HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti'de ağır toplar stratejik yerlerde aday olarak gösterilecek

AK Parti, 7 Haziran Genel Seçimlerine "üç dönem" kuralına takılan ve partinin kurulduğu günden beri üst düzey görevlerde bulunan isimleri 12 yıl aradan sonra aday göstermeyecek.

Bu nedenle önemli ve stratejik bölgelere de aday koymak için özel bir çaba sarfediliyor. Seçimlerde mevcut bakanlar İzmir, Çanakkale, Diyarbakır gibi yerlerden aday gösterilecek.

AK Parti, 12 yıl aradan sonra seçimlere hem Erdoğan'sız hem de partinin önde gelen isimlerin aday olmayacağı bir seçime girecek.

Bu yüzden AK Parti önemli yerlere önemli isimleri aday göstermek için titiz bir çalışma yürütüyor. ANKA'nın edindiği bilgilere göre; AK Parti'de 12 yıldır Diyarbakır'dan milletvekili seçilen ve en uzun bakanlık görevlerinde bulunan Mehdi Eker üç dönem kuralına takıldığı için bu dönem aday olmayacak. AK Parti, bu dönem Diyarbakır'da, Mehdi Eker'den boşalacak koltuğa; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ya da yine mevcut bakanlardan Veysel Eroğlu'nu 7 Haziran'da aday göstermeyi planlıyor.

AB Bakanı Volkan Bozkır'ın Çanakkale ya da İzmir'den , Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un İzmir'den aday gösterilebileceği belirtiliyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız da üç döneme takıldığı için bu dönem aday olamayacak. AK Parti Kayseri'de oy kaybı yaşamamak için Taner Yıldız'ın yerini dolduracak isimler üzerinde duruyor. 7 Haziran'da Kayseri'den Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın aday gösterilmesi bekleniyor. Yine İçişleri eski Bakanı Efkan Ala Erzurum'dan aday gösterilecek. AK Parti Genel Merkezi önemli illere kimleri aday olarak göstereceğini yapılacak MYK toplantısında ele alacak. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler