HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akşener: Biz de şikayet edeceğiz

Kurultay çalışmaları kapsamında Antalya'nın Gazipaşa ilçesine gelen Meral Akşener, MHP ilçe teşkilatının balkonundan kalabalığa seslendi.

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, "İki karar Sulh Hukuk Mahkemesinde verilen kararla mukayese edildiğinde 'yok' hükmündedir. İkincisi de, önüne gelenin bu ilçelerden bu tür kararların alınabilmiş olması kamu düzenini bozacak bir kavram ortaya çıkaracağı için, bu sebeple hukuksuz bir iş yapmış olan iki hakimin HSYK'a şikayet edilmesi gerekir, dediler. Biz de şikayet edeceğiz." dedi.

Kurultay çalışmaları kapsamında Antalya'nın Gazipaşa ilçesine gelen Akşener, MHP ilçe teşkilatının balkonundan kalabalığa seslendi. Akşener, 2 Kasım'dan itibaren engellenemeyecek bir yürüyüşün parçasını olduklarını söyledi.

Ellerindeki gücü kaybedenlerin milletin yürüyüşüne engel olamayacağını kaydeden Akşener, "Ne yaparlarsa yapsınlar 15 Mayıs'ta kongremizin önüne geçemeyecekler. Bu kongre olacak ve başarılacak yeni yolda yeni yönetim, anlayış ve zihniyet hayata geçirilecek." diye konuştu.

Akşener, daha sonra Alanya ilçesinde bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı. Burada da vatandaşlara seslenen Akşener, bugün aday olarak ortaya çıkmasında 1 Kasım seçimlerinde alınan oy oranlarına bağlı olduğunu kaydetti. Bu sonucun partililer tarafından beğenilmediğinden emin olduğunu ifade eden Akşener, şöyle konuştu:

"Hiçbiriniz bunu içine sindiremedi. Denildi ki bu ülkücü hareketin potansiyeli ile alakası olmayan bir oydur, sonuçtur. O gün, 'gelin istişare yapalım' dedik. İstişare sünnettir. Yemin ediyorum o gün toplansaydı ve sayın Bahçeli aday olsaydı, seçilirdi. Bir ay içerisinde o kongre toplansaydı birçok şey başka türlü olabilirdi."

- "Türkiye'de Çin Seddi gibi bir korku duvarı oluşmuş"

Akşener, Türkiye'de hukuksuzluk ve kanunsuzluğun kabus gibi insanların üzerine çöktüğünü iddia ederek, "8 Nisan'da çıkan kurultay kararı için 'Türkiye'de deprem oldu, devrim oldu' dediler. Biz gençliğimizde inkılap oldu derdik. Şimdi burada birinci algı şu; Türkiye'de Çin Seddi gibi bir korku duvarı oluşmuş. MHP'nin, ülkücülerin, üst delegelerin başlattığı bu yürüyüş o korku duvarını aştı. Şimdi Türkiye'ye doğru rüzgar geliyor. Meltem esmeye başladı. Surda bir gedik açıldı." dedi. Tosya ve Gemerek'te asliye hukuk mahkemelerinin birinden iptal birinden de tehiri icra kararı alındığını dile getiren Akşener, şunları kaydetti:

"Kararın kendilerini henüz görmedik. Ama hukukçularla yaptığımız toplantıda ortak görüş şudur: İki karar Sulh Hukuk Mahkemesinde verilen kararla mukayese edildiğinde 'yok' hükmündedir. İkincisi de önüne gelenin bu ilçelerden bu tür kararların alınabilmiş olması kamu düzenini bozacak bir kavram ortaya çıkaracağı için, bu sebeple hukuksuz bir iş yapmış olan iki hakimin HSYK'ya şikayet edilmesi gerekir, dediler. Biz de şikayet edeceğiz."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler