HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Partili Belediye Başkanı görevden alındı

Karabük’ün Safranbolu İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Necdet Aksoy, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı. Başkan Aksoy’un, hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında görevden alındığı belirtildi. Necdet Aksoy, 2014 yılında Fetullah Gülen'i Pensilvanya'da ziyaret ettiğini doğrulamış, "Benim kardeşimin benden önce de cemaatle ilişkileri vardı. Ben belediye başkanı olduktan sonra da devam etti" demişti.

AK Partili Belediye Başkanı görevden alındı

Karabük’ün Safranbolu İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Necdet Aksoy, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı. Başkan Aksoy’un, hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında görevden alındığı belirtildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, 2014 yılında bir gazetecinin, son günlerde kendisi hakkında bazı internet haber sitelerinde Pensilvanya’ya gittiği yönünde haberlerin yapıldığını sorması üzerine, ziyaretin bireysel olmadığını, Chicago’da Türk Kültür Merkezinde Safranbolu salonunun açılışına gittiğini ve ardından oraya gitmişken rahatsız olan Fethullah Gülen’e de geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğunu söylemişti.

10-15 YILDIR KARDEŞİM CEMAATİN İÇİNDEDİR

Aksoy, şöyle konuşmuştu, “Benim kardeşimin benden önce de cemaatle ilişkileri vardı. Ben belediye başkanı olduktan sonra da devam etti. Benim belediye başkanı olmamla cemaatle ilgili bağlantılar yeniden kurulmuş değil. 10-15 yıldır kardeşim cemaatin içindedir, gönül bağı vardır. Pek çok AK Parti içerisinde siyaset yapan arkadaşımızın, bakanlardan milletvekillerine, il başkanı ve il yönetimlerine kadar biz yerel bazdaki insanlar olarak oradaki arkadaşlarımızla iç içe yapımız var. İşler iyi giderken bu iç içe yapıdan hiç kimse rahatsız değildi. Şimdi durum farklılaşınca bu iç içe yapıdan dolayı bir kişinin suçlanması ya da farklı algılanmasının doğru olamadığını düşünüyorum. Bu noktada bizim yerelde bu ayrışmanın içerisine girmememiz gerektiğini düşünüyorum.

BU YAPININ BİR OTURMA KALKMA MEKANLARINA İHTİYACI VAR

Oradaki kardeşlerimizle biz önümüzdeki günlerde tekrar bir araya geleceğiz. Beraber yaşayacağız. Türkiye’nin bu dinamik gücüne, bölgemizin dinamik gücüne tekrar beraber sahip çıkacağız. Ben yerelde oradaki ayrışmayı çok tasvip etmiyorum. Ayrışmaya sebebiyet vermemek için sivilce noktasının üzerini kapatmaya gayret ediyoruz. Biz birleştirici olmak zorundayız. Biz yerelde herkesle bir arada olmak zorundayız. Bunu temin etmek için var gücümüzle gayret ediyoruz. Ben Safranbolu Belediyesi olarak önemli mekanımızı Türk Ocaklarına tahsis ettim. Oradaki üniversite camiasının Safranbolu’da oturup kalkmasını temin etmek istiyorum. Karabük Üniversitesinde 3 bin civarında akademisyen, öğretim görevlisi ve memur yapısı oluştu. Bu yapının bir oturma kalkma mekanlarına ihtiyacı var. Bu yapının Safranbolu’da konuşlanmasını arzu ediyorum. İleride şimdi burayı ülkücü camiayla ya da milliyetçi muhafazakar camiayla siyasi kırılma yaşandığında, ’Burayı tahsis etmişsin, bu suç’ mu diyecekler?”

BİREYSEL ZİYARET DEĞİL

Ziyarette 4 kişinin daha olduğunu anlatan Aksoy şunları söyledi: “Chicago’da bir Türk Kültür Merkezi açıldı. Bu kültür merkezinde hem Türkiye’nin kültür araçları hem Özbeklerin hem Azerilerin hem de Türk sülalenin her birinin kendilerini ifade edeceği sergi salonları var. Bir de 3 tane büyük konferans solonu var. Bunlardan biri Safranbolu salonu. Safranbolu silüetini duvara işleyerek orada bir turizm tanıtma vesikası halinde orayı dizayn ettik. Biz bu salonun açılışı için oraya gittik. Bu vesile ile gitmiş olduğumuz ziyarette hemen Safranbolu olarak geriye dönüş aldık. Chicoga yakınında Türk Kültür Merkezi’nin olduğu bölgedeki kasabının ismi Schaumburk. Biz bu şehir ile bir kardeş şehir olduk. Bu ziyaretimizle Safranbolu’ya girdi sağlandı. Bu ziyaretin bireysel bir ziyaretle ilgisi yok. İkinci bir ziyaretimiz Hoca Efendi’ye gerçekleşti. Oraya gitmişken ziyaret edelim, tavsiyelerini alalım ve rahatsızlığından dolayı, ’Geçmiş olsun’ dileklerinde bulunalım dedik. Ziyaretimizde önemli gazetecilerden Etyen Mahçuphan, Rasim Ozan Kütahyalı, Orhan Miroğlu, Rasim Bey’in eşi Nagehan Hanım vardı. Bu ziyaretlerde onlar da vardı. Onlarla beraber hareket ettik. Bu ziyaretler herhangi bir sıkıntı oluşturacak ya da hükümetle bu son gelinen aşamadaki süreçle pazarlık yapılacak, bir eksi nokta oluşturacak yapılar asla değildir çünkü biz Safranbolu’da Safranbolu’yu geliştirmek için her türlü fırsatı değerlendirmeyi arzu eden kişileriz. Bizim önümüze burada böyle bir fırsat çıkmıştır. Chicago’da önemli bir salonun ismine Safranbolu verilmesi bizim için onur vesikasıdır. Orayla kardeş şehir olunması önemli bir vesikadır. Bunun gerek Safranbolu için gerek partimiz için önemli kazanım olduğunu düşünüyorum.”


En Çok Aranan Haberler