HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKP Ankara'da meclis üyelerinin listesini tamamladı

ANKARA (İHA) - AK Parti Genel Merkezi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri meclis üyesi adaylarının listesini tamamladı. Listeye göre Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görev yapan üyelerin yarısı yeni dönemde yer almayacak.

AK Parti Ankara İl Başkanı Halis Bilge, geçtiğimiz günlerde Altınpark ANFA'da başkan adaylarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Bazı belediye başkan adayları yeni meclis üyeleri konusunda mutabık kalmayınca, sorun AK Parti Genel Merkezi'nde oluşturulan komisyon ile çözüldü. Bu dönem farklı bir yol çizerek meclis üyelerinin belirlenmesinde farklı kriter uygulayan AK Parti Genel Merkezi, yerel seçimlere 1.5 ay kala Ankara ve ilçelerde meclis üyesi adaylarının listesini dün gece tamamladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in sağ kolu ve Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili olan Ayhan Yılmaz'ın ise Pursaklar'dan meclis üyesi adayı olacağı kesinleşti.

AK Parti İl Başkanı Halis Bilge, AK Parti'nin diğer partilerden farklı olduğunu ve meclis üyelerini demokrasiyle belirlediklerini ifade etti. Bilge, belediye meclis üyelerinin seçiminde hamın komisyonlarının görüşlerine de yer verdiklerini belirterek, meclis üyelerini vatandaşın içinden seçtiklerini kaydetti. Meclis üyesi adaylarının belirlenmesinin ardından belediye başkan adayları, pazartesi günü seçmenlerinin yanına giderek çalışmalarına başlayacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler