HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti’den HDP’ye bayram ziyareti

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "Teröre izin vermememiz, teröristle aramıza mesafe koymamız lazım. Bunda HDP'ye çok büyük iş düşüyor" dedi.

AK Parti heyetinin siyasi partileri arası bayram ziyaretleri kapsamında üçüncü durağı HDP oldu. HDP Genel Merkezi'nde gerçekleşen ziyarette, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu başkanlığındaki AK Parti heyetini, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Mardin Milletvekili Erol Dora, HDP Parti Meclisi üyesi Fatma Kurtulan karşıladı.

Bayramlaşmada konuşan HDP'li Baluken, bayramların barış ve kardeşlik duygularının ön plana çıktığı günler olduğunu söyleyerek, "Şu anda hem ülke olarak hem bölge olarak en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey kardeşlik ve barış. Temenni ederiz ki bayramda ortaya çıkan bu kutsal duygular genel olarak güncel hayatımızda da hakim olsun. Bütün halklarımızın özlem duyduğu kardeşlik ve barış atmosferini bir an önce hep birlikte inşa edelim. Maalesef bu bayramı da yine acılı ve sancılı bir süreç içerisinde karşıladık. Analar mezarlıklara koşturmaya gençler toprağa düşmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ise bütün siyasi partilere "teröre şiddete hayır" çağrısında bulunmayı tavsiye ettiklerini vurguladı. Gündoğdu, "Sizlerin de katkısıyla 2.5 yıl silahların susmasıyla özgürlüklerin öne çıktığı, yok sayılan, ötekileştirilen başörtülüler, Kürtler başta olma üzere kesimler vardı. Bütün ötekilerin beriki olması için adımlar attık. Doğal olanı silahların gömülmesiydi. 7 Haziran'da bize göre, elbette milletin verdiği oy sorgulanmaz, Türkiyeli olmanın tarihi bir fırsatı yakalanmıştı. Bu fırsat kaçmış oldu. 6-7-8 Ekim'de iş kazası vardı. Şimdi vahim bir yeniden hareketlenme oldu" dedi.

Gündoğdu, "Esas olan devletin özgürlükleri tavizsiz genişletmek ama güvenlik önlemelerini de almaktır. Dün bize belli bir siyasi parti ve çevresi 'niçin operasyon yapmıyorsunuz' diyordu. 78 milyonu eşit yurttaş yapmak için operasyon yapmıyorduk, bugün de siz ve size yakın kaynaklar 'niçin operasyon yapıyorsunuz' diyor. Şimdi 78 milyonun can güvenliğini sağlamak için inşallah sizlerin de duruşuyla terör durur, silahlar gömülür. Mübarek bayram günü kardeşliği önemsiyorum medeniyet dili olarak. Ama bunun için teröre izin vermememiz lazım. Teröristle aramıza mesafe koymamız lazım. Bunda HDP'ye çok büyük iş düşüyor" ifadelerini kullandı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler