HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altan Tan: Dışarıdan desteklesinler hükümeti kuralım

HDP'li Altan Tan, "Bize bir yıl süre versinler, dışarıdan desteklesinler hükümeti kuralım, her şey daha iyi olmazsa evimize gideriz" dedi.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Tan, koalisyon ve hükümet alternatiflerini değerlendirdi.

HDP'nin doğru olan her şeye destek vereceğini söyleyen Tan, şunları kaydetti: "Şu an önemli olan siyasi partilerin verdikleri sözlerle alakalı duruşlarını yenilemesidir. Şu an HDP halka söylediği bütün noktalarda duruyor. Doğru olan her şeye HDP destek verecektir.

Şu an AKP ne diyor, CHP ne diyor, MHP ne diyor bunlara bakmak lazım. Bizim önümüze koyduğumuz birinci şart, tek şart; demokratik bir Türkiye... Bize bakanlık verilsin tarzı bir bakkal hesabında değiliz. bugüne kadar AKP'nin MHP'nin, CHP'nin ülkeyi nasıl yönettiği belli. Bazılarına espri gibi geliyor ama bir dönem için bize şans versinler, en azından bir yıl şans versinler, biz bir hükümet kuralım. Bizi dışardan desteklesinler, her şey daha iyi olmazsa evimize gidelim."

"ERDOĞAN-BAYKAL GÖRÜŞMESİ"

Altan Tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Deniz Baykal arasında yapılan görüşmeye ilişkin ise "Demokrasi kişilerin birbiriyle görüşmesi ve uzlaşması esasına dayanır. Ne konuştular, ne yaptılar bu başka bir şey. Ben olumlu buluyorum" ifadelerini kullandı.

"BEKLENTİLERİ BOŞA ÇIKARACAK TAVIR İÇİNDE OLMAYIZ"

HDP'nin çizgisini açık bir şekilde ortaya koyduğunu ve ilkelerinden vazgeçmeyeceğine işaret eden Tan, şunları kaydetti: "Demokrasilerde çareler tükenmez sözü çok doğrudur. Bugün halkın iradesi bu şekilde tecelli etti. Farklı şekillede hükümet kurulabilir. HDP çizgisini baştan açık bir şekilde ortaya koydu.

Benim şu saat itibarıyla partiyi bağlayacak söz söyleme yetkim yok. Olgunlaşmış ve neticeye bağlanmış kesin bir karar yok. Ben kişisel olarak; belli ilkelerimiz var, bu beklentileri boşa çıkaracak bir tavrın içerisinde olmayız. Bizim kitlemizi tatmin edecek bir program önümüze gelmezse kimseye içeriden veya dışarıdan destek vermeyiz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler