HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKP'li Ünal: Tek yol erken seçim

AK Parti 24. Dönem Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, 7 Haziran'dan sonra yaşanan seçim belirsizliğini aşmak için tek yolun erken seçim olduğunu söyledi.

Fatih Han Ünal yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçim sonuçlarının ardından ortaya çıkan belirsiz tablonun ancak erken seçim ile aşılabileceğini vurgulayarak, "Tek yol erken seçim” dedi. Yapılan anketlerde 7 Haziran'da AK Parti'ye oy veren seçmenin AK Parti'nin CHP ile kesinlikle koalisyon istemediğini, MHP'ye karşı ılımlı olduğunu hatırlatan Ünal, "Ancak MHP'nin tavrı belli. AK Parti seçmeni CHP ile koalisyon istemiyor. Bu durumu gören her partinin teşkilatlarına seçim talimatı verdiğini biliyoruz. Tüm partiler Kasım ayında yapılacak muhtemel bir seçime hazırlanıyor” diye konuştu.

Anketlerde ‘erken seçim' isteyen kesimin AK Parti'yi terk etmediğini ancak 7 Haziran seçim sonuçlarıyla bir mesaj verdiğini ifade eden Ünal, "Seçimde AK Parti'nin yeniden tek başına iktidar olup, üzerine oynanan oyunları boşa çıkaracağına inanıyorum. Açıkçası istikrarı kaybetmemek için erken seçim olmalıdır. CHP ile yapılacak koalisyonun ne getireceği bir soru işaretidir. Bu bakımdan erken seçim tek yol olarak görülüyor. Unutulmasın ki Türkiye kaybederse bölge kaybeder, coğrafyamız kaybeder, İslam dünyası, Türk dünyası kaybeder. Masumlar, mazlumlar kaybeder. Onun için Türkiye ayakta dimdik durabilmeli ve güçlü bir iktidar ile devam etmelidir” şeklinde konuştu.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler