HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akdoğan: Zorda kalmamız için göç dalgası yapılıyor

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, sınırın ötesinde 9 adet kamp olduğunu, bu kamplarda yaklaşık 100 bin kişinin kaldığını ve ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Öncüpınır Sanır Kapısı önünde düzenlediği baskın toplantısında, "Şu ana kadar Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacı sayısı 2 milyon 627 bin. 172 bin Iraklı da bulunuyor Türkiye'de. Son hafta içerisinde yeni bir göç dalgası yaşandı. Rusya'nın bombardımanı sonucunda yeni göç dalgasına karşı yeni kamplar kuruldu. Sınırın ötesinde 9 adet kamp mevcut. Bu kamplarda yaklaşık 100 bin kişi kalıyor. Bunların ihtiyaçları da aynı şekilde karşılanıyor. Zaman zaman Türkiye sınırını açsın diye eleştiriler geliyor. Sınırda şu anda herhangi bir birikme söz konusu değil. Yeni bir kamp hazırlığı içindeyiz. Hemen sınırın kenarına en uzun olan kamp 3 kilometre içeride" dedi.

Akdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"KİMSENİN TÜRKİYE’YE İNSANLIK DERSİ VERME HAKKI OLAMAZ"

"Türkiye açık kapı politikasını devam ettiriyor. 3 milyona yakın insanı birileri dediği için almadık. Türkiye kendi kendisine kucağını açmıştır. Kimsenin Türkiye'ye insanlık dersi verme gibi bir hakkı olamaz. Türkiye yalnız bırakılmıştır, Türkiye'ye yardım etmeyen ülkeler Türkiye sınırını açsın diyorlar. Ölümden kaçan kim varsa biz kapımızı açıyoruz ancak bazen karşı tarafta Türkiye zorda kalsın diye göç dalgaları zorlanabiliyor. Okullar, hastaneler, ılımlı muhalefet vuruluyor.hizmet verilmektedir.

"ZORDA KALMAMIZ İÇİN, GÖÇ DALGASI YAPILIYOR"

'Niye Türkiye alınmıyor' deniyor. Biz 3 yıldır kapımızı açtık hala açık. Biz kimse 'alın' dedi diye kapımızı açmadık. O yüzden kimsenin Türkiye'ye insanlık dersi verme hakkı yoktur. Türkiye zorda kalsın diye siviller vuruluyor, muhalifler vuruluyor Rusya, Esed tarafından. Demogojik yapı değişsin diye. Arapların Sünnilerin kaçırtılması söz konusu.

Türkiye'ye akıl verenler 'sınırını aç' diyenler, önce siz kalbinizi bu insanlara açın. Kitlenin sınırın karşı tarafında tutulması hem Avrupa hem de Türkiye için çok önemli. 3 milyar avro için ilk proje paketini Avrupa Birliği'ne sunduk.”

"AKIL VERENLER KALPLERİNİ AÇSIN"

Akdoğan, "Bizim buradaki insanları alırken elbette karşı tarafta oynanan oyunlara alet olmamamız gerekiyor. Ayrıca insan kaçakçılığı yapanlar da var. Bu şekilde seleksiyona tabii tutmadan gelen herkes alınırsa herkes Türkiye'ye gelmek ister. Bu yüzden Türkiye doğru olanı yapmaktadır. Türkiye'ye akıl verenler önce siz kalbinizi bu insanlara açın. Sınırın ötesinde Azez hattı kısmına özellikle güvenli bir alan olması önemlidir. Uluslararası dayanışma şart.

"YENİ GÖÇ DALGASI AVRUPA’YI DA VURUR"

Türkiye olarak ilk proje paketinin de AB'ye sunduk. Bu yardımlar Türkiye'ye yapılmayacak. Suriyeli sığınmacılara yapılacak olan yardımlardır. Bu sorun önce bir insani kriz meselesiydi. Ölümden kaçan insanlara kucağımızı açtık. Orta vadeli bir takım planlamalar içerisinde girmemiz gerekiyor. Sayın Başbakanımızın talimatı ile bir strateji belgesi hazırlıyoruz. İskan meselesinden vatandaşlık meselesine kadar bu mesele kapsamlı olarak ele alınmalıdır. Eğer yeni bir göç dalgası yaşanırsa bu Avrupa'yı da vurur" dedi.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler