziran seçimlerinde İzmir birinci bölgede 6 vekil çıkartmıştı.

CHP İzmir ikinci bölgede 7 vekil çıkarmış gözüküyor. 7 Haziran seçimlerinde ise 6 vekil çıkartmıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP İzmir'de vekil sayısını 2 artırdı.

İşte en ayrıntılı verileriyle büyük illerimizde ve tüm illerimizde sonuçlar:


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler