HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara seçimleriyle ilgili kulisleri sallayan bomba iddia

CHP Ankara Adayı Mansur Yavaş’ın ‘Seçime hile karıştı’ gerekçesiyle başvuru yaptığı Anayasa Mahkemesi’nden kritik karar çıktı.

Ankara seçimleriyle ilgili kulisleri sallayan bomba iddia

AYM, Mansur Yavaş ’tan ek belgeler istedi. Karar, iddiaların ‘çok ciddi’ olduğu yönünde algılandı. Hükümete eleştirileriyle gündeme gelen AYM Başkanı Haşim Kılıç’ın ise davayla ilgili toplantıya katılmayacağı belirtildi

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın, Ankara seçimlerine “hile karıştığına” yönelik Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yaptığı bireysel başvuruda ilginç bir gelişme yaşandı. Başvuru ile ilgili bir raportörü görevlendiren AYM, Mansur Yavaş’tan ek belgeler istedi.

YSK tarafından yenilenmesine karar verilen Ağrı ve Yalova seçimleri için geri sayım başlarken gözler, 30 Mart’ta en büyük tartışmanın yaşandığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine çevrilmesine yol açtı.AYM raportörünün, Yavaş’ın başvurusu ile ilgili ek bilgi talebinde bulunması, Ankara da siyasi kulislerinin hareketlenmesine yol açtı. Kulislerde yüce mahkemenin bireysel başvurularda ret karara vereceği konularda çok fazla inceleme yapmadığı konuşuluyor. Dolayısıyla AYM’nin Mansur Yavaş’ın başvurusu ile ilgili olarak geniş bir inceleme yapması, kararın Mansur Yavaş lehine çıkacağı şeklinde yorumlanmasına yol açtı.
AYM’nin kararı doğrudan seçimin iptalini sağlamayacak. Ancak, 30 Mart’ta yapılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerindeki hile iddialarının bir anlamda tescillenmesini sağlayacak. Bu da, seçimin tartışmalı hâle gelmesine neden olacak. YSK’nın Anayasa Mahkemesi’nin bu yönde vereceği kararı nasıl yorumlayacağı ise bilinmiyor.

KILIÇ KATILMAYACAK İDDİASI

Öte yandan son dönemde hükümete yönelik sert eleştirileri ile dikkat çeken AYM Başkanı Haşim Kılıç’ın, Ankara seçimlerinin değerlendirileceği toplantıya katılmayacağı öne sürüldü.
Kılıç’ın olası tartışmalara meydan vermemek için, seçimlerle ilgili kararın verileceği toplantıya katılmayacağı konuşuluyor. Ayrıca, Kılıç’ın ismi Ankara Büyükşehir Belediye Bakanı Melik Gökçek’in, seçimler sonrasında yaptığı ziyaret ile de gündeme gelmişti. Kılıç bu ziyaret için, “Gökçek geçerken uğramış” değerlendirmesinde bulunmuştu. Bu nedenle de Haşim Kılıç’ın, Ankara seçimlerinin ele alınacağı toplantıya katılmayacağı iddia ediliyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler