HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Partili Gül: HDP, bölgeyi 1990'lara geri götürmeye çalışıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, HDP'nin silahlar gölgesinde siyaset yaparak bölgeyi 1990'lı yıllara götürmeye çalıştığını ileri sürdü.

Ak Partili Gül: HDP, bölgeyi 1990'lara geri götürmeye çalışıyor

Abdulhamit Gül, beraberindeki heyetle birlikte Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı İbrahim Ay'dan kentteki basının durumuna ilişkin bilgi alan Gül, daha sonra gündeme yönelik soruları yanıtladı.

AK Parti iktidarında başlatılan çözüm süreci ile Türkiye'de önemli demokratik adımlar atıldığını ve 2013 yılı ilkbaharında PKK'nın silahlı unsurlarının ülke dışına çıkıp silahları bırakması yönünde söz verildiğini belirten Abdulhamit Gül, "Çözüm Süreci sadece hükümetin vermiş olduğu birtakım demokratik haklarla sağlanacak bir süreç değil. Aynı zamanda kamu düzeninin de sağlanması, silahların bırakılması anlamında bir süreçti. Ama 2013 Mart'tan 2 ay sonra silahların bırakılması gerektiği halde Gezi'yle birlikte bu vaatlerin yerine getirilmediğini, adımların atılmadığını hepimiz yaşadık" dedi.

Çözüm sürecini başlattıkları zaman kendilerine karşı olanların bugün tıkanan sürecin sürdürülmesi yönünde görüş bildirmesinin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Gül, şöyle konuştu:

"Son günlerde yaşamış olduğumuz terör hadiseleri hepimizi büyük bir üzüntüye boğuyor. Dün çözüm sürecini eleştirenlerin bugün bir anlamda devam etmesi noktasına gelmesi bir açıdan sevindirici bir açıdan da takiye içerisine girenlerin de olduğunu da hepimiz görüyoruz. Ama bugün özellikle HDP’nin silahlar gölgesinde siyaset yaparak bölgeyi 1990’lara tekrar geri götürmeye çalıştığını görüyoruz. Bölge halkını tehdit, şantaj, faili meçhullerle artık anılan bir hale getiren bir anlayış olduğunu görüyoruz. Türkiye 90’lara dönmeyecekse yine AK Parti’nin vizyonuyla siyaset tarzıyla dönmeyecektir. 7 Haziran seçimlerden sonra HDP 'silah bırakılsın' yönündeki çağrılara 'PKK bizi dinlemez ' dediği bir noktaya geldik. O zaman 7 Haziran’a kadar demek ki HDP, Türk ve Kürt seçmene takiye yaptı. 11 Temmuz’da KCK 'artık barış bitmiştir, bu süreç bitmiştir' dedikten sonra Ceylanpınar’da iki polisimizin uyurken şehit edildi. Bu konuda devletimiz teröre karşı operasyonlar yaptı. Suruç’ta 32 vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısını hep beraber yaşadık. Acıyla sarsıldık. Bu DAEŞ merkezli yapılan operasyondu. Sonrasında Ceylanpınar’da 2 polisin şehit edilmesi. Suruç’la beraber aynı gün Adıyaman’da bir askerimizin PKK tarafından şehit edilmesi ve aynı zamanda da eş zamanlı olarak DHKP-C merkezli İstanbul’da belirli yerlerde terör saldırılarının yapılması eş güdüm eş zamanlı yapılması gerçekten düşündürücü."

HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan’ın seçim sürecinde PKK'nın güvenlik güçlerine saldırması durumunda istifa edeceğini söylediğini hatırlatan Gül, PKK'nın Ağrı’da yapılan saldırıda Kürt kökenli 2 askeri şehit ettiğini belirterek; "Kendi halkının yaşam hakkına tehdit oluşturan bir örgütün ve bu konuda hiçbir şekilde ses çıkarmayan siyasi yapının Türkiye’ye verebileceği bir şey yok. Biz bu vesileyle de hemşerimiz Gaziantep milletvekilimiz sayın Celal Doğan’ındaha yapmış olduğu açıklamalarını gerçekten takdirle karşıladık. Celal Doğan Gaziantep’e hizmet etmiş bir siyasetçimizdir. Şimdi de sözünü yerine getirmesini bekleriz" diye konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler