HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti'den kritik OHAL açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal'in süresinin 19 Temmuz'da dolacağını belirterek, TBMM'nin 15 Temmuz'da özel gündemle toplanması sırasında hükümetten talep gelmesi durumunda OHAL dahil gündemdeki konuları ele almak için çalışabileceklerini söyledi. OHAL, en son 19 Nisan'da üçüncü kez üç aylığına uzatılmıştı.

AK Parti'den kritik OHAL açıklaması

TBMM Genel Kurulu çalışmalarına dün geceden itibaren darbe girişimi nedeniyle özel gündemle toplanacağı 15 Temmuz'a kadar ara verildi. Meclis'in 15 Temmuz'da toplanmasının ardından iç tüzük, OHAL gibi konuları ele almak üzere yaz tatili yapmayarak bir süre daha çalışabileceği belirtiliyordu.

Turan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında TBMM'nin çalışma takvimine ilişkin sorular üzerine şunları söyledi: "19 Temmuz'da OHAL'in süresi sona eriyor. Hükümetten bu sürenin uzatımına ilişkin bir talep gelirse 15 Temmuz'da zaten Meclis'i açacağız, arzu edilirse 15'inden sonra da çalışabiliriz. Çalışma takvimini 17'si olarak belirledik ama bu süre uzayabilir. Ardından arayı Eylül'e kadar tekrar veririz."

OHAL, en son 19 Nisan'da üçüncü kez üç aylığına uzatılmıştı. AK Parti'nin takvim planlamalarına göre 15 Temmuz'da şu anda netleşmeyen bir süre daha çalışacak olan Meclis ardından tekrar tatile girerek Eylül'de yeniden açılacak.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler