HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti'den Devlet Bahçeli'ye suçlama

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken,"Devlet Bahçeli, seçim akşamından itibaren şu güne kadar hiçbir duruma olumlu bakmadı” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından her hafta gerçekleştirilen olağan basın toplantısına bu haftada devam edildi. Gerçekleştirilen toplantıda Tanıtım Medya'dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken, yerel ve ulusal gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yerelde parti çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Ötken, "Parti çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu 61. İl Danışma Meclis Toplantısını gerçekleştirdik. Burada teşkilat mensuplarımızın geniş katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdik” dedi.

"MAALESEF HÜKÜMET KURULAMADI”

7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet kurma sürecine değinen Ötken, süreçle ilgili Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'yi eleştirdi. Ötken açıklamasında şunları söyledi:

"Milletimizin iradesine inancımız tamdır. Meclis Başkanlığı seçiminin ardından Cumhurbaşkanımız tarafından Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na hükümet kurma yetkisi verildi. 9 Temmuz'dan sonra yani 45 günlük süre içerisinde muhalefet partileriyle iki görüşmeler ve hükümet kurma çalışmaları yapıldı. Ama sağlıklı bir sonuç çıkmadı. Maalesef hükümet kurulamadı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim akşamından itibaren şu güne kadar hiçbir duruma olumlu bakmadı. Ne muhalefet olarak hükümet kurmaya, ne azınlık hükümetine ne de seçim hükümeti kurulması konusunda hep geri adım attı. Bahçeli'nin üzerine düşeni yapmadığını düşünüyorum. CHP ile partimiz arasında görüşmeler yaşandı. Bizim AK Parti olarak kırmızıç izgilerimiz yok. Ama bir takım ilkelerimiz var. Bu konuda CHP ile bir araya gelindi ve bir uzlaşı veya koalisyon hükümeti çıkmadı.Pazartesi akşamı resmi gazetede seçim hükümeti kurma görevi yayınlandı. Bundan sonraki bir haftalık süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız Sayan Başbakanımıza seçim hükümeti kurma yetkisini verecektir. Bununla ilgili gelişmeleri hep birlikte izleyeceğiz.”

Ötken, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler