HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti’den CHP’ye siyah çelenk

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve beraberindeki milletvekilleri, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sema Rmazanoğlu'na yönelik sözleri için CHP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı.

AK Parti’den CHP’ye siyah çelenk

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve beraberindeki milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini, CHP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Şahin, çelenk bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada, CHP Genel Merkezi'ne protesto amaçlı siyah çelenk bırakmak amacıyla gelmiş olmaktan "mutluluk"duymadıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun tüm kamuoyunun haklı tepkisini çeken talihsiz bir beyanda bulunduğunu ifade eden Şahin, şunları dedi:

"Bir hanımın, bu hanım aynı zamanda bir milletvekilidir, aynı zamanda bakandır, namusuna ve iffetine dil uzatma cüretini göstermiştir. Böyle bir söz karşısında tabi ki sessiz kalamazdık. CHP partilerden herhangi bir parti değildir. İnanıyorum ki CHP'nin rahmetli genel başkanlarının Mustafa Kemal Atatürk'ün, İsmet İnönü'nün, Bülent Ecevit'in kemikleri sızlamıştır. Yine inanıyoruz ki hayatta olan genel başkanları en az bizim kadar Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından büyük üzüntü duymuşlardır.

Sayın Kılıçdaroğlu'na, birçok şey söylenebilir, sadece bir soru soracağım; Sayın Kılıçdaroğlu, o söz sizin eşinize söylenmiş olsaydı ne yapardınız, nasıl bir tepki verirdiniz? Şimdi o sözü tekrar etmeyi düşündüm de ancak kamuoyunun karşısında o cümleyi kullanmayı, doğrusu içime sindiremedim."

"KILIÇDAROĞLU ATATÜRK'ÜN KOLTUĞUNA LEKE SÜRMÜŞTÜR"

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri nedeniyle daha sonra da özür dilemeyip "sözlerimin arkasındayım" demesinden de üzüntü duyduğunu ifade den Şahin, "CHP Genel Başkanlığı koltuğu önemli bir koltuktur ve Atatürk'ün, İnönü'nün, Ecevit'in oturduğu o koltuğa Sayın Kılıçdaroğlu leke sürmüştür, leke düşürmüştür. Gereğinin kamuoyu tarafından yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

AYLİN NAZLIAKA GÖNDERMESİ: "ONUN BAŞINA GELENLERDEN Mİ KORKTUNUZ?

CHP'li kadın vekillerinin bu sözlere tepki göstermemesini de eleştiren Şahin, "Niye susuyorsunuz? Üstelik o cümleyi Sayın Kılıçdaroğlu grup toplantısında kullandığında niye alkışladınız? Yoksa bir Ankara milletvekilinizin başına gelenlerin kendi başınıza geleceğinden mi korktunuz? İnanıyorum ki onlar da üzüntü duydular ama çekindiler. Çekinmeyin, insan dünyaya bir defa gelir. Doğruyu her yerde söylemelisiniz. CHP camiası da, CHP'li vatandaşlarımız da inanıyorum ki büyük üzüntü içeresindedir" dedi.

Kendilerinin tepkilerini ifade etmek için buraya geldiklerini ve bundan da "onur duymadıklarını, şeref duymadıklarını" vurgulayan Şahin, "Ama böyle bir çelengi buraya bırakmak durumunda bırakıldık" diye konuştu.

GENEL MERKEZ BARİYERLERLE ÇEVRİLDİ

Öte yandan CHP Genel Merkezi önünde alınan geniş güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Genel merkezin Anadolu Bulvarı yönü ile Söğütözü Mahallesi tarafındaki girişleri çift yönlü olarak, polis bariyeri ile kapatıldı. AK Partili Şahin de açıklamasını bu bariyerlerin önünde yaptı. Siyah çelenk de bariyerlere bırakıldı. Açıklamadan kısa bir süre sonra ise siyah çelenk emniyet görevlileri tarafından kaldırıldı. Yine çevik kuvvet polisi de genel merkez önünde konuşlandırıldı.

CHP Genel Merkezi önündeki emniyet güçleri, tedbir amaçlı bekleyişlerini sürdürüyor.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler