HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akdoğan'dan, Demirtaş'a: Bunlar gece başka, gündüz başka

Yalçın Akdoğan, Selahattin Demirtaş'a yüklenerek, "Senin bir kardeşin var ne iş yapıyor o? Mesleği ne? Terörist Kandil'de. Bir dönem siyaset yapıyordu, sonra terörist olmaya karar verdi" dedi.

Akdoğan'dan, Demirtaş'a: Bunlar gece başka, gündüz başka

Bugün karayolu ile Ankara'dan Çorum'a gelen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, partisinin milletvekili adayları ile birlikte Mecitözü İlçesi'ndeki seçim bürosunun açılışını yaptı. İlçe binası önünde açıklamalarda bulunan Yalçın Akdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklendi. Bu seçimi önemsediklerini dile getiren Akdoğan, şöyle konuştu:

"Ama birileri daha önemsiyor. Onlarda hayat memat görüyor. Kim onlar? Darbeci anlayış, vesayetçi anlayış. Diyorlar ki 'AK Parti kazanırsa bize yeni Türkiye'de yer yok' diyorlar. Evet size yeni Türkiye'de yer yok. Derin devlet yapılanmalarına yeni Türkiye'de yer yok. Paralel devlet yapılanmalarına yeni Türkiye'de yer yok. KCK yapılanmalarına yeni Türkiye'de yer yok. Yeni Türkiye'de milletin dediği olacak değerli kardeşlerim. Bakın Ak Parti’yi bir türlü deviremediler. Ak Parti kuruldu dediler ki bunlar ilticacı. Refah partisini nasıl al aşağı ettik üç beş ayda da bunu götürürüz dediler ama olmadı, tutmadı. Sonra fiili müdahale ettiler. Bildiriler yayınladılar. Kapatma davası açtılar. Yine olmadı. Ondan sonra dediler ki biz toplumsal isyan çıkaracağız. Milleti sokağa dökeceğiz. Gezi olaylarını planladılar. 17 Aralık operasyonları ile yine olmadı. Tutmadı, tutmadı. Okyanusa maya çaldılar tutmadı. Bu sefer dediler ki partiler arasında iş birliği yaptıracağız. Yerel seçimlerde. Buralarda oldu işbirlikleri. Ama Türkiye genelinde başarılı olamadılar."

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 15 partinin bir araya gelip çatı aday çıkardığını söyleyen Akdoğan, "Tayyip Erdoğan’ın bileğini bükemediler. Çünkü onun arkasında millet vardı. Tayyip Erdoğan hep dik durdu çünkü hep onun arkasında durdunuz. Kimseye eyvallah etmedik. Vesayet odaklarına, paralel çetelere karşı hep dik durduk ve eyvallah etmeyeceğiz inşallah. Bu sefer dediler ki 'Bir küçük parti var HDP, buna barajı geçirtirsek o zaman AK Partiyi durdururuz.' Onun kuyruğuna takıldılar. O da çok meraklı 'Beni de kullanın, beni de kullanın, atın beni ortaya ancak ben durdururum' dedi. Eskiden 'Muhtar bile olamaz' diyorlardı, şimdi 'Başkan seçtirmeyiz' diyorlar aynı zihniyet. Bunlar iki yüzlü. Ne kadar yan yana gelemeyen, birbiriyle konuşamayan, birbirinin yüzüne bakamayan ve birbirine söven partiler şimdi kol kola girdiler. Koalisyon hayali görüyorlar. Şimdi bunların ne olduğunu hangi zihniyette olduğunu milletimiz çok iyi biliyor" diye konuştu.

Selahattin Demirtaş'ın kendisine cevap verdiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, şöyle devam etti:

"Dedim ya ben 'Barajı geçemezlerse süper olur' diye. 'Demokrasiye inanan bir adam böyle bir laf eder mi, hiç utanmıyor mu?' falan demiş.Ya utanma duygusu olsa sen sokağa çıkamazsın. Kobani olaylarında insanları sokağa döktün. Onlarca insan hayatını kaybetti. Sende utanma duygusu var mı? Onlarca insan hayatını kaybetti. Çözüm sürecinin düşmanı olan her türlü sabotajı yapan, düne kadar 'Şer' dediğimiz ne varsa yapan, paralel yapıyla aşk yaşıyorsunuz. Sende utanma var mı? Çözüm sürecine hiç destek vermeyen her türlü engeli çıkaran ulusalcı zihniyetlerle flört ediyorsun, sende hiç utanma var mı? Demokrasiye inanan partiler, evet barajın altında kalmasın. Sizin neyiniz demokrat arkadaş? Bir elinizde silah var, öbür elinizde siyaset var. Siz terör örgütünün yedeğindesiniz. O sizin yedeğinizde değil, siz onun emrine amade oluyorsunuz. Senin bir kardeşin var ne iş yapıyor o?Mesleği ne? Terörist Kandil'de. Bir dönem siyaset yapıyordu, sonra terörist olmaya karar verdi. Bunlar gece başka, gündüz başka. 6 ay siyasetçi, 6 ay terörist. Bu yaklaşım nasıl demokrat olabilir değerli kardeşlerim? Milleti kandırıyorlar. Oyuna gelmeyin. Böyle bir zihniyetin barajı geçmesi demokrasi için bir tehlikedir, bir tehdittir. Buna da millet karar verir."

Akdoğan, ardından Çorum'a geçerek Vali Ahmet Kara'yı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Afra Düğün Salonu'nda partililerle buluşan Akdoğan, ardından karayolu ile kentten ayrıldı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler