HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altan Tan : Kürt meselesinin çözümü seçimlere ve silahların susmasına ipotek edilemez

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi ve çözüm sürecini değerlendirdi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "silahların susması, eylemsizlik çok önemlidir, bu mevzuların Meclis çatısı içerisinde konuşulması çok önemlidir, ancak meseleyi sadece güvenlik, silahların susması olarak almak eksiktir, yanlıştır. Kürt meselesinin çözümü seçimlere ve silahların susmasına ipotek edilemez" dedi.

Tan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi ve çözüm sürecini değerlendirdi. Hiç kimsenin silahların tekrar devreye girmesini, kan akmasını istemediğini belirten HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Türkiye'de ne konuşulacaksa siyasi yollarla, demokratik ve fikri ifadelerle gündeme gelmek lazım. Ancak Hükümet'e de şunu söylüyoruz. Sen sürekli Kürt meselesinin çözümünü seçimlere ipotek ediyorsun, yerel seçim bitsin, Cumhurbaşkanlığı seçimi bitsin diyerek sürekli olarak bu mevzuyu öteliyorsun. Tabi ki silahların susması, eylemsizlik çok önemlidir, bu mevzuların Meclis çatısı içerisinde konuşulması çok önemlidir, ancak meseleyi sadece güvenlik, silahların susması olarak almak eksiktir, yanlıştır. Kürt meselesinin çözümü seçimlere ve silahların susmasına ipotek edilemez" dedi.

İyi niyet göstergesi olarak Hükümet'ten, yüzde 10 seçim barajını kaldırmasını beklediklerini belirten Tan, "Gerçekten samimi isen, seçimden sonra da büyük reformlar yapacaksan önce bu seçim barajını kaldır. Ben bunu yapamam diyorsan, ipe un seriyorsun, bu işleri oyalamak ve savsaklamak istiyorsun demektir" dedi.

Bir gazetecinin Şanlıurfa Suruç'a sanatçı Hülya Avşar'ın giderek kadın mültecilere destek olacağı yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Tan, "Kim Kobani'ye hayırlı bir iş için geliyorsa hoş gelsin, sefa gelsin, baş göz üzerine. Magazinsel, şov amaçlı, millete yardım etmek yerine kendi reklamını yapmaya yönelik hareketleri de yanlış buluruz" diye yanıtladı.

MHP'nin, 'Öcalan ne isterse Hükümet yerine getiriyor' yönündeki eleştirilerin sorulması üzerine Tan, "Ortadoğu'da 40 milyon Kürt var, bunun yarıya yakını da Türkiye'de yaşıyor. Türkiye'deki Kürtler hak talep ediyor, Ortadoğu kaynıyor, bütün sınırlar yeniden şekilleniyor, siz ne düşünüyorsunuz, projeniz ne? 'İçerideki ve dışarıdaki Kürtleri yok sayalım, çok konuşanı vuralım, hapsedelim, hapsedemediğimizi öldürelim, öldüremediğimizi kovalım.' Bunların hepsi denendi ve hiç biri yol değil. Türkiye'de ve Ortadoğu'da Kürtler, Türkler, Araplar birlikte nasıl yaşayacaklar, MHP'nin böyle bir projesi var mı? Bu projenin içinde Kürtler nerede? MHP bunu ortaya koyamadığı müddetçe çözümsüzlüğe hizmet edecektir" diye cevapladı.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler