HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKP'nin İzmir yorumu

AK Parti'nin izmir'den aday gösterdiği Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım seçim sonuçlarını değerlendirdi.

AKP'nin İzmir yorumu
İzmir’de oylarının Türkiye’ye oranla 3 kat arttığını söyleyen Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, "Bundan sonra maç çift kale oynanacak" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise "Gelecek maçın galibi belli" yorumunu yaptı.
Alkışlar, halaylar ve davul zurna eşliğinde parti binasına gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım İzmir İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Binali Yıldırım, "Türkiye genelinde seçimlerin sükunet içinde yapılmış olmasından, demokrasi sınavının başarıyla verilmiş olmasından dolayı mutluyuz. Görüldüğü gibi iki dönem üst üste iktidar olan Ak Parti üçüncü dönemde de her iki seçmen vatandaşımızın birinin oyunu almak suretiyle tekrar oylarını artırarak iktidar olma başarısını göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi tarihinde bir ilk olarak tarihe geçmiştir" dedi.
**YILDIRIM: ARTIK MAÇ ÇİFT KALE OYNANACAK**
İzmir’deki Ak Parti oylarının artışının Türkiye’deki artışın üç kat üzerinde olduğunu söyleyen Yıldırım, "Türkiye ortalamasına göre üç kattan fazla bir artış İzmir’de gerçekleşmiş gözüküyor. İzmir artık tek kale değil çift kale olmuştur. Bundan sonra maç çift kale oynanacaktır" diye konuştu.
**GÜNAY: ÖZEL ÖNEM TAŞIYOR**
Ertuğrul Günay ise, yoğun ve yorucu bir çalışma geçirdiklerini anlatarak "Bu seçimler gerçekten Türkiye’nin 60 yılı aşkın çok partili siyasal yaşamında özel bir önem taşıyor. İlk defa bir siyasi parti üçüncü seçimde oylarını artırarak iktidarını sürdürüyor. Bu çok önemli. Ülkemizde hiç örneği yok. Batıda da örnekleri sınırlıdır. Üçüncü kez iktidara gelmek mümkündür ama artırarak iktidara gelmenin örneği yok dencek kadar azdır. Bu Ak Parti’nin çağı okuyan, zamanı okuyan, hayatı ve dünyayı okuyan yapısıyla yeni bir anlam kazandırmasından kaynaklanıyor" dedi.
Günay, 14 Ağustos 2010’da henüz 10 yaşını dolduracak olan genç bir siyasi hareket olduklarını ve geçmişteki taraflılıklarla hiçbir ilgilerinin bulunmadığını da vurgulayarak Türkiye’nin de bunu anladığını savundu. Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ak Parti üçüncü kez oyunu artırarak milletin güvenini tekrar kazandı ve sürdürüyor. Yüzde 50 seviyesinde sonuçlanıyor seçimler. İzmir’de de çok yüksek bir oy artışı oldu. Hatta galiba Türkiye’nin en yüksek oy artışı İzmir’de oldu. Türkiye’de gerçekten çok güzel, sürprizli, umutlu sonuçlar gelmeye başladı. Bu trend böyle sürecek ve galiba gelecek maçın galibi belli. Seçim sonuçları bizi sevindiriyor ama katiyen şımartmıyor. Biz her zaman kürsüde iktidar olmanın sorumluluğu içinde konuştuk. Yapabileceklerimize söz verdik söz verdiklerimizi yapmaya çalışacağız. Barış kazansın, kardeşlik kazansın."
**BAŞBAKAN’LA HENÜZ GÖRÜŞMEDİLER**
Günay ve Yıldırım, gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’le ilgili değerlendirmelerini sormaları üzerine ise iyi karşılamış olacağını tahmin ettiklerini, ancak yoğunluktan kaynaklı konuşamadıklarını belirttiler.
**CHP: BEKLENTİMİZ DAHA FAZLA MİLLETVEKİLİYDİ**
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, İzmir’de beklentilerinin daha fazla milletvekili çıkartmak olduğunu ancak devlet olanaklarını elinde tutan rakiplerine karşı haksız rekabete karşın aldıkları sonuçla gurur duyduğunu söyledi. Bayır, gelecek seçimlere hazırlanacaklarını, kan değişikliği gereken ilçe örgütlerinde yeniden yapılanmaya gideceklerini söyledi.
İzmir’deki oyların kesinleşmesinden sonra saat 23.30’da yaptığı basın toplantısı yapan CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, 2007 seçimlerine göre yüzde 23.2 oylarını arttırdıklarını söyledi. Bayır, "İzmir olarak tabii ki beklentimiz çok daha fazla milletvekili adayını meclise taşımaktı. Ancak 3 ay gibi çok kısa bir süre içinde ben ve yönetim kurulunun yaptığı çalışma, her türlü olanaksızlıklara her türlü haksız rekabete rağmen devlet olanakları ile bizimle yarışan bir partiye karşı oyumuzu artırmış olmanın gururunu taşıyorum.
Temennimiz ve dileğimiz Türkiye genelinde de aynı artışı sağlamaktı. Genel Başkanımız’ın açıkladığı gibi yarın seçim varmış gibi alanlara inip yeniden çalışmalara başlayacağız. Türkiye’de oyumuzu 3.5 milyon artırdık. 12 Eylül 1980’den bu yana partimiz ilk kez bu kadar yüksek oy aldı. İzmir’de birinci parti olacağını iddia eden, iktidar olmanın tüm gücünü kullanan AKP’ye bu şansı vermedik" dedi.
Bayır, örgütleri gözden geçireceklerini de belirterek, "Taze kana ihtiyaç varsa değişim olacak. Bunlar gerekirse kongre ile yapılır. Parti içi demokrasi içerisinde bazı şeyleri gözden geçireceğiz. Ben seçim sürecinin başında her iki bölgede 10’ar milletvekili hedefini partinin iddiasını ortaya koymak için söyledim. Hiçbir ekip "berabere kalacağım, mağlup olacağım’ diye yola çıkmaz. Ben hedefi ortaya koyarken iki bakanın geleceğini, siyah plakalı Sağlık Bakanlığı ambulansları ile sandığa oy taşınacağını, muhtarlara saatler dağıtılacağını düşünemezdim. Eğer bir özeleştiri yapacak olursam, bunları düşünmemiştim" dedi.
DHA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler