HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arınç: Mahrum kalmıştım

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir'de demokratikleşme paketi ve Meclis açılışıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Arınç: Mahrum kalmıştım

Arınç, "2002'de resepsiyona eşimin gururla taşıdığı başörtüsüyle katılmaktan mahrum kalmıştım" dedi.

İşte Arınç'ın sözlerinden satır başları:

Sayın Başbakanımız uzun süredir çalıştığımız demokratikleşme paketinin bir kısmını halkla paylaştı, dünyayla paylaştı. Sizler de izlediniz. Ben bu açıklamaların Türkiye'de de dünyada da olumlu karşılandığını düşünüyorum. Yüzde 75 olumlu karşıladı. Basın yayın enformasyon müdürlüğü bana doğduran bağlı bir kurumdur.

YAPILAN ARAŞTIRMALARI OKUDUM....

Bazı çalışmalar yapıyoruz. 2 günlük bir çalışmayı getirdiler. Uçakta onları okudum. Dış basında 47 haberin analizi yapıldı. 38'i olumlu yansıdığını 7'sinin olumsuz, 2'sinin de tarafsız olduğu anlaşılmış. Anadilde eğitimin başlıyor olması ve başörtü olayı olumsuz görülecek yönleri sayılmış. Olumlu noktalarda ise paketin kürt sorununa katkı sağlayacağı. Türkiye bazında 12 gazete baz alındı. 8'i olumlu, 2'si olumsuz. İsimlerini söylemeyeceğim. Bütün hepsi bizim için önemlidir.

PAKET OLUMLU KARŞILANDI

Genelde paket olumlu yaklaşıldığı yönünde. Tüm ajanslarla işbirliği yapılarak halkın dinledikten sonra önemli olan ilk tepkisiydi. Analiz sonuçların paketin olumlu karşılandığını ifade ediyor. Yetersiz diyebilenler haklı olabilirler, karşı değiliz. Ama ifade ediyoruz ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. Demokratikleşme bir kültürdür. Yeni bir çalışmalarımızın sürece dahil olacağını söyleyebiliriz. Ufkumuzu önümüzü açık tutuyoruz.

Eleştirenlere buradan müjde verebilirim. Eleştirileri dikkate alacağız. Paketle ilgili he olumlu öneri önümüzü açacaktır. Vakıflar, dini azınlıkların özgürlük alanlarını olabildiğinde genişlettik. Süryani vatandaşlarımızın yıllardan beri talepleri vardı. Mor Gabriel manastırının talebini İnceledik haklı bulduk. Vakıflar meclisimiz Mor Gabriel manastarının arazi konusunda olumlu karar verecektir, umut ediyoruz. Önümüzde 10 yıldan beri önümüzde duruyor, yargı kararları yüzünden elimizi atamıyorduk. Önümüzdeki hafta sonuna kadar nihai kararı vereceğiz.

BDP'Yİ BUNDAN AYRI TUTMAK LAZIM

Yurttaşlarımızın büyük ölçüde bu pakete olumlu baktıklarını öğrendik. BDP’yi bunda ayrı tutmak lazım. BDP’li siyasetçiler daha paket açıklanmadan yaptıkları eleştirilerle kendilerini bağlamışlardır. Hatta çok tecrübeli olduğunu bildiğimiz bir siyasetçi bile “Paketten kabak çıkacak” demiştir. Vatandaşlarımız son derece memnunlar atılan adımlardan.

MAHRUM KALMIŞTIM...

Dün şüphesiz TBMM çatısı altında ancak herkesin mutlu olduğu kadar ben de fazlasıyla mutlu oldum. 2002 döneminde durum böyle değildi. Eşimle resepsiyona katılmak istemem büyük tepkiyle karşılanmış darbe yaparız ha çığlıklarıyla gayretler ortaya çıkmıştır
Eşimin gururla taşıdığı başörtüsüyle katılmaktan mahrum kalmıştım. Artık eşlerin de resepsiyona başörtüsüyle katılmalarından gurur duyuyorum.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler