HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKP'de 'enişte'lere kıyak terfi

AKP'nin kadın milletvekillerinin eşleri, bürokraside önemli görevlere getiriliyor.

Son olarak geçtiğimiz hafta Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık'ın eşi Muharrem Çığlık, Başbakanlık Müşavirliği'ne atandı. Muhalefetin kadrolaşma iddialarıyla sert eleştirilerine maruz kalan AKP'de kadın milletvekillerinin eşleriyle ilgili de ilginç bir durum ortaya çıktı. Muhalefet AKP'yi kendi yandaşlarını kamu kurumlarında yönetici yapmakla suçlarken genellikle bakan yakınlarını örnek gösterdi. Oysa İktidar partisinin kadın milletvekillerinin eşleri, "eş durumundan" genel müdür, yönetim kurulu başkanı, başkan yardımcısı, daire başkanı ve Başbakanlık Müşavirliği gibi önemli görevlere getirildiler.

ENİŞTELER TERFİ EDİYOR

Bu atamalar, kulislerde "Enişteler birer birer kamu yönetimine getiriliyor" diye espri konusu da oluyor. Vatan Gazetesi'nin haberine göre, AKP Ankara Milletvekili Aşkın Asan'ın eşi Prof. Habip Asan, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey'in eşi Mehmet Şahkulubey, Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu'nun eşi Arif Seymenoğlu ve Denizli Milletvekili Selma Aliye Kavaf'ın eşi Alaeddin Kavaf 'terfi' alanlar. Önemli görevlere atanan kadın vekillerin eşleri şöyle:

‘ÇIĞLIK' DUYULDU, BAŞBAKANLIĞA GEÇTİ

Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık'ın eşi Muharrem Çığlık, geçen hafta Başbakanlık Müşavirliği'ne atandı. AKP'li Çığlık'ın eşi bu göreve atanmadan önce Uluslararası Türk Öğretim Birliği Genel Başkanlığını yapıyordu. Fazilet Çığlık, 22 Temmuz seçimlerinden önce AKP'ye geçen 'vitrin' isimler arasında yer aldı. İsviçre'de yaşayan Çığlık, milletvekili seçilince Türkiye'ye yerleşti. Ancak halen İsviçre plakalı arabaya biniyor ve TBMM'ye de bu arabayla geliyor.

KTÜ'DEN TPE'YE

Bu dönem Meclis'e giren yeni yüzlerden AKP Ankara Milletvekili Aşkın Asan'ın eşi Prof. Habip Asan, Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcısı oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Habip Aslan'ın ataması Aralık ayında gerçekleşti. Aşkın Asan, 22 Temmuz seçimlerinden sonra dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunulan ancak resmen açıklanmayan Bakanlar Kurulu listesinde "Devlet Bakanı" olarak yer alıyordu. Asan, Başbakan'a olan hayranlığını kendi internet sitesinde şöyle dile getiriyor: "AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lider özelliğinin haricinde bir dahi."

VEKİL EŞİ İÇİN KOLTUK BOŞALTILDI

Mardİn Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey'in eşi Mehmet Şahkulubey, Bayındırlık Bakanlığı Müşavirliği'ne atandı. 8 Mart 2008'te gerçekleşen bu atama için, Bakanlık Müşaviri İrfan Önal, "başka bir göreve atanmak üzere" görevinden alındı. Önal'dan boşalan 1. derece kadrolu 3600 ek göstergeli bakanlık müşavirliğine vekil eşi Mehmet Şahkulubey atandı.

ENİŞTE GENEL MÜDÜR OLDU

Denizli Milletvekili Selma Aliye Kavaf'ın eşi Alaeddin Kavaf, Enerji Bakanlığı'na bağlı Eti Zeolit Kimyo Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapıyor. Teiaş'ta Başuzman olan Alaeddin Kavaf, 10 Nisan 2003'te bu göreve geldi. Eşi Selma Kavaf, 19 Şubat 2003'te AKP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'na atandı. Kavaf, AKP'de Kadın Kolları Genel Başkanı olduktan 1.5 ay sonra, eşi üst düzey bürokrat yapıldı. Selma Kavaf, 22 Temmuz seçimlerinde Denizli'den milletvekili seçildi. Kavaf'ın türbanlı kız kardeşi Sema Ramazanoğlu ise AKP'nin en üst karar organı MKYK'nın üyesi.

‘TORPİL YOK AYLARCA BEKLEDİK'

Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu'nun eşi Arif Seymenoğlu Sanayi Bakanlığı Daire Başkanı yapılıyor. Arif Seymenoğlu, bir süre önce Çaykur'dan Sanayi Bakanlığı'na alındı. AKP'li vekil, eşiyle ilgili sorulara, "Torpil morpil yok. Aynı kadro ve 6 ay bekleyerek aldık" değerlendirmesini yaptı. Ancak vekil eşinin Daire Başkanı olması için yazısı hazırlandı.

BALDIZ MÜŞAVİR YAPILDI

Enerjİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in baldızı Sema Gezgincan da, Milli Eğitim Bakanlığı müşavirliğine atandı. CHP'li Ali Koçal, 9 Mayıs 2008'te gerçekleşen bu atama için TBMM'ye soru önergesi verdi. Koçal, bakanın Gezgincan'ın hangi gerekçeyle müşavir yapıldığını sordu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler