HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akdoğan: Cesetleri kayalıklardan atıyorlar

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, teröristlerin çok sayıda kayıp verdiklerinin anlaşılmaması için cesetleri alıp kayalıklardan attıklarını, gizlediklerini ve imha ettiklerini söyledi.

Akdoğan: Cesetleri kayalıklardan atıyorlar

Akdoğan, Kanal 24'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Terörle mücadeleye ilişkin bir soru üzerine Akdoğan, operasyonların bir sebep değil sonuç olduğu cevabını verdi. Akdoğan, devletin durup dururken bu işlere başlamadığını, Kobani olaylarının yaşandığını, burada açıkça bir isyan teşebbüsünün ortaya çıktığını belirtti. Çözüm sürecini sabote etme girişimlerinin Kobani olaylarında başladığını bildiren Akdoğan, şöyle devam etti:

"Bunların siyasi uzantısı olan parti resmen sürece ihanet etti, sürecin düşmanlarıyla birlikte hareket etti, sürecin lokomotifi olan Ak Parti'yi devirmek üzere bir makas değişimine gitti. Seçimden hemen sonra ise terör örgütü bu sefer fiili saldırılara başladı. Eğer o anda hükümet bir karar alıp, bunun üzerine kararlı bir şekilde gitmeseydi, bu operasyonlar başlamasaydı Türkiye başka bir yere sürüklenirdi. Bir kere bu bir savaş değil. Bu terörle mücadelenin amacı devleti korumak değil, milleti korumak. Bundan hükmet niye medet umsun? İnsan hayatı üzerinden siyasi hesap yapmak alçaklıktır."

''Şırnak'ta iddia edilen birtakım hadiseler, bunların da üzerine gidilir. Yani orada gerçekten güvenlik birimleri cansiperane bir mücadele yürütüyor. Kimse onların emeklerine, çabalarına gölge düşüremez."

ÜZERİNE GİDİLİYOR SORUŞTURMA AÇILIYOR

Hukuk içinde bir mücadele yaşandığını vurgulayan Akdoğan, şunları kaydetti:

"Bütün dünyanın gözü Türkiye'nin üzerinde. Eğer en ufak bir yanlışlık olsaydı, bunlar yeri göğü birbirine inletirdi. Burada zaman zaman provokatif bir takım hadiseler olmuyor değil.

Bu mücadeleye gölge düşürmek için birtakım hadiseler olmuyor değil, bunların hemen üzerine gidiliyor, soruşturma açılıyor.

Askerimiz, polisimiz... Elbette zor şartlar altında mücadele ediyor, kolay değil, merminin önüne atılmak kolay bir şey değil. Oradaki psikolojiyi elbette anlamak gerekir.

Fakat bütün bunların üzerine birileri buna zarar verecek, gölge düşürecek, bütün bu büyük mücadeleye zarar verecek bir davranış sergiliyorsa, buna da kimsenin hakkı yok.

Bunun da kararlılıkla üzerine gidilir, ne yapılması gerekiyorsa hukuk devleti içerisinde yapılır.''

CESETLERİ KAYALIKLARDAN ATIYORLAR

Akdoğan, teröristlerin çok sayıda kayıp verdiklerinin anlaşılmaması için cesetleri alıp kayalıklardan attıklarını, gizlediklerini ve imha ettiklerini söyledi.

Akdoğan, "Cenazeler üzerinden bir olumsuzluk, hukuksuz bir şey yapılıyormuş gibi bu haksızlık olur. Burada gerçekten halkın hukukunu korumak için güvenlik birimleri samimi ve hukuk içinde bir çaba içerisindeler. Buna hiç kimse gölge düşürmemeli. Bir takım algı operasyonları, yalan yanlış iftiralar, başka bir takım şeyler... Bunu kimin yaptığı da anlaşılıyor. Hep belli mecralarda, belli medya grupları üzerinden bunu terörle mücadeleye zarar verecek şekilde bir gayret var" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler