HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti'de yeni bir damat krizi daha!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana başı FETÖ ile büyük belada. Bakan Yılmaz'ın kardeşi Adnan Yılmaz'ın damadı eski İdil Kaymakamı Fatih Sevinç'in FETÖ'den açığa alınmasının arkasındaki detaylar ortaya çıktı. 15 Temmuz’un ardından gelen sıcak günlerde, Fatih Sevinç’in FETÖ bağlantılarının üzerinin örtülmesi için uğraşan yukarıdakilere" karşı duran bir ismin olduğu belirtiliyor. İşte o isim..."

AK Parti'de yeni bir damat krizi daha!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Bakan Yılmaz’ın vali olan kardeşi Adnan Yılmaz, görevden alınarak merkeze çekilmişti. Adnan Yılmaz hakkında yurtdışı yasağı da konulmuştu. Şimdi de Bakan Yılmaz’ın kardeşi Adnan Yılmaz’ın damadı eski İdil Kaymakamı Fatih Sevinç’in FETÖ’den açığa alınmasının arkasındaki detaylar ortaya çıktı.

Bakan Yılmaz’ın kardeşinin damadı olan Sevinç’in, açığa alınmasının ardından ABD’ye kaçtığı iddia edildi. Fatih Sevinç için araya giren isimler arasında Bakan Yılmaz’ın da olduğu belirtilirken, Sevinç’in Milli Savunma Bakanlığı döneminde Bakan Yılmaz’ın danışmanı olduğu anlaşıldı. Sevinç, darbe girişiminden önceki dönemde Cumhurbaşkanlığı Protokol Daire Başkanlığı görevinde de bulunmuştu.

Olayın kapatılmasına karşı çıkan isim sürüldü

15 Temmuz’un ardından gelen sıcak günlerde, Fatih Sevinç’in FETÖ bağlantılarının üzerinin örtülmesi için uğraşan "yukarıdakilere" karşı duran bir ismin olduğu belirtiliyor. O ismin dönemin Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu olduğu ileri sürülüyor.

Damat Sevinç İsmail Kahraman'In özel kalem müdürüydü

Ne tesadüf ki tartışmalara konu olan damat Fatih Sevinç, açığa alınmadan önce 15 Temmuz döneminde TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Özel Kalem Müdürü olarak görev yapıyordu.

Ne olduysa o arada oldu ve 30 Temmuz 2016’da, İrfan Neziroğlu ile birlikte TBMM Genel Sekreter Yardımcıları da görevden alındı.

Neziroğlu’nun görevden alınmasının nedeninin, 15 Temmuz akşamı yaşanan güvenlikle ilgili sorunlar olduğu belirtilmişti.

Devletin en üst kademesinin bile istihbaratını alamadığı darbe girişimine karşı “önlem alamayan” TBMM Genel Sekreteri Neziroğlu, görevden alınmasının ardından Sudan’a gönderildi.

Damat Fatih Sevinç hakkında ise bugüne kadar kamuoyuna hiçbir açıklama yansımadı. (Odatv)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler