HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Partili 17 aday adayı AK Parti'ye karşı birleşti

Türk siyaset tarihinde eşine az rastlanır bir olay gerçekleşiyor. AK Parti'den aday adayı olan 21 isimden 17'si, ilçede aday gösterilen adayı beğenmeyince ilginç bir tepki ortaya koydu.

AK Partili 17 aday adayı AK Parti'ye karşı birleşti

Haber 7'nin haberine AK Parti Genel Merkezi, ilçe adaylarını açıkladı ama buna rağmen tepkiler dinmek bilmiyor. Bazı aday adayları ve mevcut belediye başkanları aday gösterilmeyince ya AK Parti'den istifa etti ya da başka partide siyaset yapma kararı verdi. AncakŞanlıurfa'da meydana gelen tepki, diğerlerinden çok farklı. Şanlıurfa'nın 360 bin nüfuslu Eyyübiye ilçesinde AK Parti'den aday adayı olan 17 isim, AK Parti'nin aday gösterdiği isme karşı birleşme kararı aldı.

AK PARTİ'NİN 17 ADAY ADAYI AK PARTİ'YE KARŞI BİRLEŞİYOR

Şanlıurfa'nın büyükşehir olmasından sonra merkez ilçelerden biri olan Eyyübiye'de, AK Parti'de sular durulmuyor. Haftalar süren toplantıların ardından AK Parti Üst Seçim Kurulu, Eyyübiye belediye başkanı adayı olarak Mehmet Ekinci ismini açıkladıktan sonra homurdanmalar da duyulmaya başlandı. 21 aday adayının olduğu Eyyübiye'de 17 aday birleşme kararı aldı ve bir ortak aday belirleyerek AK Parti'ye karşı mücadele edecek.

"HEM BAŞBAKAN ERDOĞAN HEM DE AK PARTİ'Yİ ÇOK SEVİYORUZ AMA..."

Konuyla ilgili olarak Haber7.com'a açıklamalarda bulunan aday adaylarından Doç. Dr. Hasan Çeçe ve İbrahim Halil Peltek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'yi çok sevdiklerinin altını çizerken, tepkilerinin Eyyübiye'de aday gösterilen Mehmet Ekinci'ye olduğuna vurgu yaptılar.

"MEVCUT ADAYIN HALKTA KARŞILIĞI YOK"

AK Parti'nin Eyyübiye Belediye Başkan adayı Mehmet Ekinci'nin bölgede ve halk nezdinde karşılığının olmadığının ve son dakikadaki ayak oyunlarıyla aday gösterildiğini belirten Doç. Dr. Hasan Çeçe, mevcut adayın bölgenin 'demografik' yapısına da uygun biri olmadığını söylerken, önümüzdeki günlerde de ses getirecek bir organizasyon yapacaklarının sinyalini verdi.

"ADAY DEĞİŞTİRİLMEZSE AK PARTİ'YE DESTEK VERMEYECEĞİZ"

İbrahim Halil Peltek ise yaptığı açıklamada AK Parti'nin bu adayı göstermekle kaybetmeyi göze aldığını söyleyerek, bu yanlıştan dönülmemesi durumunda çok sevdiğimiz AK Parti'ye hiçbir şekilde destek olmayacaklarının altını çizdi. Şanlıurfalıların, memleketimiz üzerinde nasıl biroyun oynandığını çok iyi bildiğini ve analiz ettiğini dile getiren Peltek, Cumartesi günü saat 14:00'te Eyyübiye Meydanı'nda büyük halk kitlesinin de katılacağı bir miting düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

"AK PARTİ'YE KARŞI 'ORTAK ADAY' GİBİ BİR OLAY SÖZ KONUSU DEĞİL"

Eyyübiye'de yaşayan vatandaşlarımızın hassasiyetinin birlik ve beraberlikten yana olduğunu ifade eden AK Parti Eyyübiye Belediye Başkan adayı Mehmet Ekinci ise kendisine karşı olan tepkileri demokrasinin gereği olarak saygı duyduğunun altını çizdi. 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin Eyyübiye'deki emanetiyim' diyen Ekinci, adaylığının açıklandığı günden bu yana halkın teveccühü ile karşılaştığını da dile getirdi.

17 adayın birleşerek AK Parti'ye karşı ortak aday çıkarmasının söz konusu olmadığını iddia eden Ekinci, aday adayı bazı arkadaşların hırslarından dolayı böyle bir olayın kamuoyuna lanse edildiğini sözlerine ekledi.

Ekinci, aday olduktan sonra yaptığım ilk konuşmamda 'hep birlikte Urfalıyız ve Eyyübiyeliyiz' vurgusu yaparak 'Arapça, Kürtçe ve Türkçe' konuşmalar yaptım. AK Parti olarak birlik, beraberlik ve kardeşlikten yanayız. Bizim için tek oyunda büyük önemi vardır. dedi.

İLK SİNYAL PAZAR GÜNKÜ EYLEMDE VERİLMİŞTİ

Ak Parti'nin Eyyübiye Belediye Başkan adaylığı için Mehmet Ekinci isminin açıklanmasından sonra geçtiğimiz pazar günü binlerce vatandaş tepkisini dile getirmiş Ak Parti'ye karşı olmadıklarını vurgulayarak başka bir aday gösterilmesini talep etmişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler