HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Partili Metiner'den ağır itham

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, TBMM'de, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile dün yaşadığı tartışmaya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Ak Partili Metiner'den ağır itham

ANKARA (ANKA) - AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'a, "Her tarafınızdan günah akıyor sizin, kir akıyor, kan akıyor" derken Grup Başkanvekili Pervin Buldan'a da, "Kürt halkının suyunu içtim ama kanını içmedim ben. Kan içicilerden olmadım ben. Benim elimde Kürt kanı yok" dedi.

Sakık'ın, Genel Kurul'da, "Sen aslında bizim günahımızsın" dediğini ifade eden Metiner, "Sevsinler sizin günah anlayışınızı, her tarafınızdan günah akıyor sizin, kir akıyor sizin kir, kan akıyor sizin kan" diyerek şöyle devam etti:

"Dağa gönderip ölüme yatırdığınız Kürt gençlerinin günahı size yeter. Keşke sen adam olsaydın adam gibi adam olsaydın. Önce adam olmayı öğreneceksin. Adam gibi konuşmayı öğreneceksin. Sen kim ilkeli olmak kim. Haddini bileceksin. Senden de senin şiddetinden de arkasına sığından şiddet örgütünden korkan da senin gibi olsun. PKK'nın silahlarına yaslanarak başkalarını korkutmayı bilirsiniz. Ama sizden korkumuz yok. Yüreğiniz yetiyorsa PKK'nın silahlarının arkasına sığınmayın, hodri meydan. PKK'nın silahları aradan çekilsin. PKK'nın silahlarına güvenerek siyaset yapmak mertlik değildir, namertliktir. Mertlik vadisinde yeriniz yoksa başkalarını silah zoruyla tehdit etmeyi öldürmeyi düşünen ahlaksız kirli bir siyasetin taklitçileriyseniz mertlik vadisinde konuşurken bin kez daha düşüneceksiniz. PKK'nın silahlarına güvenerek siyaset yapmak ey Sırrı Sakık, ey Sırrı Sakık gibi düşünenler mertlik değil, namertliktir."

-"KÜRT HALKININ SUYUNU İÇTİM AMA KANINI İÇMEDİM BEN"-

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın dün, "bir hanımefendiye yakışmayacak bir üslupla edep ve terbiye sınırlarını aşarak" konuştuğunu savunan Metiner, "Pervin Buldan, Sırrı Sakık hodri meydan kameraların karşısında istediğiniz yerde Kürt meselesini de PKK meselesini de konuşmaya varız. Eğer bir fikir tartışmasında siz sözün dışında şahsiyet yapıyorsanız, fikre fikirle karşılık vermiyorsanız, siz fikrine güvenmeyen zavallı siyasetçilersiniz" dedi.

Buldan'ın dün, "Zehir zıkkım olsun" dediğini ifade eden Metiner, "Kürt halkının suyunu içtim ama kanını içmedim ben. Kan içicilerden olmadım ben. Benim elimde Kürt kanı yok. Benim elimde Türk kanı yok. PKK'ın silahlarıyla oy devşireceksiniz kalkıp burada da PKK'nın silahları üzerinden bir başkasını tehdit edeceksiniz, bir milletvekilini, şiddet örgütüne hedef göstereceksiniz. BDP yüz karası bir partidir. Senin her tarafın günah" diyerek şöyle devam etti:

"Siz Ergenekon'un Kürt kanadı olarak faaliyet göstereceksiniz. Sevsinler sizi. Siz kalkıp Ergenekonculuk yapacaksınız. Bal gibi Ergenekoncusunuz. PKK ve BDP Ergenekon'un Kürt kanadıdır."

[**

**](https://twitter.com/HaberMynet)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler