HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Partili Gül'den Bahçeli'ye eleştiri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, "Sorumluluk alıp taşın altına elini koyması gerekir" dedi.

Nizip Belediyesi'nce mahalle muhtarlarıyla yapılan istişare toplantısında konuşan Gül, AK Parti'nin 14 yıldır milletin değeri, inancı ve özlemiyle beraber aynı yolu yürüdüğünü ve milletin sorunlarını çözerek yüzyıllık meselelerini gündeme alan bir parti olduğunu belirtti.

7 Haziran seçimi sonrasında tek başına iktidar kuramayan AK Parti'nin millete asla sırtını dönmediğini bilakis millete daha fazla yaklaşarak eksikleri ve kusurları gidermeye çalıştıklarını vurgulayan Gül, şunları söyledi:

"Seçimlerden sonra milletimiz biraya gelmemizi ve koalisyon kurmamız anlamında bize mesaj verdi. Biz AK Parti olarak bu konuyla ilgili samimi olarak her türlü çabayı sergiledik ve Cumhuriyet Halk Partisi'yle yapılan görüşmeleri çok iyi bir hazırlıkla Türkiye'de acil meseleleri bir reform hükümetiyle nasıl çözebiliriz diye gerekli adımları attık ama CHP'nin 4 yıllık bir koalisyon şeklindeki öneriyle gelmesi bu konudaki görüşmeleri müzakere aşamasına götürmedi 4 yıllık gibi bir uzun sürenin koalisyon ortaklığında Türkiye'nin bu meseleleri çözme yerine yeni sorunlarla milletimizi karşı karşıya bırakacağı hepimizin gözü önünde cereyan etti.".

Gül, pazartesi günü koalisyon çalışmaları nedeniyle AK Parti ile MHP'nin bir görüşme yapacağını, konuyla ilgili görevlendirilen heyetin çalışmalarını tamamladığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Biz umuyoruz ki pazartesi yapılacak olan görüşmelerde milletimiz için yine önemli bir netice ortaya çıkmasıdır. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı oturduğu yerden şunu yapın, bunu yapın diye AK Parti yada diğer partilere pozisyon biçmek yerine sorumluluk alıp taşın altına elini koyması gerekir. MHP seçmeninin ve milletin vermiş olduğu oyların da gereğini yerine getirerek sorumluluk içerisine girerse Türkiye'de AK Parti'nin ortaya koyduğu iyi niyetli çabaları bir neticeye kavuşabilir ama biz AK Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile bu süreci sonuna kadar samimiyetle sürdürüyoruz. Ülkemiz için çıkan sonuç partimizin aleyhine de olsa şahıslarımızın aleyhine de olsa ülkemizin çıkarı ve menfaati her şeyin başındadır."

Gül, temasları kapsamında ilçedeki bazı ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek, taziye ziyaretlerinde bulundu.

(AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler