HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Parti'de vekil sayısı 336'ya düştü

Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan'ın partisinden istifasıyla AK Parti'nin milletvekili sayısı 336'ya düştü, bağımsızların sayısı ise 12'ye yükseldi.

Özcan'ın istifasının ardından TBMM'deki sandalye dağılımı şöyle:

AK Parti 336

CHP 97

MHP 69

BDP 20

Bağımsız 12

DSP 6

DP 1

TP 1

Boş 8

Toplam 550

-ÖZCAN'IN KONUŞMASI-

Özcan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini şöyle dile getirdi:

''Toplumda var olan kutuplaşmayı giderecek yerde, Demokratik Açılım, Roman Açılımı adı altında etnik yaraları kaşıyan içi boş projeleri ortaya atarak ayrışmayı daha da körükleyecek bir ortamın oluşmasına sebep olmaktadır.

Hükümetin yapması gereken Türkiye'de var olan bireysel demokrasi eksikliklerimizi tamamlamaktır ve gelir dağılımı adaletsizliğini düzeltmektir. Bunun için devletin yapması gereken, kendi vatandaşına vermekle yükümlü olduğu üç temel vatandaşlık hakkını yerine getirmektir. Bunlar medeni haklar, siyasi haklar ve ekonomik-sosyal haklardır. Bunları sağlamayıp, 'Demokratik Açılım' diyerek içeriği olmayan boş bir proje ile vatandaşımızın ötekileştirmeye sebep olacak söylemlerin ve eylemlerin önünü açacaksınız buna da 'Kardeşlik Projesi' diyeceksiniz.

Bu projenin moderatörlüğünü Sayın İçişleri Bakanı üstlenmiştir. Projenin siyasi getirisi olacağı varsayımıyla, başka siyasi partilerle uzlaşma herhalde düşünülmemiştir. Nitekim moderatör Bakan, CHP ve MHP'nin genel başkanlarına kendisini muhatap görürken, Sayın Başbakanımız, daha önce 'terör örgütü PKK'ya terör örgütü demediği için muhatap olmayacağını söylediği' partinin genel başkanını bizzat kendisi muhatap almıştır.

Etnik vurgu ile başlatılan proje, Habur'da adalet duygusunu kanatıp, kabul edilemez PKK şovlarına dönünce Türk Milletinin buna gösterdiği tepki ve nefret nedeniyle oyu azalacağı kaygısına kapılarak, Hükümet, ancak o zaman frene basıp vites değiştirmek zorunda kalmıştır.''

Özcan, sözlerine şöyle devam etti:

''Ne var ki, AK Parti'de bir milletvekili olarak herhangi bir konuya eleştiri getirdiğiniz zaman, kendilerini Başbakana yakın bir milletvekili olarak tanımlayıp ama ismini saklayan ve isminden bahsetmeye değmeyen kişilerce size tavsiyede bulunulabilmektedir. Partide hatasız kabul edilen bir, iki kişi vardır. Bunlar ne derse desin hatasızdırlar. Siz ise ne kadar doğru şey söylerseniz söyleyin hatalısınız.

AK Parti'nin her şeyi hazmettirme politikalarının içine etnik vurgu yapılarak sürdürülen, bu bakımdan Türk Milletinin ayrışmasına, ötekileşmesine sebep olabilecek Demokratik Açılım Projesi'nin dahil edilmiş olmasını, yaptıkları anketlerde oylarının azalıp çoğalmasına göre de projeye yön vermekte olmalarını milli birliğimiz için çok tehlikeli ve yanlış buluyorum.''

''Bütün bu değerlendirmelerden sonra AK Parti saflarında siyaset yapmamın inandığım değerlerle örtüşmediğini görüyorum. Bu sebeple kurumsal anlamda dostlarıma veda ediyorum'' diyen Özcan, partisinden istifa ettiğini bildirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler