HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arınç: Türkiye'yi hedef alan bir şeye rastlamadık

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çekirge Polisevi'nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Arınç: Türkiye'yi hedef alan bir şeye rastlamadık

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk vatandaşlarını alıkoyan IŞİD ile ilgili ''Biz örgütün, buna benzer örgütlerin hem yapılarını hem hedeflerini çok iyi tahlil ediyoruz. Bunların içinde Türkiye'yi hedef alan bir noktaya rastlamadık'' dedi.

"ARKADAŞLARIMIZA KISA ZAMANDA KAVUŞMAMIZ MÜMKÜN OLABİLECEK"

Irak'taki gelişmeleri de değerlendiren Arınç, konsolosluk görevlileri ve diğer Türk vatandaşlarının en kısa zamanda kavuşacaklarını ifade ederek, "Yurt dışındaki gelişmeler, Musul'daki konsolosluk görevlilerimizin ve önceden bir şekilde alıkonulan kamyon şoförlerimizin durumudur. Bu konuda gelişmeler olumlu istikamette var. Ama henüz bu yurttaşlarımızla kucaklaşabilmiş değiliz. 60'a yakın şoför sonradan bir şekilde alıkonulan 15 arkadaşımızın kurtulduğunu biliyoruz. Bir hafta öncesinden takip ettiğimiz olaylarla ilgili yerlerinin muhkem, sağlıklarının yerinde olduğunu ve henüz serbest bırakılmadıklarını söyleyebilirim.

Bölgeyle ilgili gelişmeler Başkan Obama'nın, Avrupa Birliği'nin açıklamaları var. Türkiye'nin aldığı tedbirler var. Irak'ın içinde sonunda mezhep çatışmasına gidilmemesi ve bölünmemesi açısından Türkiye ve bölge ülkelerinin müdahil olduğu çalışmalar var. Türkiye'nin çok dikkatli ve titiz takip içinde olduğunu hepimiz söyleyebiliriz. Umarım arkadaşlarımıza en kısa zamanda kavuşmamız mümkün olabilecek" diye konuştu.

IŞİD'İN İSTANBUL'U ALACAĞIZ SÖZLERİ

Başbakan Yardımcısı Arınç, bir gazetecinin IŞİD militanlarının medyaya yansıyan, "İstanbul'u alacağız" sözlerini hatırlatması üzerine şu cevabı verdi:

"Bir örgüt veya örgüt üyesi şu veya bu amaçla böyle bir söz söylemiş olabilir. Bu da kesin açık net değildir. Gazetelerde böyle haberler çıkabilir. Kim nerede ne amaçla söylemiştir. Bu tür örgütler propagandayı çok severler, tehdit ve panik havası getirmeyi arzu ederler. Biz örgütün veya buna benzer örgütlerin yapı ve hedeflerini çok iyi tahlil ediyoruz. Bunlar içinde Türkiye'yi hedef alan bir şeye rastlamadık. İhtimale göre geçmişten beri Türkiye'nin çok önemli jeopolitik noktada olduğunu bazı örgütlerin hedeflerin olacağını düşünür, senaryolar hazırlanır. Bunun üzerinde çalışmalar yapılır, devlet dış tehditlere karşı tedbir alır. Türkiye'nin dış tehditlere karşı hazırlığı var mı derseniz? Evet yıllar öncesinden bugüne güncellenen çalışmalar vardır. Milli güvenlik siyaset belgesinde de bu tür tehditlere karşı Türkiye'nin her zaman tedbir aldığını söyleyebilirim".

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler