HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti'de Hakan Şükür'den sonra istifa depremi sürüyor

AK Parti Milletvekili Hakan Şükür, AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Şükür'ün istifasıyla ilgili ilk tepki Mehmet Metiner'den geldi.

AK Parti'de Hakan Şükür'den sonra istifa depremi sürüyor

Hakan Şükür'ün partiden istifasıyla ilgili ilk tepki Mehmet Metiner'den geldi. "Allah yolunu açık etsin" diyen Metiner, "Sayın başbakanın kendisine gösterdiği olağanüstü değeri hiçe sayıyor. Kimseye göstermediği değeri ona gösterdi. Bari bu değerin hatırına susmayı tercih etsin" dedi.

Metiner, Şükür'ün istifalarla ilgili dershaneleri gerekçe göstermesine ise "Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Sayın Başbakanın olduğu hiçbir ortamda cemaat ile KCK eş tutulmamıştır, kıyas bile yapılmamıştır" dedi.

Metiner, Şükür'ün istifasına ilişkin açıklamasını okumadığını ancak hiçbir Ak Partilinin KCK ile cemaati bir tutmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"İstifasına bahane aramasın. Mertçe ve dürüstçe davransın. Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Başbakanın kendisine gösterdiği olağanüstü değeri hiçe sayıyor. Başbakanın kimseye göstermediği bu değerin hatırına bari susmayı tercih etsin. Başbakanın olduğu hiçbir toplantıda KCK ile cemaati eşdeğer tutmamıştır, kıyaslanmamıştır bile. Bu tür açıklamalar hükümetle cemaatin arasını açmaya çalışan fitne gruplarının değirmenine su taşımaktan başka bir şeye yaramaz."

"Bunun doğru olmamasını temenni ederim"

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, HABERTÜRK TV'de Akşam Raporu'nda yaptığı açıklamada, Hakan Şükür'ün istifa kararını "Bunun doğru olmamasını temenni ederim" sözleriyle değerlendirdi.

Hüseyin Çelik, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Ben kendisini aradım telefonu şu anda kapalı kendisinden teyit etmiş değilim. Bunun doğru olmamasını temenni ederim. Kendisi edep timsali bir insandır. Böyle bir karar verip Ak Parti'den ayrılsa bile kendisi hakkındaki düşüncelerim değişmeyecektir. Gerçekten böyle bir karar verdiyse, buna saygı duyarım. Sayın Hakan Şükür, sayın Başbakan'ın davetiyle Ak Parti'ye gelmiş bir insandır. Bu karara üzüldüğümü söyleyebilirim.

Egemen Bağış'tan Hakan Şükür açıklaması

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış Ak Parti'den istifa eden milletvekili Hakan Şükür hakkında açıklama yaptı.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış Ak Parti'den istifa eden milletvekili Hakan Şükür hakkında "Sayın Başbakan kendisine çok kıymet vermiştir, birçok milletvekiline göstermediği teveccühü, muhabbeti ona göstermiştir." diye konuştu.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış katıldığı televizyon programında gündemdeki konuları değerlendirdi. Bağış, akşam saatlerinde Ak Parti'den istifa ettiğini açıklayan Hakan Şükür'le ilgili şunları söyledi:

''Hakan ile bir konuşmak isterdim. Bilmiyorum ama entrasan geldi ama İdris Bal ile Hakan Şükür'ü aynı kefeye koymak doğru olmaz. İdris Bal, Disiplin Kuruluna sevk edilmişti. Kendi istifa etmesi büyük ihtimalle partidenihraç edilmesi öncesi bir manevra olarak değenlendirmiştim. Hakan ile ilgili bugüne kadar bir şey yok. Sayın Başbakan da kendisine çok kıymet vermiştir, birçok milletvekiline göstermediği teveccühü, muhabbeti ona göstermiştir. Şaşırdım, üzüldüm. Parti içerisinde birçok kişiye gösterilmeyen hukuk, teveccüh, ilgi kendisine gösterilmiştir. O yüzden şaşırdım. Kendisiyle konuştuktan sonra daha kapsamlı değerlendirme yapmayı tercih ederim''

Davutoğlu: 'Şükür'ün istifası şaşırttı'

Milletvekili Hakan Şükür’ün AK Parti’den istifasıyla ilgili, hükümet kanadından ilk değerlendirmeyi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yaptı.

Davutoğlu, Şükür’ün istifasına şaşırdığını söyledi.

"Hakan Şükür’ün dersaneler yüzünden istifasına ne diyorsunuz?" sorusu karşısında ilk sözleri, “Kızılcahamam’da birlikteydik. Sevdiğimiz, görüşlerini ifade eden ve bunlara önem verilen bir arkadaşımız" olan Davutoğlu şunları söyledi:

"Yol arkadaşlıkları önemlidir. Siyaset için de yol arkadaşlğı önemlidir. Keşke dersanelerle ilgili Bakanlar Kurulu’ndaki görüşmeler herkes tarafından izlenebilseydi. Herkes fikirlerini açık şekilde ifade etti ve herkesi rahatlatan bir karar alındı. Bu imkanlar varken, yola çıkılan zeminde tartışmayı tercih ederdik..."

Marksist terminolojide farklı düşüncedeki insanların belirli bir hedef için birlikteliklerine yol arkadaşlığı denir. AK Parti için de böyle mi?

"Siz yakın siyaset tarihini çok iyi biliyorsunuz. Partilerdeki ayrılıklara ve yeni parti kurma süreçlerine bakıldığında, bunlara en dirençli parti AK Parti’dir. Çağdaş siyaset tarihinde yol arkadaşlığı kavramının en sağlam zemine oturduğu ve devam edebildiği yapı AK Parti’dir.

Herkesin siyaset tercihleri farklılaşabilir... Hakan Şükür’ün böyle bir karar alması gerektiğini düşünmüyorum. Bu kararına şahsen üzüldüm. AK Parti içinde farklı görüşleri ifade etme imkanı var. Son Bakanlar Kurulu toplantısı da buna son örnek..."

CHP'Lİ İNCE: ‘VEKİLLİK YERİNE, TV YORUMCULUĞUNDAN İSTİFA ETSEYDİ DAHA İYİ YAPARDI’

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ise, Hakan Şükür'ün partisinden istifası konusunda, "parti yerine televizyon yorumculuğundan istifa etse daha iyi ederdi" dedi.

İnce, Hürriyet'in sorusu üzerine, Şükür'ün TV'de ücret karşılığı yorumculuk yaptığını hatırlatarak, "ben daha önce Balgat'ta bir lisede fizik derslerine girmek için TBMM'ye başvurdum. Ücret de talep etmeyeceğimi açıkladım. Ama bana milletvekili derse giremez diye izin vermediler. Hakan Şükür'ün ise televizyonlarda ücret karşılığı yorum yapmasına izin verdiler. Ben hayır işi yapacaktım, o kendine kazanıyor. Bence asıl önemli olan nokta bu. Partisinden istifa edeceğine, televizyon yorumculuğundan istifa etse daha hayırlı bir iş yapmış olurdu. Millete daha iyi hizmet ederdi."

MHP'Lİ VURAL: 'AÇIKLAMASINDA TAVRINI ORTAYA KOYMUŞ'

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifası konusunda "bizim bir değerlendirmemiz olmaz" dedi. Şükür'ün, istifa açıklamasına atıfta bulunan Vural, "saten kendisi de açıklamasında tavrını ortaya koymuştur" diye konuştu. Vural, "siyasi partilerden birinden bir istifa olmuş. Bizim bu konuda bir değerlendirmemiz olmaz" dedi.

BDP’Lİ KAPLAN: ‘TAKDİR HAKKINI KULLANMIŞ’

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Hakan Şükür'ün takdir hakkını kullanarak istifa ettiğini belirterek, "Yorum yapamam. İstifa kişisel bir karardır. Uzun süredir yaşanan gerilimden rahatsız olmuş, istifa etmiş. Kendi kararıdır" demekle yetindi.

İDRİS BAL: TEBRİK EDİYORUM

Geçtiğimiz günlerde AK Parti'den istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal da twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hakan Şükür kardeşimin açıklamasını ve istifasını tebrik ediyorum" dedi.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler