HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Partili Çaturoğlu: Teröristler ya silah bırakacak...

AKP Milletvekili Faruk Çaturoğlu, PKK ile sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek, “Ya adamlar silah bırakıp teslim olacak, ya da Sri Lanka’daki gibi kökünü kazınıp bitecek” dedi.

Ak Partili Çaturoğlu: Teröristler ya silah bırakacak...

Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve yöneticilerle birlikte Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti.

Son günlerdeki terör olaylarına değinen Çaturoğlu,barış süreci kapsamında bölgede yaşayan Kürt halkı ile batıda yaşayan halk arasında hiçbir farkın kalmayacak şekilde çalışmalar yapıldığını söyledi.HDP’li yöneticilerin çözümü sabote ettiğini ileri sürenÇaturoğlu, şöyle dedi:

“Algıyı öyle güzel yönetiyorlar ki, hem öldürüyorlar hem de batıya şirin görünmek için her türlü yöntemi de uyguluyorlar. Kendi mitinglerinde bir bomba patladı, onu bize mal ettiler sonra onun öyle olmadığı ortaya çıktı. Suruç’ta bir katliam yaşandı, onu da bize mal etmeye çalıştılar ama onun da failinin başkaları olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine askerimize, polisimize, devlet memurumuza yoğun bir saldırı başlattılar. Devletin de tahammülü var, sabır.Atalarımızın bir sözü var, ‘laftan anlamayanın hakkı kötektir.’ Operasyon yapıldı.Artık bir şeye karar vermek lazım.Şahsi kanaatim, silah bırakıp teslim oluncaya kadar bu işin sonuna kadar gitmek lazım. Çünkü bu işin başka türlü yolu yok.”

Barış sürecinin devam etmesi gerektiğini de vurgulayan Çaturoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz, teröristlerle, Güneydoğu’daki Müslüman, inançlı, devletine bağlı samimi Kürt vatandaşlarımızı birbirine karıştırmamamız lazım.Hepsini terörist olarak görmememiz lazım. Zaten bu PKK teröründen en fazla sıkıntıyı çeken orada yaşayan Kürtler. Biz bu olayı dengeli bir şekilde götürmek suretiyle terörle mücadeleyi sonuna kadar götürmemiz lazım.Ya adamlar silah bırakıp teslim olacak, ya da Sri Lanka’daki gibi kökünü kazınıp bitecek bu iş. Başka yolu yok.PKK’nın silah bırakacağına da inanmıyorum.Çünkü aklı kendilerinde değil. Biz aslında PKK ile savaşmıyoruz, PKK’nın arkasındaki küresel güçlerle mücadele ediyoruz. Algıyı çok iyi yönetmek lazım. Algıyı maalesef küresel güçler çok iyi yönetiyor." (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler