HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti'den Ertuğrul Kürkçü'ye sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Konseyi'nde Başbakan Davutoğlu'na 'İngilizce' olarak provokatif bir soru yönelten HDP'li Kürkçü'ye sert tepki gösterdi.

AK Parti'den Ertuğrul Kürkçü'ye sert tepki

Çelik, HDP'li vekilin davranışını "Türkiye düşmanlığı" olarak tanımladı.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada HDP'li Ertuğrul Kürkçü'ye sert tepki gösterdi.

AKPM Genel Kurulu oturumunda Başbakan Davutoğlu'na soru soran Kürkçü AK Parti'nin hedefi oldu. Kürkçü için ağır ifadeler kullanan Ömer Çelik, HDP'li vekilin AKPM'deki oturumda Davutoğlu'na yönelttiği soruları "Türkiye düşmanlığı" olarak tanımladı.

İşte Çelik'in o açıklaması:

Başbakanımız Türkiye Cumhuriyeti adına AKPM'de konuşurken, provokatif ve gayrı meşru bir yaklaşım içeren soru HDP Mv Ertuğrul Kürkçü'den geldi. Bu derece gayrı meşru bir duruma şimdiye kadar Türkiye'nin azılı ve kadrolu düşmanları bile düşmedi.. Bu derece ısrarla terör yandaşlığı ve Türkiye düşmanlığı yapmak ibretlik bir durum. Hiçbir siyasi ilke tanımadan Türkiye karşıtı olan ne varsa, onun yanında yer alan ve Türkiye'ye zarar vermeye odaklanmış bir siyaset tarzı ilk defa görülüyor. Zihniyet olarak milletin ruh köküyle bağını koparmış siyaset yapıyorlar, o yüzden "Türkiye düşmanlığı partisi"ne gönüllü üye yazılıyorlar.

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ NE SORMUŞTU?

Davutoğlu'nun konuşmasından sonra HDP'li Ertuğrul Kürkçü'nün İngilizce olarak"Güneydoğu'daki operasyonlar sırasında sizce Suriyeli mülteciler bu ülkede kendini güvende hissediyor mu?" diye sordu.

DAVUTOĞLU'NDAN SERT YANIT

Kürkçü'nün bu sorusuna Davutoğlu çok sert cevap verdi. Kürkçü'nün sorusunu İngilizce olarak sormasına tepki gösteren Davutoğlu,"Hiç olmazsa Türkçe'nin resmi çalışma dili olduğu bu günde sorunuzu Türkçe sorabilirdiniz"diyerek Kürkçü'ye çıkıştı.

OTURUM BAŞKANI: LÜTFEN ALKIŞLAMAYIN, SESSİZCE DİNLEYİN

Salonda bulunan Ak Partililer alkışlayınca, oturum başkanı alkış yapılmaması uyarısında bulundu. Başkan, "Lütfen alkışlamayınız, sadece sessizce dinleyiniz" dedi.

Davutoğlu'nun Kürkçü'ye cevabı ise aynı sertlikte ve Türkçe olarak devam etti.

Davutoğlu şunları söyledi: "Ertuğrul Kürkçü bir HDP vekili olarak Avrupa Konseyi'nin resmi dili olan Türkçe'yle bana soru sormasını isterim İngilizce değil. Terör örgütü canlı bomba saldırısı düzenliyor, siz ülkenin başbakanına operasyonlar ne zaman bitecek diye soruyorsunuz. Kamu güvenliği olmadan bir ülkede yaşanması mümkün değil. "Eğer kendisi PKK'nın vurduğu hastanede tedavi görüyor olsaydı, PKK'ya gerilla değil,alçak bir terör örgütü derdi"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler