HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akşener: İmzayı biz topladık, kongreyi AKP yapıyor.

Akşener, "Hepimizin gözü önünde bir saray darbesi oldu, 22 Mayıs'ta AKP kongre yapıyor. 548 imzayı biz topladık, kongreyi AKP yapıyor. Bizimkiler direniyor" dedi.

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, MHP Genel Merkezinin olağan üstü kurultay talebine karşı direndiğini ileri sürerek, "Hepimizin gözü önünde bir saray darbesi oldu, 22 Mayıs'ta AK Parti kongre yapıyor. 548 imzayı biz topladık, kongreyi AKP yapıyor. Bizimkiler direniyor" dedi.

Kurultay çalışmaları kapsamında İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Akşener, milli iradeye karşı konulamayacağını, millet iradesinin "başbakan Meral" dediğini ifade ederek, İzmir'de gördüğü ilginin umudunu güçlendirdiğini dile getirdi.

Akşener, Rumeli göçmeni bir ailenin kızı olduğunu, doğduğu köyün adının Gündoğdu olduğunu, İzmir'den de Gündoğdu Meydanı'ndan yola çıkılmasının bir anlamı bulunduğunu aktardı.

MHP'de üst kurul delegelerinin iradesiyle olağanüstü kurultay sürecinin başlatıldığını, kendilerinin de bu doğrultu da yola çıktıklarını ifade eden Akşener, "Biz ülkücülerin, milli iradenin sesini duyduk. Buna karşılık her türlü hakaret, iftira atıldı. Zannettiler ki yıldıracaklar, geri adım attıracaklar. Onlar milli iradeyi, ülkücüleri tanımıyorlar, onlar Türk kadınını tanımıyorlar" dedi.

Akşener, kurultay sürecinde yaşananları anlatarak, kendilerinin, öyle olmadıkları halde paralel yapıyla bağlantılı gösterildiklerini dile getirdi.

MHP'nin bir an önce kurultay yapması gerektiğini vurgulayan Akşener, şunları kaydetti:

"22 Mayıs'ta AK Parti kongre yapıyor. 548 imzayı biz topladık kongreyi AKP yapıyor. Bizimkiler direniyor. 548 imzanın tamamını yok farz ettiler, 'Bin 100 imza dahi olsa yok hükmündedir' dediler. Gittiler ilçelerden o hakimlere suç işleterek karar aldırdılar, suç işlettiler. 2011'deki Hukuk Mahkemeleri Usulü Kanunu'na aykırı kararlar aldılar. Neymiş kongreyi engelleyeceklermiş. Bu yürüyüş, bu kutlu yürüyüş bir iktidar yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, kurumların darmadağın edildiği bir ortamda siyaseti ve kurumları yeni baştan tanzim etme yürüyüşüdür. Bu yürüyüş sadece Meral Akşener'in genel başkanlık yürüyüşü değildir. Onları da buradan bu yürüyüşe davet ediyorum. Oturduğunuz sandalyeleri eskittiniz, oturdunuz üstüne kalkmadınız. Kapadınız kapıları ne millete kulak verdiniz ne ülkücülerin sesine kulak verdiniz. Burayı şereflendiren çok değerleri kardeşlerimin huzurunda sizlere sesleniyorum. Açın kulaklarınızı, çıkın odalarınızdan, eskitin ayakkabılarınızı, duyun bu sesi, yapın bu sesin gereğini."

Akşener, mitinge gelen kalabalığın "başbakan Meral" sloganları atması üzerine de "Meral Başbakan diye diye gelen başbakanı götürüyorsunuz illa Meral başbakan olacak Allah'ın izniyle tamamdır" karşılığını verdi.

MHP'nin olağanüstü kongresinin 15 Mayıs'ta yapılacağına inandığını aktaran Akşener, hukukun üstünlüğüne inandıklarını ve Yargıtaydan çıkacak karara saygı göstereceklerini söyledi.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler