HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya İncirlik'ten çekiliyor! Başbakan Binali Yıldırım'dan Almanya'ya rest

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Katar krizine ilişkin "Bu meselenin çözümü için Cumhurbaşkanı'mız başta olmak üzere, hükümetimiz diplomatik temasları başlatmış bulunuyor. Devletler arası ilişkiler asılsız haberler yüzünden yara almamalı" dedi. Başbakan Binali Yıldırım, Almanya'nın Adana'daki İncirlik Üssü'nden çekilmesiyle ilgili olarak ise "Nasıl isterlerse öyle yapsınlar" ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Körfez ülkeleri arasında yaşanan Katar krizine değindi.

"HÜKÜMETİMİZ DİPLOMATİK TEMASLARI BAŞLATTI"

Yıldırım, Katar gerilimine ilişkin "Irak ve Suriye krizi bitmeden yeni bir kriz ortaya çıktı. Türkiye olarak gelişmeyi üzüntüyle karşılıyoruz. Bu meselenin çözümü için Sayın Cumhurbaşkanımız (Recep Tayyip Erdoğan) başta olmak üzere hükümetimiz diplomatik temasları başlattı. Beklentimiz aralarındaki bu meseleyi tatlıya bağlamalarıdır" diye konuştu.

RAKKA OPERASYONU

ABD'nin YPG ile birlikte yaptığı Rakka operasyonuna değinen Başbakan Binali Yıldırım, "Güvenliğimizi tehdit eden bir duruma karşı gereken cevabı anında veririz" dedi. Yıldırım, "Kırmızı çizgilerimiz belli asla değişmez" diye konuştu.

Yıldırım, Rakka operasyonu üzerinden YPG ile işbirliği yapan ABD'yi de eleştirerek şu değerlendirmeleri yaptı:

"GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIYORUZ"

"Bu konuyla ilgili defalarca ikazlarımıza rağmen müttefikimiz Birleşik Devletler, bir terör grubuyla diğer terör grubunu yok edebileceğini düşünerek işbirliğine gitti. Rakka operasyonu ile ilgili gerekli tedbirleri alıyoruz.

Ülkemiz için tehdit oluşturan hiçbir duruma izin vermeyeceğiz. Güvenliğimizi tehdit eden bir duruma karşı gereken cevabı anında veririz. Türkiye'nin hassasiyetleri ve kırmızı çizgileri bellidir ve bunlar asla değişmeyecek."

'4.2'LİK BÜYÜME HEDEFİNİN ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ'

"Türkiye ekonomisi şoklar karşısında yine büyük performans sergiledi" diyen Başbakan, şunları söyledi:

"Darbe girişimi ve teröre rağmen, aldığımız tedbirler sayesinde 2016'yı yüzde 2.9 büyüme ile kapattık. Değerlendirme kuruluşları zehir zemberek açıklamalar yaptı. Bunun etkilerini üçüncü çeyrekte gördük. Son dönemde ekonomide yaşadığımız olumlu gelişmelerle hedefimiz olan yüzde 4.2'nin üzerine çıkacağız. Üretim teşvik tedbirlerini aldık, yürürlüğe soktuk.

Türkiye dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimlerinden oldu. Dolar/TL kuru alınan tedbir ve halk oylaması sonrası oluşan olumlu hava ile birlikte düşüşünü sürdürüyor. Ülkemizin risk birimi geçen senenin son aylarında 300 seviyesine çıkan risk primi 194 seviyesine gerilemiştir. Yüzde 50'den fazla iyileşme. Bu son 2 yılın en düşük seviyesidir. Borsa 99 puan ile tarihi zirveyi yakalamış durumda. Tüm bunlar yabancı yatırımcının güvenini teyit ediyor. Enflasyonda da aşağı doğru düşüş eğilimi başlamıştır. Yıl sonunda enflasyonu tekrar tek haneli oranlara geriletmeyi hedefliyoruz. Bu konuda hükümet olarak yapısal reformlar başta olmak üzere sürece destek vermeye devam edeceğiz."

"KILIÇDAROĞLU'NUN HESAPTAN KİTAPTAN ANLAMADIĞINI BİLİYORDUK DA..."

Ana muhalefet genel başkanı dün bir toplantıda yine attı tuttu: "Türkiye'de 7 milyon işsiz var, 5 milyon işsiz var hükümet ne yapıyor." Kılıçdaroğlu'nun hesap kitaptan anlamadığını biliyorduk da bu kadar geniş aldığını bilmiyorduk. Türkiye'de 27.5 milyon çalışan var. Çalışan nüfusun yüzde 12.6'sı. 3.5 milyon ediyor, Kılıçdaroğlu 7 milyon diyor. Yüzde yüz sapma olur mu kardeşim, hesap uzmanısın sen ya. Sen SSK'nın başındaydın, borçsuz devraldığın kurumu 2.5 katrilyon zararla terk ettin. Toplam işsiz sayısı 3.5 milyon, doğru genç işsizlik sayısı yüksek bulunuyor. Toplam sayı içinde yüzde 20'yi buluyor. Şimdi gençler için bir istihdam seferberliğini ortaya koyuyoruz. Gençleri düşünseydin, avaz avaz 18 yaşa seçilmeye 'Hayır' diyeceğine 'Evet' derdin de o zaman gençler konusunda samimi olduğunu bu millet görürdü.

KIDEM TAZMİNATI

Çalışma hayatının iyileştirilmesi için her türlü tedbiri alan iktidar AK Parti iktidarıdır. Gerek kıdem tazminatı, gerek çalışma hayatıyla ilgili alacağımız tüm kararları olgunlaştırmadan önce mutlaka sosyal taraflarla bir araya geliriz. Onlarla uzlaşma yolunu sonuna kadar sürdüreceğiz. Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil. Çalışanlarımız merak etmesinler. Bu ve benzer tezviratlara itibar etmesinler."

'ZEYTİN Mİ DAHA ÖNEMLİ YAPILACAK TESİS Mİ?'

Yıldırım'ın zeytinlik alanların yatırıma açılmasına izin veren düzenlemeye yönelik eleştirilere yanıtı şöyle oldu:

"Zeytin üretiminde Türkiye'yi dünya ikincisi yapan AK Parti iktidarıdır. Son 15 yılda zeytin ağacı sayısı 100 milyondan 172 milyona çıktı. Getirdiğimiz düzenleme zeytin alanı olarak bilinen yerlerde hukuksuz uygulamalarla sanayi tesisi yapılmış ve alanlar kullanılamaz hale gelmiş. Bununla ilgili düzenleme yapmak istiyoruz. Zeytin alanlarının 3 kilometre yakınına kadar tesis yapılamayacak. Zeytin mi daha önemli yapılacak tesis mi daha önemli Türkiye'nin geleceği açısından? Meseleyi doğru görmek lazım. Muhalefetin derdi üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Her şeyi oturup konuşacağız. Vatandaşımız istemiyorsa yapacak halimiz yok."

SANIK İFADELERİNE TEPKİ: YALANIN BİNİ BİN PARA

Devam eden FETÖ davalarında AK Parti olarak müdahil olduklarını hatırlatan Yıldırım, "Bir tiyatro sergileniyor" diyerek sanık ifadelerine tepki gösterdi. Yıldırım, "Yalanın bini bin para. 249 şehidimiz ve 2 bin 194 gazimizin olduğu bu alçak girişimi gizleyemeyecekler. Mutlaka ama mutlaka hesabını verecekler. Ne söylerlerse söylesinler, hangi ifadeyi değiştirirlerse değiştirsinler bu alçak terör eyleminin cezasını en ağır şekilde alacaklar. Bundan kaçış yok" diye konuştu.

'İÇTÜZÜKLE İLGİLİ ADIMLARI ATACAĞIZ'

Anayasa değişikliği sonrası uyum yasalarının çıkarılması için gerekli çalışmaları başlatacaklarını dile getiren Yıldırım, "Önümüzdeki hafta içtüzükle ilgili adımları atacağız. Amacımız meclis'in daha iyi çalışması ve zaman kayıplarının önlenmesi" dedi.

BEŞİKTAŞ'A TEBRİK

Başbakan, "Süper Lig'de 3 tane yeni takımımız oldu" diyerek Malatya, Sivas ve Göztepe'ye Süper Lig'de başarı dilerken şampiyon olan Beşiktaş'ı da tebrik etti.

İNCİRLİK YORUMU: NASIL İSTİYORLARSA ÖYLE YAPSINLAR

Türkiye'de temaslar gerçekleştiren Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile planlanan görüşmesini iptal eden Başbakan Binali Yıldırım, Berlin'in İncirlik'ten çekilmesini "Nasıl istiyorlarsa öyle yapsınlar" sözleriyle değerlendirdi.


En Çok Aranan Haberler