HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Partili başkandan CHP'li vekil için suç duyurusu

Eskişehir'in İnönü İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Kadir Bozkurt, CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel'in, Cumhurbaşkanı ve Başbakana hakaret ettiğini öne sürerek suç duyurusunda bulundu.

Ak Partili başkandan CHP'li vekil için suç duyurusu

Bozkurt, "Milletvekili oldun, Ankara'ya gidip geliyorsun. O otobanları da yapan bu görevdeki insanlar. Hızlı trenle gidip geliyorsun, orayı da yapan bu eleştirdiğin insanlar" dedi.

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Eskişehir adliye binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel'in 2 gün önce bir yerel televizyon kanalında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiğini öne sürdü.

'HIZLI TRENİ KULLANIYORSUN,BİRAZCIK SAYGIN OLSUN'

Milletvekili Yüksel hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen başkan Bozkurt şöyle konuştu:

"Başbakanımıza, cumhurbaşkanımıza ağza alınmayacak hakaretlerde bulunan Eskişehir Cumhuriyet Halk Parti Milletvekili Cemal Okan Yüksel hakkında bireysel olarak suç duyurusunda bulunmaya geldim. Kendisinin söylemiş olduğu sözler ne Eskişehirliye ne de bizlere yakışan sözler değildir. Eğer demokrasi ise demokratik yollardan göreve gelen başbakanımıza, cumhurbaşkanımıza bu tür kelimeler kullanamaz. Ben daha fazla sözler söylemek istiyorum ama onun üslubu ile de konuşmak istemiyorum. Bizler sakin olmalıyız, bizler bu kente yakışır hareketlerde bulunmalıyız, bağırarak, ortamı gererek, ona buna sert sözler söyleyerek, bu üslup bize yakışmaz. Bir yere varılmayacağını anlamamız gerekiyor. Kendisi avukat. Hiç mi düşünmüyorsun? Burada bir sürü davalara giriyorsun. Bu sert sözlerle eleştirdiğin kişiler bu adliye sarayını yapan kişiler. Milletvekili oldun Ankara'ya gidip geliyorsun, o otobanları da yapan bu görevdeki insanlar. Hızlı treni kullanıyorsun. Hızlı trenle gidip geliyorsun, orayı da yapan bu eleştirdiğin insanlar. Hiç değilse birazcık saygın olsun. Derler ya, 'Edep yahu'. Ben de kendisini kınıyorum. Ve bu yüzden yapmış olduğu, sarf etmiş olduğu bu sözler üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundum."

Belediye Başkanı Bozkurt bir gazetecinin 'Suçun nevi olarak ne geçiyor?' sorusu üzerine "Suçun nevi olarak hakaret ve terbiyesizlikler var. Ben o sözleri kullanmak istemiyorum. Çünkü bize yakışan sözler değil. Aşağılayıcı, üstelik gerici, üstelik yani kendi büyüğüne bir ülkenin başbakanına, cumhurbaşkanına, onun emrinde çalıştığı bir insana söylenmeyecek sözler. Bu kayıtları bir CD ekinde savcılığa verdim" dedi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler