HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arınç: Kafamıza gözümüze vurun ama oyunuzu verin!

Batman'da konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Kafamıza gözümüze vurun ama oyunuzu da ihmal etmeyin" dedi.

Arınç: Kafamıza gözümüze vurun ama oyunuzu verin!

Batman'daki temaslarını sürdüren Bülent Arınç, AK Parti Batman İl Başkanlığı tarafından TPAO Kristal Park Tesisleri'nde sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, seçimlerin önemine değinerek, seçmek ve seçilmenin demokrasinin gereği olduğunu söyledi.

"Bu seçimde de yeni bir hükümet inşallah iktidara gelecek ve ülkeyi yönetecek. Birileri mevcut hükümet gitsin de ne olursa olsun havasında, dünya yansa umurlarında değil" diyen Arınç, şunları dile getirdi:

"Öylesine bir düşmanlığın içindeki bunlar, 'evet hizmet ettiler ama fazla oldular, çok oldular ve artık gitsinler’ diyorlar. Peki, gitsinler de kim gelsin? 'Hiç birisi gelemez' diyorlar. Hiçbiri gelemeyecekse Türkiye'de bu güzel hizmetler bozulacaksa yapılan işler tersine dönecekse ekonomi geri gidecek ve ekonomik kriz yaşanacaksa millet fakirleşecekse Allah saklasın yine kardeş kavgası başlayacaksa bunun neyini istiyorsun? 'Ne olursa olsun yeterki AK Parti gitsin’ anlayışı doğru bir anlayış değil. Bizden daha iyi yapan varsa o gelsin ve millete hizmet etsin."

"MİLLETİMİZ DESTEKLERSE İŞ BAŞINDAYIZ"

Koalisyon dönemlerinde hep kavga ve tartışmaların yaşandığını, bu nedenle geçmişte Türkiye'nin çok şey kaybettiğini ifade eden Arınç, AK Parti'nin 15 aylık bir parti iken 2002 yılında iktidara geldiğini, 13 yıldır tek başına iktidar olduklarını kaydetti.

Arınç, "Görüyor ve inanıyoruz ki 7 Haziran’da da Rab'bim nasip eder, milletimiz de uygun görür ve desteklerse yine iş başındayız" diye konuştu.

Arınç, 40 yıldır siyaset yaptığını, bu süre içerisinde siyaset yaptığı 4 partinin de kapatıldığını söyledi. AK Parti’ye açılan kapatma davasını da hatırlatan Arınç, "Ama devir değişmişti. Güç ve takat yettiremediler. AK Parti'yi kapatamadılar. Şimdi hiç kimse bir partinin kapatılmasından bahsetmiyor" şeklinde konuştu.

Arınç, 28 Şubat’ta başörtüsü yasağı nedeniyle yaşanan mağduriyetlere değindi, o dönem tüm kapıların başörtülülere kapandığını ifade etti.

"Onlara, 'Başınıza şapka gibi bir şey giyin de öyle gelin' dediler. Şapka gibi bir şey giydiler ve gittiler ama yine şapkaları başlarından alındı. Kapının dışına konuldular. 'Peruk takın gelin' dediler. Kimisi peruk taktı, gitti. Başlarından zorla peruklarını çıkardılar yine kapının dışına koydular" ifadelerini kullanan Arınç, şöyle dedi:

"İçerideki öğretmenler ve başı açık öğrenciler de acıyıp, 'Bir şekilde içeri girin, sizi dışarı çıkarmayacağız’ dediler. Tuvalet penceresinden bu kızlarımız fakültenin içerisine girdiler ama eli sopalı insanlar onları hakaretle döverek kapının önüne koydular. Psikolojik rahatsızlık geçirenler oldu. Okulu bırakanlar ve başını açanlar oldu. O tarihte bütün üniversiteler bu yasağın içerisine girmişti ve bir zulüm işliyordu. Sadece başörtüsüne sahip çıktığı için Refah ve Fazilet Partisini bu gerekçeyle kapattılar. 2010 referandumundan sonra bu özgürlükler genişledi. Şu anda Türkiye'de 200’den fazla üniversite var ve hepsinde başörtüsü serbesttir."

HEP MAZLUM OLDUK ZULMETMEDİK

Arınç, siyasetin ülkenin iyi, adaletle yönetilmesi, haksızlık yapılmaması, zulmün önlenmesi için yapıldığına işaret ederek, 13 yıldan bu yana haktan, adaletten yana olduklarını, hiçbir zaman zulümden yana olmadıklarını anlattı.

"Allah bizi zalimlerden kılmasın, mazlum olmayı tercih ederiz dedik. Hep mazlum olduk ama zulmetmedik. Geçmişte hep zulmettiler, hep mazlum biz olduk. Allah'a hamdolsun, haklarımızı da söke söke aldık" ifadelerini kullanan Arınç, 13 yılda hiç kimsenin inancından dolayı hakarete uğramadığını, inancından dolayı tebrik edilmeye başlandığını dile getirdi.

Diyanette artık melelerin de görev almaya başladığını ifade eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Okullarımızda seçmeli dersler koyduk, meslek liselerini açtık. Türkiye’de inancımızı, ahlakımızı, geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi en güzel şekilde öğretmeye çalıştık. Tekrar medreseler ilim tahsil etmeye başladı. Meleler diyanette görev almaya başladı. TRT'de dini programlar yapılmaya başlandı. Türkiye’de herkesin inancını rahatlıkla yaşayabileceği bir maneviyat tahsis ettik. Geçmişte siyasi ilkemiz, 'Önce ahlak ve maneviyat' idi. Onun için de iyi bir eğitim almaya ihtiyacımız var."

Arınç, Diyanet İşleri Bakanlığının son 5 yılda 25 bin kadroya kavuştuğuna, şu anda Diyanet'e bağlı 180 bin imam, müezzin ve diğer görevlilerin olduğuna dikkati çekerek, medrese, külliye, dernekler ve vakıfların bulunduğunu kaydetti.

"FAKİRLİKTEN KURTULACAĞIZ"

Milleti fakirlikten kurtarmaya çalıştıklarını vurgulayan Arınç, "Biz fakir olmayacağız. Fakirlikten, yoksulluktan kurtulacağız. Herkesi iş sahibi yapmaya çalışacağız. Herkes çalıştığı alanda kazanacak. Hanım kardeşlerimiz huzurlu bir evde yaşayacak. İyi bir aile hayatı olacak. Çocukları iyi bir eğitim alacak" diye konuştu.

Arınç, engellilerin AK Parti iktidarıyla neredeyse ailelerin geçim kaynağı olduğunu söyledi.

Türkiye'de 8 evden birinde bir engelli olduğunu aktaran Arınç, şunları dile getirdi:

"Engelliler evlerinde ölümü bekler, acı içinde kıvranırdı. Bu hükümet hiçbir şey yapmamış olsa bile engelli kardeşlerimize evde bakım hizmeti verdiği için, o aileyi kurtardığı çin Allah ondan razıdır. Önceleri bu yardım 300-500 lira idi ama bu miktarı sürekli artırıyoruz. 65 yaşını dolduran, kimsesi olmayanlara yardım yapıyor, evde tedavi imkanı sağlıyoruz. Bu hükümetin hiç mi hataları yok? Benim boyumdan aşkın yanlışları, hataları olabilir ama bu hükümetin yaptığı hayırlı işler bin kilo ise yanlışı, hatası bir kilodur. O bir kilo hata için bin kilo hayırlı işleri kimse görmezden gelmesin."

Adaletin önemli olduğunu, sadece mülkün temeli değil, dünyanın ve ahiretin de temeli olduğunu söyledi.

Arınç, "Bu partilerin hiçbiri bizi yıkamaz ama biz haksızlık yapmaya başlarsak biz yıkılırız, adaletsizlik yaparsak yıkılırız, aman ha illa da adalet. 78 milyon için adaletten yana olacağız" şeklinde konuştu.

"KAFAMIZA, GÖZÜMÜZE VURUN AMA OYUNUZU İHMAL ETMEYİN"

Arınç, 7 Haziran seçimlerinde partilerin yarışacağını ifade ederek, "Batman'da ama bir bağımsız adaya oy verirseniz tek kişiye vermiş olursunuz ve seçilme ihtimali yok. 4 kişiyi mahrum etmiş olursunuz" dedi.

"Kimse bağımsız adaya başını çevirip bakmayacaktır. O yüzden partilerin kıyasıya yarıştığı ve AK Parti’yi tökezletmek, iktidardaki gücünü aşağı çekmek için birçok hesap, kitap yapılırken oyumuzu kullanırken iki defa düşünmemiz lazım" diyen Arınç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sizden gelen her şey başımızın gözümüzün üstüne ama bize kızgınlığınız, küskünlüğünüz varsa bu, Türkiye'yi yolundan çıkaracak başka partilere imkan vermez. AK Parti'den daha iyisini bulduğunuzda oyunuzu verin ama bizden daha iyisini bulamadığınız zaman da kafamıza gözümüze vurun ama oyunuzu da ihmal etmeyin."

Silahlı saldırıda oğlunu kaybeden eski AK Parti Batman Milletvekili Nezir Nasıroğlu'na taziye ziyaretinde bulunan Arınç, daha sonra eski Batman Milletvekili Ataullah Hamidi ile iş yerinde görüştü.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler