HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akdoğan: Çözüm Süreci falan kalmaz

Yalçın Akdoğan, HDP'nin barajı geçmek için her yolu mubah saydığını belirterek, muhalefetin ön gördüğü koalisyon yapısının gelmesi halinde çözüm sürecinin aynı gün biteceğini söyledi.

Akdoğan: Çözüm Süreci falan kalmaz

Akdoğan, A Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da dış güçler tarafından bir proje olarak sahaya sürüldüğünü belirterek, "Paralel Yapı ile sen flört edersen sen de her yolu mübah görürsün. O yüzden barajı geçmek şu anda en büyük hedef. Onun için her yol mübah. İsterse çözüm süreci olamasın, onların o öngördüğü koalisyon yapısında zaten çözüm süreci o gün biter. Burada bir kaos planı işliyor. Bir şekilde Türkiye'yi karıştırmak isteyenler, AK Parti'yi devirmek isteyenler bir plan uyguluyorlar ve HDP'yi buna mecbur kıldılar. Zorla parti olarak seçime girmelerini sağladılar ve HDP'de kendi geleceğini, çözüm sürecinin geleceğini düşünmeden bu projeyi üstlendi. Bir takım çevrelerin zorladıklarını görüyoruz. Şu anda HDP kendini kullandırtıyor taşeron olarak. 'Gelin beni kullanın, siz AK Parti ile baş edemediniz, ben eğer barajı geçersem bir şekilde AK Parti'yi devirebilirsiniz' diye kendini kullandırtan bir yaklaşım var. Senin ağababaların Kandil her gün tehdit ediyor. AK Parti adayları saldırı altında kalıyor. Her gün hakaretlere maruz kalıyoruz. Vatandaşlar tehdit altında. Utanmadan bir de çıkıp diyorlar ki bunların zehirli dili var. Bu nasıl bir yaklaşımdır? Bunlar çiçek çocuk muamelesi görmeye alışmışlar. Öpeceksin, koklayacaksın, büyüteceksin. En ufak bir eleştiriye tahammülleri yok" dedi.

Bir iki eleştiride hemen ortalığı ayağa kaldırdıklarını kaydeden Akdoğan, "Büyük bir yaygara. Kimse bunlara laf söylemeyecek, alışmamışlar. Birisi hemen diyor ki 'sussun', öbürü 'az konuşsun', biri diyor ki 'zehirli dili var'. Ya sen ne biçim demokratsın? Siyasi mücadele de herkes birbirini eleştirecek ve sen tahammül göstermeyi öğreneceksin. Dağdan gelip, bağdakini susturamazsın. Devleti dağda dize getiremediniz, şehirde mi dize getireceksiniz? Bugün siz konuşabiliyorsanız AK Parti'nin sağladığı özgürlük zemininde konuşuyorsunuz. Eskiden nasıl muamele gördüklerini herkes biliyor, bunları biz geride bıraktık. Onlar şimdi o eski Türkiye'ye dönmeye çalışıyorlar. Eski Türkiye'ye dönme projesinde kendilerini kullandırtıyorlar" dedi.

Akdoğan, AK Parti'nin son oy oranıyla ilgili de, "Bizim yaptırdığımız anketlere göre seçmenin yüzde 65-70'i koalisyon istemiyor. Yine yüzde 55-60'ı AK Parti'nin iktidar olacağını düşünüyor. Şu an yüzde 45-46'larda AK Parti'ye oy verenler görünüyor" dedi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler