HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Partili vekilden BDP’ye tepki

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Barış ve Demokrasi Partisi'ni (BDP) eleştirerek "BDP'nin güç kullanarak ve korku oluşturarak siyaset yapmaya çalıştığını" belirtti.

Güç kullanmadığı taktirde BDP'nin işinin zor olacağını ifade eden Orhan, BDP'nin alt yapısını oluşturmuş bir siyasi parti olduğunu, ancak yanlışları olduğunu kaydetti. Orhan, BDP'nin 80 yıllık devlet sisteminin aynısını Kürtlere dayattığını anlattı.

AK Parti Milletvekili Gülşen Orhan, BDP'nin arkasında duran insanların hak etmediği şeyler olduğunu belirterek şöyle konuştu: "BDP'nin bunlardan vazgeçmesi ve siyaseti sahiplenmesi gerekiyor. Siyaseti sahiplenmek zor, kolay değil. Emek ister, tecrübe ister. Bugüne kadar silahla yürüdüğü için belki alışkanlıktandır, belki başka bir şeydendir başka bir iradesizliktendir, başka bir sebebi de olabilir. Bütün bunların hepsi konuşulabilir ama olması gereken şudur. Bu kitleyi, bu teşkilatı, bu siyasi yapıyı doğru olana, Türkiye'nin realitelerine, Kürtlerin beklentilerine cevap verecek şekle dönüştürmek lazım. Bu insanların hepsini silah kullanmış, silah kullanmaya gitmiş, gitmeye yeltenmiş olan insanların da bundan vazgeçirilip, bu siyasi oluşum içerisinde konuşlanması ve siyaset yapması gerekiyor. Bunun yanında kendinden başka siyaset yapacak olanlara da yaşam hakkı tanıması gerekiyor. Bu süreç içerisinde gelişecek bir şey. Silahı bıraktığınız zaman, insanlara korku pompalamadığınız zaman, korkutmadığınız zaman kendiliğinden oluşuyor. Sizi beğenmiyor, sizin icraatınızı beğenmiyor, sizin yaptıklarınızı beğenmiyor, başka bir alternatife yöneliyor. Tamamen güce, silaha, korkutmaya bağlı. Türkiye Cumhuriyeti devlet sisteminin daha önceki 80 yıllık benimsediği sistemin aynısını getirip burada yine Kürtlere dayatmakla alakalı bir sorun. Kürtler bunu hak etmiyor.”

Açıklamalarında Van'ın Başkale ilçesinde yapılan seçimlere de değinen Orhan, şunları söyledi: "Başkale'de 20 bin küsür oy var. Bu oydan AK Parti yaklaşık 2 binini alıyor. Orada bizim çok önemli bir kitlemiz var. Hizmet ettiğimiz, bu sürece inanan insanlar var, partililerimiz var. Ancak buna rağmen Başkale'den 22 bin, 23 bin, 24 bin kalıp oy geliyor ve bu oyların yüzde 99'u BDP'ye geliyor. Bu insanlardan ölen, evlenen, taşınan, askere giden, hastası, yaşlısı, sakatı yok mu? Tüm bunlar oy kullanabildi mi, oy kullanmaya gitti mi? Bu bizim için çok önemli bir belgedir. Herkes bunu interneten açıp görebilir. Oradan gelen oy oranına bakın, o zaman göreceksiniz bakalım siyasetle mi kazanılıyor, yoksa güçle, silahla ve korkuyla mı kazanılıyor seçimler. Bu belgeyi, ibretlik bir belge olarak insanların görmesini arzu ediyoruz.” (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler