HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Partili Ünal: Ankara’daki bomba, HDP’ye 1,6 puan kazandırdı

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Ankara'da patlayan bomba, HDP'ye 1,6 puan kazandırdı'' dedi.

AK Partili Ünal: Ankara’daki bomba, HDP’ye 1,6 puan kazandırdı

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Ankara'daki patlama seçim öncesi siyasi bir dizaynı hedefleyen ve Diyarbakır bombasında olduğu gibi, bizim yaptığımız son kamuoyu araştırmasında, Ankara'da patlayan bomba, HDP'ye 1,6 puan kazandırdı. Bu dizaynı kim yapıyor?" dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı, Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TGRT Haber Televizyonunun canlı yayınında TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sorularını cevapladı. Ünal, Diyarbakır'daki terör operasyonuna ilişkin, "Öncelikle iki tane polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Acılı ailelerine de başsağlığı diliyorum. Aynı zamanda dün Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun koruması da silahlı saldırıya uğradı, ona da geçmiş olsun diyorum.

Türkiye'de seçimlere gidilerken, özellikle 7 Haziran'dan sonraki süreç çok önemli. 7 Haziran'da siyasetin zayıflama emaresinin ortaya çıkması birilerini umutlandırdı. 20 Temmuz'dan itibaren IŞİD, DHKP-C, PKK aynı anda operasyonlara başladı Türkiye'ye dönük.

Terör örgütleri ve terörü yöntem olarak kullanan örgütler, bu ikisini birbirinden ayırt etmek gerekir, çünkü siyasi programı olan ama belli kollarıyla terörü de bir yöntem olarak kullanan örgütler de mevcut. Bu örgütler çoğu zaman taşeronluk yaparlar yani uluslararası ilişkileri ve bazı pazarlıkların sonucunda bazı operasyonlarını da adeta bir angajmanın sonucu olarak ortaya çıkarırlar. Suriye'de bizim son dönemde yaşadığımız, özellikle de Rusya'nın da sürece dahil olmasıyla birlikte daha önce de net olarak bildiğimiz bir şey var, PYD, PKK, IŞİD ve Esed arasında bir uzlaşı oluşturuldu. Bu uzlaşının sonucunda özellikle bölgede Esed'siz bir çözümü istemeyen Türkiye gibi temel ülkelere dönük terör olaylarında ciddi bir artış ortaya çıktı. Bizim 910 kilometre sınırımız var Suriye'yle, biz 201'den bugüne tam da bunları söylüyoruz, Suriye'yle bir iç savaş olursa, sınırlarımızı ve o bölgede yaşayan insanlarımızı zehirler, biz hemen sınırımızın yanıbaşında bir ateş istemiyoruz' diyoruz. En önemlisi, Suriye'nin terör örgütleri için adeta bir saha haline gelmesi, çünkü Suriye bunun için çok uygun. Baba Esed döneminde bütün dünyadaki terör örgütleri Suriye'de kamp kiralardı. Bütün terör örgütlerinin Suriye içerisinde değişik noktalarda kampları olurdu. Suriye, terör örgütlerine dönük bir pilot bölge mahiyetinde zaten. Bütün dünyada adeta kendi içlerinde sorunlu kişilikleri de Suriye'ye aktarıyor, Avrupa ülkeleri" ifadelerini kullandı.

"ANKARA PATLAYAN BOMBA, HDP'YE 1.6 PUAN KAZANDIRDI"

"13 bin kişiyi yakalamışız, AB ülkelerine geri göndermişiz" diyen Ünal, "Bununla ilgili işlem yapılmamış, bunlar tekrardan çıkış çıkabilmişler. IŞİD dediğiniz yapı içinde bütün grupların olduğu bir yapı. İçerisinde Şii, Kürt, İngiliz de var, her türlü yapıyı bulunduruyor. Bu yapının herhangi bir şekilde İslami bir temeli söz konusu değil. Bunlara 800-600 dolar maaş veriliyor, her türlü şiddet ve sapkınlık söz konusu. Macera arayan şiddet yanlısı bütün kişilikleri bütün bünyesinde toplayan taşeron bir örgütten bahsediyoruz. Burada bir maymuncuk gibi kullanıyorlar IŞİD'i. Yeri geliyor, Türkiye'yi IŞİD yanlısı gibi gösteriyorlar. IŞİD, bölgede asıl operasyonların merkezinde çoğunlukla bölgeyi şekillendirmek isteyen uluslararası başkentlerin istekleri doğrultusunda kullanılıyor.

Ankara'daki patlama seçim öncesi siyasi bir dizaynı hedefleyen ve Diyarbakır bombasında olduğu gibi, bizim yaptığımız son kamuoyu araştırmasında,Ankara'da patlayan bomba, HDP'ye 1,6 puan kazandırdı. Bu dizaynı kim yapıyor?" diye sordu.

"ANKARA'DAKİ BOMBA DİZAYN AMAÇLI"

Ankara'daki bombanın siyasi dizayn amaçlı olduğunu belirten Ünal, "9 saat öncesinde de PKK üyesi olduğu tespit edilen kişilerin attığı tweetler var, Ankara'da bomba patlayacak diye, bütün bunlar tespit edildi ama bu tür terör eylemlerin asıl amacı bu eylemler üzerinden oluşturulacak psikolojiyi, algıyı yönetmektir. Bunu, AK Parti yaptı, hükümet yaptı algısını oluşturuyorsunuz, yetmiyor bir siyasi parti HDP ve onun etrafındaki STK'lar 'hayatı durdurun' çağrısı yapıyor. Terörün amacı, hayatı durdurmaktır. Bir taşta 5 kuş vuruyor, sonra dönüp diyorsunuz ki bunu devlet yaptı. Bu işi o kadar ileri bir noktaya getiriyorsunuz, siz 22 gün öncesinden bu olayı biliyordunuz ama engellemiyordunuza getiriyorsunuz.

Arkasında paralel yapı var, paralel yapı, 'AKP, devleti zaafa uğrattı algısını' yürütüyor. HDP, bölgede devletin yani AK Parti iktidarının özellikle son 13 yılda orada devlet-millet barış sağlamasını tekrardan koparmak için algı operasyonu yapıyor. Paralelcilere şunu söylemek gerekiyor, 'Dünyanın herhangi bir yerinde devletin içerisine sızmış illegal bir yapı, devleti ele geçirmek için paralel bir örgütlenme oluştursa onun bastığı yeri kazır atarlar. Bu ülkede paralel yapının gazetesi, televizyonu, paralel devletin uzantıları canlarının istediği gibi devlete ve siyasete karşı operasyon çekmeye devam ediyorlar. Bu paralel yapı, KCK iddianamesi adı altında, istihbarat örgütümüzün bütün elemanlarını deşifre etmedi mi? Bunların bir kısmının infaz edilmesine bu paralelciler sebep olmadı mı? Bütün bunlara rağmen yüzlerce eylem engelleniyor, tonlarca bomba yakalanıyor. PKK terör örgütü hala siyasi partiymiş gibi gösteriliyor. HDP, barış çağrısı adı altında, o perdenin arkasında PKK'nın kanlı eylemlerini perdeliyor ve Doğan Medyasından tutun da diğer bu ülkede eski Türkiye'nin iktidar kaybetmiş aktörleri, bunlara övgü dizmeye, PKK'nın eylemlerinin sorumlusu olarak Tayyip Erdoğan'ı, Saray'ı gösteriyorlar" şeklinde konuştu.

Savcılığın yürüttüğü soruşturmaların gizlilik açısından paylaşılmadığına dikkati çeken Ünal, "Bu konuda hem ilgili İçişleri Bakanlığı ile ilgiliyse eğer, düzenli olarak açıklamalarını yapıyorlar. Soruşturmalar gizlilik açısından paylaşılmıyor. Soruşturmanın selameti açısından bir sıkıntı oluşturabiliyor ama benim bildiğim kadarıyla bu konuda kamuoyu düzenli olarak aydınlatılıyor. Suriye dediğiniz yer, şu anda öyle bir hale gelmiş ki. Bakıyorsunuz bir gün Nusra'da çarpışıyor, ikinci gün IŞİD, üçüncü gün PYD saflarında görüyorsunuz ertesi gün PKK'ya katılabiliyor. Özellikle Türkiye'de PKK'dan ayrılıp, Facebook sayfasında IŞİD'i destekleyen paylaşımlarda bulanan ve 2 ay sonraki eylemin altyapısını hazırlayan, 2 ay sonra eylemi yaptığında daha önceden algı operasyonunun altlığının oluşturanların ilgili kişilerin Facebook sayfasından servis ettikleri. Bunlar, tamamen psikolojik savaş taktikleri. İnsanların o kitlenin algısını manipüle etmeye dönük" dedi.

"ANKARA'DAKİ BOMBA HDP'NİN OYLARINI 1.6 ARTIRDI"

Ankara'daki bombanın HDP'nin oylarını 1.6 artırdığını söyleyen Ünal, "7 Haziran seçimlerinin temel sorusu şuydu, 'HDP barajı aşacak mı aşmayacak mı?'. 1 Kasım'ın sorusu ise AK Parti tek başına iktidar olacak mı olmayacak mı? Şimdi, 7 Haziran seçimleri öncesinde bütün dizayn HDP'nin barajı aşması üzerine kuruldu, şimdi ise bütün dizayn AK Parti'nin tek başına iktidar olmamasına üzerine kurulu. 10 Ekim bombasından öncesine baktığımızda, ciddi bir stabil durum oluşmuş. Diğer taraftan bu stabil durumun oluşturduğu, toplumsal bir rahatlık oluşmuş, Türkiye, rahat bir şekilde seçim sathı mahaline girmiş, seçimin konuşulduğu, AK Parti kongresini yapmış, aday listesi son derece iyi karşılanmış, seçim beyannamesi pozitif hava oluşturmuş, AK Parti'nin oyları yükselişe geçtiğinde 10 Ekim oldu. Bu 10 Ekim'i yapanlar, 10 Ekim olayının kendisiyle değil, 10 Ekim bombasının psikolojik sonuçlarıyla ilgililer. Ondan sonraki yapılan operasyonlara bakın. Terör olaylarının amacı, hayatı durdurmak, insanları korku, kaygı endişe vermek. Bunu yaptılar mı, yaptılar. Hayatı durdurun çağrısı yaptılar mı, yaptılar. Biz, kaybettiğimiz 150 şehidimiz, asker, polis, korucu, terör olaylarında hayatını kaybeden siviller için 3 günlük bir yas ilan ettik.

Bu operasyonu yapanlar bunu bile değerlendirdiler, kamuoyunda hemen şunu yaydılar, bizim 150 şehidimiz var yas ilan edilmedi de bu olaydan sonra niye hükümet yas ilan etti? Sivil şehit sayılacak, bu 2012'de bizim Meclis'te MHP ve CHP'nin desteklediği bir kanunla terör olaylarında mağdur olan sivillerin haklarına yönelik bir düzenleme. Bütün hikaye, 1 Kasım'da AK Parti'nin tek başına iktidar olup olmaması üzerine kurgulanmış durumda, 1 Kasım'da AK Parti'nin tek başına iktidar olmasını istemeyen farklı noktalar işbirliği içinde" diye konuştu.

"7 HAZİRAN'DAN ÖNCE HDP, PKK'NIN SİLAHLARININ GÖLGESİNDE SEÇİME GİTTİ"

Seçim güvenliği ve sandık güvenliğinin farklı şeyler olduğunu belirten Ünal, sandık güvenliği ve seçim güvenliği arasındaki farkı anlattı. Ünal, 7 Haziran'dan önce HDP'nin PKK'nın silahlarının gölgesinde seçime gittiğini belirterek, seçim sisteminde sandık güvenliği ve seçim güvenliğinin siyasi partilere bırakıldığını dile getirdi. Partilerin temsilcilerinin sandık güvenliği ve seçim güvenliğini sağladığını söyleyen Ünal, "Asla, silahla arasına mesafe koymayan, PKK'yı silahlı uzantısı gibi kullanan siyasi parti var ülkede. Bu siyasi parti, her türlü kan, ölüm ve şiddet karşısında, PKK'nın işlediği her türlü şiddet karşısında sesini çıkarmıyor. Örgüt hendek kazıyor, çocuklar ölüyor ama bu partiden hiç ses çıkmıyor. PKK, HDP'nin zaten sesini kesti. Seçimden, 7 Haziran seçimlerinden sonra, Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya'nın yaptığı açıklamalar vardı, emanet oy, Türkiye partisi gibi konuştular. Kandil, duruma el koydu, ne emanet oyu dedi. 1 Hafta Selahattin Demirtaş ortalardan kayboldu. Şiddet istemiyorsanız, HDP'ye oy verin, yoksa musluklardan kan akar diyenler geri çekildiler ve örgüt siyaseti tamamen ele geçirdi. HDP, PKK'nın vesayetinden kurtulmak yerine 'PKK halktır' dedi. PKK terör örgütü değildir dedi. Bir ülkede meşru şiddet hakkı sadece hukuk çerçevesinde devlete aittir. Bunun dışında hiçbir yapı şiddeti kullanamaz. Modern devlette şiddet hakkı, vatandaşın yaptığı toplumsal sözleşmeyle devlete devredilmiştir. Bunun dışındaki bütün eylemler ve yapılar terör yapılarıdır. HDP çıktı, bu defa, terör örgütünün yaptığı bütün eylemleri perdelemek ve buharlaştırmakla kalmadı, onun yaptığı bütün eylemleri yok saydı. 400 milletvekili almak için savaş çıkardın diyerek AK parti'ye saldırdı. Yahu, insanlarımıza saldıran, askerimize, polisimize, mayın döşeyip sivilleri katleden PKK, devlet meşru savunma hakkını kullanıyor, devlet vatandaşın güvenliğini sağlamak için devlet olmanın gereğini yerine getiriyor. Bu, siyaseti de sonuna kadar HDP sürdürmeye devam etti" diye konuştu.

DAVUTOĞLU'NUN BEYAZ TOROS AÇIKLAMASI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Biz gidersek beyaz Toros'lar geri gelir' sözlerine getirilen tepkileri değerlendiren Ünal, "Siz, her türlü tehdidi yapacaksınız, musluklardan kan akıtacaksınız, Türkiye'yi, metropolleri kan gölüne çevireceğiz diyeceksiniz, Güneydoğu'daki savaşı İzmir'e taşıyacağız diyeceksiniz, ama Sayın Başbakan çıkıp bir hatırlatmada bulunacak, diyecek ki bu ülkede beyaz Toros'lu dönemler yaşandı, bu ülkede faili meçhuller yaşandı. Faili meçhulleri de bitiren biziz. Biz, Türkiye'nin o günlere dönmesine izin vermeyeceğiz diyecek, siz tehdit mi ediyorsun diyeceksiniz. Burada tuhaf olan şey, Selahattin Demirtaş'ın bunu manipüle etmesi normal ama Devlet Bahçeli'nin bunu manipüle anlayamıyorum. Devlet Bahçeli'nin ne dediğini son dönemde hiç kimse anlamıyor. YSK, Anayasa 79'un gereği olarak seçim güvenliği ile ilgili olarak sandıkları taşıyabilir, buna Selahattin Demirtaş kıyametleri koparıyor, bunu anlayabiliyorum ama Devlet Bahçeli, 'Sandıkların taşınması ihanettir' diyor. Devlet Bahçeli'nin son dönemlerde millilik ve yerlilikle ilgili çok ciddi bir sorun yaşadığını görüyorum" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ'NİN İÇİNDE NE OLDUĞU DEVLET BAHÇELİ'Yİ İLGİLENDİRMEZ"

"Devlet Bahçeli, bir süreden beri söylemleriyle, yürütülen bu algı operasyonunun değirmenine su taşıyor" diyen Ünal, "5. Parti diye bir durum söz konusu değil. Kendi içlerindeki kırılmalara baksınlar. Devlet Bahçeli, yerli ve milli olmakla övünen MHP'yi sistematik olarak yerlilik ve millilikten uzaklaştırmıştır. MHP içindeki bütün yerli ve milli unsurları Devlet Bahçeli tasfiye etmiştir. Devlet Bahçeli, önce kendi içine baksın. AK Parti'nin içinde ne olduğu Devlet Bahçeli'yi ilgilendirmez. Bizim dirliğimizle, düzenimizle ilgili sorunumuz yok" açıklamasında bulundu.

'MECLİS'TE 5. PARTİ ÇIKACAK' İDDİALARI

Bir siyasi partinin kurumsal yapısının belli olduğunu anlatan Ünal, "Genel Başkanı, MKYK, MYK'sı bellidir. Eğer bir siyasi partinin iç bütünlüğünden bahsediyorsak o siyasi partinin MKYK'sı, MYK'sına bakmak gerekir. 11. Cumhurbaşkanının ya da Bülent Arınç'ın şu yönde açıklaması var. Bunlar üzerinden siyasi partinin pozisyonunu değerlendirmek doğru olmaz. Bunlar, kendilerinin kişisel görüşleridir. Bu konular üzerinden herhangi bir spekülasyona girmeyiz" dedi.

Gazeteci Taha Akyol'un Türkiye'de içsavaş endişem var' açıklamalarının hatırlatılması üzerine Ünal, "Bu, Taha Akyol'un sanıyorum temennisi. 'Her ne pahasına olursa olsun AKP'den kurtulmalıyız' diyenler 13 yıldan beri AK Parti'den kurtulamadılar. Darbeyi denediler, Gezi'yi denediler, 17-2 Aralık'ı denediler, parti kapatmayı denediler, şimdi PKK terör örgütü ve IŞİD'in ortak saldırısını denediler, ne yaptılarsa kurtulamadılar. Şimdi AK Parti'den kurtulmak için tek bir umutları kaldı, o da iç savaş, İç savaş çıkmayacak bu ülkede. Bu milletin feraseti, irfanı, hikmeti bunların bu heveslerini kursaklarında bırakacak. Taha Akyol'un sevgili patronu bu ülkede bir daha pijama ile Başbakan karşılayıp, yaptığı medya kampanyaları ile hükümet deviremeyecek, o günleri bir daha göremeyecek. Taha Akyol da göremeyecek, patronu da göremeyecek" dedi.

"TEK BAŞINA AK PARTİ'NİN İŞBAŞINA GELECEĞİNE İNANIYORUM”

"1 Kasım'dan ne bekliyorsunuz?" sorusuna cevap veren Mahir Ünal, "Bizim tek başına iktidar olmamıza ramak kaldı. Şuanda yüzde 44.3 gözüküyor ve 276-285 bandında bir milletvekili sayısı gözüküyor. Türkiye'nin istikrarı, geleceği için sandığa gittiğimizde bir seçim yapıyoruz. Nasıl bir dünyada yaşamak istediğimizi, nasıl bir Türkiye'de yaşamak istediğimizin seçimini yapacağız. 1 Kasım'da sandığa gittiğimizde belirsizliği ve istikrarsızlığı değil, istikrarı, güveni ve Türkiye'nin devam eden dev yatırımlarının tamamlandığı ve insanların bu istikrar içinde, huzur içinde yaşadığı bir Türkiye'yi seçmelerini bekliyoruz. Ben 1 Kasım'da inşallah tek başına AK Parti'nin işbaşına geleceğine inanıyorum. Kahramanmaraş'ta da gayet iyi durumdayız. Son yaptırdığımız ankette Kahramanmaraş'ta yüzde 67 oranındayız. Milletvekili sayımız da şuanda 7-1 gözüküyor. 2001'de 6-1-1'di, 7 Haziran'da 6-2 idi. Şimdi 7-1 gözüküyor. Biz inşallah 8-0 için bütün sahada büyük bir gayret ile çalışıyoruz. Kahramanmaraş istiklalin ve istikbalin şehridir. Kahramanmaraş'a yakışanı yapacaktır Kahramanmaraşlılar. Türkiye'nin istikrarına, birliğine, beraberliğine ve istikbaline Kahramanmaraş herkesten daha iyi sahip çıkacaktır ve Kahramanmaraş olarak iddiamız şu, inşallah bu defa Türkiye birincisi olacağız. 7 Haziran'da üçüncü olmuştuk, inşallah bu defa Konya ve Rize'yi geçip Türkiye birincisi olacağız" karşılığı verdi.

Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz 2001'de Kahramanmaraş'ı yeniden hayal etmek diye bir çalışma başlattık. Bütün bakanlarımız Kahramanmaraş'a geldi ve 2019'a kadar olan eylem planını çıkarttık. Her yıl bu planlamayı biz denetlemesini yapıyoruz ve şuana kadar bu planlamayı yüzde 80 gerçekleştirdik. Bunu da düzenli olarak kamuoyu ile paylaşıyoruz. Şuanda Kahramanmaraş kamuoyu ilçelerimiz dahil olmak üzere he yapılacağını, ne zaman yapılacağını ve yapılanların ne zaman biteceğini biliyor."

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler