HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKP erken seçim için çalışmalara başladı

AK Parti, en erken seçim takviminin uygulanması için çalışmaları başlattı. AK Partili kurmaylar en erken üç tarihli seçim takvimini Başbakan Davutoğlu'na sundu.

Ahmet Davutoğlu, Bahçeli'ye en erken 25 Ekim, 1 ya da 8 Kasım tarihlerinde seçimin olması için teklif götürecek. Teklifin içeresinde neden bu tarihlerde seçim yapılmasına yönelik gerekçelerde olacak.

-BAHÇELİ'YE GEREKÇELİ DOSYA-

ANKA'ya verilen bilgilere göre, AK Parti erken seçim takvimi ile ilgili yol haritasını belirledi. Yol haritası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sunulacak.

Davutoğlu Pazartesi günü Bahçeli'ye kalın bir dosya ile gidecek. O dosyada en erken 3 alternatifli seçim tarihi ve mevcut hükümetin seçime gitmesi için MHP'nin desteğinin şart olduğunu söyleyecek.

Dosyada, "en erken seçimin 25 Ekim, 1 Kasım ya da 8 Kasım olsun. Çünkü; YSK kabul ederse 55 gün içeresinde seçime gidilir, Türkiye'nin kaos ortamından çıkması için bu şart. Seçim takvimi geç bir tarihte olursa, geçece bütçe hazırlanır bu da çok sağlıklı olmaz. Oysa bu tarihlerin birinde seçim olursa, asıl bütçe seçimden sonra oluşacak bir hükümetle çıkar. Oysa seçim 15 Kasım ya da daha ileri bir takvime kayarsa hem Türkiye için, hem ekonomi için hem de genel bütçe için risk doğurur" ifadeleri yer alıyor.

-MEVCUT HÜKÜMETLE SEÇİME DESTEK VERİN-

Davutoğlu, Bahçeli'ye erken seçim şartlarının en hızlı şekilde uygulanması için destek isteyecek. Türkiye'nin daha fazla kaybetmemesi için, uzatmadan en kolay şekli olan mevcut hükümetle seçime gitme formülüne desteğini isteyecek. Ayrıca Davutoğlu Bahçeli'ye niye CHP ile koalisyon kurulmadığının gerekçelerini de anlatacak.

-MECLİS'İ AK PARTİ ÇARŞAMBA GÜNÜ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRACAK-

Davutoğlu, Bahçeli ile Pazartesi yaptığı görüşmenin ardından 110 AK Partili milletvekilinin imzası ile 19 Ağustos Çarşamba günü Meclis'i seçim kararı almak için olağan üstü toplantıya çağıracak.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler