HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti'de kulislerde sürpriz isim Volkan Bozkır

AK Parti'nin Meclis Başkanı adaylığı için sürpriz bir isim de gündeme geldi.

AK Parti'de kulislerde sürpriz isim Volkan Bozkır

Kulislerde, Meclis Başkanı adaylığı için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve Ak Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı’nın yanı sıra son olarak sürpriz bir isim de gündeme geldi.

AB Bakanı Volkan Bozkır’ın Ak Parti’nin adayı olacağı dillendirilmeye başlandı. Bürokrasiden gelen ve aynı zamanda hukukçu olan Bozkır’ın, bakanlık yapmış olması, diplomasiye olan hakimiyeti, dış ilişkiler konusundaki deneyiminin isminin gündeme gelmesinde etkili olduğu bildirildi.

MHP

MHP'nin Meclis Başkanı adayı MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu oldu. İhsanoğlu, dilekçesini Meclis Başkanlığı'na verdi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin çatı adayı olmuştu.

CHP

CHP'nin TBMM Başkan adayının Deniz Baykal olduğu açıklandı. Kılıçdaroğlu bugün TBMM'ye gelerek, geçici Meclis Başkanlığı görevini yürüten partisinin Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile görüştü. Görüşmeden sonra Kılıçdaroğlu, CHP'nin adayının Baykal olduğunu ilan etti. Baykal da 'tekliften onur duyduğunu söyledi.

HDP

Meclis Başkanlığı için adayını ilk açıklayan parti HDP oldu. HDP, Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ı aday gösterdi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler