HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKP'de istifa depremi

AK Parti Tokat ve Konya'dan sonra bugün de Trabzon İl Başkanı istifa etti. AK Parti'nin İzmir'de 17 ilçe başkanı da istifalarını İl Başkanı'na sundu.

AKP'de istifa depremi

AK Parti Trabzon İl Başkanı Ahmet Metin Genç, kendisi ve yönetim kurulunun istifa ettiğini açıkladı.

Ahmet Metin Genç, her Ankara ziyaretinde yerel basında 'bunlar Ankara'ya çağrıldı, görevden alınıyor' şeklinde çeşitli haberlerin yer aldığını belirterek, ''Basın bu konuyu sürekli olarak speküle etti. Geldiğimiz noktada son bölge ziyaretlerinde Başbakanımız Erdoğan'la görüştük ve bu spekülasyonun devam ettiğini aktardım. Daha sonra genel merkez teşkilat başkanımızla görüştüm'' dedi.

Bütün bu görüşmelerin ardından gelinen son noktayı, dün akşam parti yöneticileriyle birlikte değerlendirdiklerini ifade eden Genç, ''Hiç bir zaman AK Parti ve AK Partili olmayı tartıştırmadık. Geldiğimiz noktayı da değerlendirerek, partimizin bu konuda hala tartışılmasına müsaade etmemek adına bütün yönetici arkadaşlarımızla birlikte istifa kararı aldık. İnşallah bu karar herkes için hayırlı olur'' diye konuştu.

Genç, bir gazetecinin seçilen kişiler olarak neden istifalarının istendiği yönündeki sorusuna şu yanıtı verdi:

''Basının Anayasa ile teminat altına alınmış hür ve dokunulmaz düşünceleri, hür bir şekilde kamuoyuna yansıtmak gibi bir işleri olduğuna inanmaktayım. Her gidiş gelişte aynı yorumlar rahatsız edici oldu. Partimizin ülke genelindeki sürecini, Türkiye'nin durumunu da enine boyuna değerlendirdik ve böyle karar verdik. Diğer illerle ilgili olarak çok detay bilgi sahibi olmadığım için yorum yapmam doğru olmaz. Ben, genel merkezin ya da Başbakanın 'sizi görevden alacağız, istifa edin' şeklinde açık bir tavırları olmamıştır. Biz görüşüyorken basının 'görevden aldılar' yönünde eleştirileri oldu. Ben net ifade ediyorum, bu şekilde bir tavırla karşı karşıya kalmadık.''

TOKAT

Kendisini ''1987'den beri Erdoğan'ın yol arkadaşıyım'' diye tanıtan Ak Parti Tokat İl Başkanı Mustafa Boyraz, 19 Aralık'ta görevinden ani bir kararla istifa etti. İstifa, Ak Parti'de şok etkisi yarattı. Boyraz’ın partisinin Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan ile anlaşamadığı için istifa ettiği öne sürüldü.

KONYA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın karşı çıkmasına rağmen geçen Temmuz ayındaki kongre İl Başkanı seçilen, genel merkezin çağrısıyla geçen pazartesi günü istifa eden Mustafa Çevik'in ardından ayrılmalar sürdü. Dün akşam yapılan istişare toplantısının ardından ise 4 il başkan yardımcısı ile birlikte aralarında yedek üyelerinin de bulunduğu 15 kişi, görevlerinden istifa etti.

Başbakan Erdoğan’ın 17 Aralık Perşembe günü Konya’ya yaptığı ziyaret ardından, İl Başkanı Mustafa Çevik, görüşme istemiyle 21 Aralık Pazartesi günü Ak Parti Genel Merkezi’ne çağırılarak istifası istendi. Ak Parti Konya İl Başkanı Mustafa Çevik, çağrıya uyarak istifa etti.

Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Zeyit Aslan, Konya Koordinatörü Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, dün Konya’ya geldi. Aslan ve Yıldırım, yönetim kurulunda bulunan asil ve yedek üyelerle istişare toplantısı yaptı. Toplantının ardından 4 il başkan yardımcısı ile birlikte aralarında yedek üyelerinin de bulunduğu 15 kişi görevlerinden istifa etti. İstifa sayısının 20’ye çıkabileceği belirtildi.

Ak Parti Konya İl Başkan vekili Seyit Mehmet Sümer de, istifalarla ilgili önümüzdeki günlerde parti olarak açıklama yapacaklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, katılımıyla 17 Temmuz 2009 tarihinde Konya İl Kongresi yapıldı. Başbakan Erdoğan’ın aday olmasını istemediği ileri sürülen Mustafa Çevik, 590 delegenin oy kullandığı kongrede 327 oy alarak il başkanlığına seçilmişti. Dönemin il başkanı ve Başbakan Erdoğan’ın desteklediği Faruk Dügen’de 245 oy almış, 18 oy da geçersiz sayılmıştı. Kongre öncesi 15 Temmuz Çarşamba günü de AKP Konya İl Başkanı Faruk Dügen, otelde yemekli basın toplantısı düzenledi. Ak Parti Konya Milletvekilleri, ilçe belediye ve ilçe teşkilat başkanları, kadın kolları ile parti üyelerinin katıldığı toplantıda adaylığını açıklayan Dügen, “Başbakanımız 3 adayla Ankara’da görüştü. Kongerinin tek liste olarak yapılmasına ikna etti ve aday olarak da Faruk Dügen’e karar verdiğini tebliğ etti” diye açıklama yapmıştı.

İZMİR

Ak Parti, yerel seçimlerde CHP’ye açık ara kaybettiği İzmir’de de 17 İlçe Başkanı'nı değiştirdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler