HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alan: “Kararlıyız; böldürmeyeceğiz. daha ötesi berisi var mı?”

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, gündemdeki okul ve Türk bayrağı yakma olaylarına tepki gösterdi.

Alan "Birileri 'Bu ülkeyi böleceğiz' diyorsa biz de kararlıyız; böldürmeyeceğiz. Daha ötesi berisi var mı?” diye konuştu.

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ile birlikte kentte bir dizi ziyarette bulunan Engin Alan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Adana Şubesi'ni ziyaret etti. Burada Güneydoğu'da okulların yakılmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Alan, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne dikkat çekerek "Birileri, 'Bu ülkeyi böleceğiz' diyorsa, biz de kararlıyız; böldürmeyeceğiz. Daha ötesi berisi var mı” diye konuştu.

Barış, kardeşlik, çözüm gibi konulardan bahsederken diğer yandan bayrak yakıldığını söyleyen Alan, "Bu çocuklar neden şehit oldu? Neden kolunu, bacağını verdi? Bu bayrak ve vatan için. O ortak dediğiniz vatanın gidip okullarını yakacaksınız, yollarını keseceksiniz. Kandil'den eşkıyalar vasıtasıyla devamlı tehdit edeceksiniz. Biz bu vatanı sokakta mı bulduk? Onların aklında başka şeyler olabilir. Ama bizim aklımızda tek bir şey var. Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Alan'ın cüzdanından çıkardığı "Gaziler Kültür ve Dayanışma Vakfı Onur Üyeliği” kartı dikkat çekti. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler