HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arınç: Biz İdris Naim Şahin değiliz

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa'da düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Arınç: Biz İdris Naim Şahin değiliz

Bursa için son 4 yılda yapılanları anlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dünyaya örnek olan Timsah Arena'nın bu yıl Ağustos ayında biteceğini ifade ederek, "Sırada üçüncü devlet üniversitesi var. Bunu da Bursa'ya kazandırma düşüncesindeyiz. İsminin Emir Sultan olmasını istiyoruz” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa'da düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bursa'da son 4 yılda yapılan yatırımları değerlendiren Arınç, seçim öncesi Yenişehir Havaalanı'ndan Balkanlar'a uçak seferlerinin başlayacağını müjdeledi. Kente yapılan yatırımları ve projeleri anlatan anlatan Arınç, Gemlik içme suyu ve Büyükşehir baraj projesinin ihaleye açılacağını ve Büyükorhan Barajı'nda 5 bin 300 dönüm tarım alanının sulanacağını kaydederek, "Yeni hedeflerimiz var, yatırımplanları yapıyoruz. Gölet ve barajlar yapmaya devam edeceğiz. Birçok göletimiz inşaat halinde. Nilüfer Doğanköy'de bin 31 dönüm alan üzerine bin 355 yataklı sağlık kompleksi temeli 9 Mayıs'ta atılacak” dedi.

2014 yılında 300 yataklı İnegöl Hastanesi'nin hizmete açıldığını hatırlatan Bülent Arınç, "Mudanya'da 100, Mustafakemalpaşa'ya da 200 yataklı bir hastane açtık, 45 trilyon lira harcandı. Karacabey 150 yataklı hastanemiz de yakın zamanda resmi açılış töreni yapılacak. Orhangazi Devlet Hastanesi'ni ise 2015 yılı sonunda açacağız. 60 yatak kapasiteli İznik Devlet Hastanesi de bitti. Yakın zamanda açılış yapacağız. İnegöl'de 40 ünitelik Ağız Sağlığı Merkezi'nin de inşaatı bitmek üzere. Dörtçellik Akıl Hastalıkları Hastanesi'ni toplu olarak açtık. 50 ünitelik Nilüfer Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ni de yakında açacağız. Yıldırım'da bir hastane daha 2016 yılında tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile 2019 yılı itibariyle yeni bir siyasi oluşum içinde olacağını iddialarının sorulması üzerine Arınç şunları söyledi:

“Abdullah Gül’ün parti kuracağı, bunun bütçesinin belli olduğu gibi söylentiler var. Bu söylediklerinizin hiçbir zaman karşılığı olmayan şeyler. İnternette dolaşırsanız bu saçmalıklara çok yerde rastlarsınız. Bunların bizim için gerçek hayatta kullanılması söz konusu değildir. Biz belli bir dava için siyaset yaptık, günübirlik parti kuranlardan değiliz. Benim siyasi çizgim şahsen yanlış bulabilirsiniz, Milli Selamet, Refah ve Fazilet partisi ile devam etti. Fazilet kapatılırken biz AK Parti’yi kurduk. Fazilet’in bir kısmı da Saadet Partisi’ne gitti. Eğer Fazilet Partisi kapatılmasaydı, ben şahsen AK Parti’de olur muydum o ayrı bir konu. Anadolu’da bir tabir vardır, ayıpsız ayrılık diye. Yani karı koca geçinemezler. Toplum içinde de boşanma hoş karşılanmaz. O zaman birisinden birisi ölürse ayıpsız ayrılık olur. Şimdi biz AK Parti’yi kurduk. AK Parti bizim her şeyimiz. Davamız, inancımız, geleceğimiz orada. Çünkü Türkiye için yapılması gereken her şeyi biz AK Parti’de yapacağız. Benim aktif siyasetten çekilmem, cumhurbaşkanının aktif siyasetten çekilmesi, Allah saklasın ki kimsenin aklına bile gelmemiştir. Biz İdris Naim Şahin değiliz. Kendi kendine parti kurup da sonra ben de bu partiden ayrılıyorum diyen Kütahya milletvekili vardı. Biz onlar gibi değiliz. Biz partimizi kurduk. O da AK Parti’dir. Allah ömür verdikçe onun başarısı için çalışacağız. Eleştirmemiz gerekirse de AK Parti’yi eleştireceğiz. Çalışmamız gereken yerde çalışacağız. Her şeyimizi onun içerisinde görüyoruz. Türkiye’nin siyasi partiler mezarlığına dönmesine izin vermeyeceğiz. Biz öyle insanlar değiliz. Biz AK Parti’den başka bir partiyi düşünemeyiz. Biz farklıyız. İçimiz kan ağlasa bile biz AK Parti için varız. Başka türlü bir şey yapamayız. Bu konuyu sık sık sorup da sabrımızı taşırmasınlar. Biz Eyyüp aleyhisselam gibi sabırlı insanlar da değiliz. 10 defa sorulursa 11 defa başka türlü cevap da veririz. Kimse bizde bir delik açamaz. Bizim her şeyimiz memleket içindir”.

Özeleştirinin AK Parti’ye bir zararının olmayacağını kaydeden Arınç, “Açık ve şeffaf olmaya ihtiyacımız var. Hükümetimin itham edildiği bir yerde susamam. Hükümetimin izzetini korumak mecburiyetindeyim. Hakikati söyleyen hiç korkmasın. Hakikatin, doğruların söylenmesinden zarar değil her zaman fayda gelir. Dışarıda yaptığımız eleştirinin 100 mislini içerde yapıyoruz. Benim bildiğim bir şey var. Giderken arkanızda iziniz olsun. Sümüklü böcek bile giderken iz bırakır. Biz susan, sobecilik yapan, her şeyi içine atan insanlardan değiliz. Her şeyi göreceğiz, her şeyin hakkını vereceğiz. Allah bize bunu emrediyor. Hükümet bir emanettir. Herkes söylediği sözün arkasında durursa meseleler daha iyi olur. Söz ağızdan çıkar. 20 senedir parlamentodayım. Tutanaklara geçmiş her sözümün arkasındayım. İnşallah bunu bütün siyasetçiler yapar. Siyasetçiye düşen gerektiği yerde gerektiğini söylemek, cesur olmaktır” dedi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler