HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arınç: Yanlış yaptım ama...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile arasında geçen tartışmanın ardından TBMM'de basın mensuplarına konuştu.

Arınç: Yanlış yaptım ama...

ANKARA(ANKA) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkındaki eleştirileri nedeniyle kendisini istifaya çağıran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i çok sert sözlerle eleştirerek yolsuzluk imasında bulunmasının ardından ikinci kez konuştu. Arınç, "Başbakan'ın söylediği doğru, yanlış yaptım ama özel hayatıma girilince kendimi tutamadım. Gökçek eleştirilerimi hakaret kabul edip mahkemeye gidebilir ama orada bazı sorular sorulur ve cevaplamam gerekirse, davalı mı davacı mı zarar görür bilemem" dedi.

Arınç, Meclis kulisinde gazetecilere konuştu. Dün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamaları anımsatan Arınç şöyle dedi:

"Bakanlar Kurulu'nda, Melih Gökçek'in benim hakkımda attığı twitleri konuştuk. Hemen bir yanıt vermem gerektiğini söyledim. Melih Gökçek'in şahsıma yönelik aşağılayıcı, küçültücü ve sonunda beni istifaya davet eden, 'seni sevmiyoruz defol git' twitleriydi. Bunu şahsi bir mesele olarak görebilirdim. Ancak, benim başbakan yardımcılığından ve Hükümet Sözcülüğünden de ayrılmamı istendiği için. İşin bir boyutu var. Bugün Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Konya'da yaptığı açıklamaları izledim. Dedikleri çok doğrudur. Benim de Melih Gökçek'in de yanlış yaptığını ifade ediyor. İşin aslı budur. Ben her zaman olduğu gibi ben Bakanlar Kurulu toplantısı açıklaması için giderken, Sayın Başbakan'a, 'Şu şu konularda açıklama yapacağım' dedim. Davutoğlu da 'istersen yeri bu değil, ben de arayacağım kendisini, kişisel bir mesele olarak görme. Gökçek'e bunun yanlış olduğunu söyleyeceğim' dedi. Aynı şekilde başka arkadaşlarım da aynı görüşleri söylediler. Ben de üzerinde çok durmamak gerektiğine inandım. Ancak bana Hükümet sözcüsü olarak hakaret ediyor buna bir cevap vermem gerektiğini düşündüm. Bakan hakaret ederken, çocuklarım eşim üzerinden söyledi... Bu konuda Sayın Başbakanın görüşlerine katılmadığım için bu açıklamayı yaptım."

Gökçek'in kendisi hakkında dava açacağını da anımsatan Arınç, "Mahkemeler bizim yabancı olduğumuz yerler değil. Eğer bir söz söylemişsek bir şey bildiğimiz içindir. Eğer Gökçek o twitleri atmasaydı bugün bunları konuşur olur muyduk? Melih Gökçek o edep dışı açıklamaları yapmasaydı ben bu açıklamaları yapacak mıydım" diye konuştu.

Arınç, başta Başbakan ve arkadaşları olmak üzere onları tavsiyelerini dinlemediği için yaptığı açıklamanın da yanlış olduğunun altını çizerek şöyle dedi:

"Beni paralelci olarak suçlayan insana bir şey söylemeliydim. Ailem üzerinden bana hakaret edildi. Seçimden önce AK Parti de bir kavga var denilmesini istemem. Ben partime başbakanıma ve cumhurbaşkanıma zarar verecek bir davranış içeresinde bulunmam. Ama dün şahsıma yönelik bir hakaret oldu. Belki biraz fazla oldu kendimi tutamadım. Beni ocu bucu olmakla suçladı. Ben de cevap verdim"

-"O MAHKEME AÇILIR O ZAMAN DAVALI MI YOKSA DAVACI MI ZARAR GÖRECEK"-

Başbakan Yardımcısı Arınç. Melih Gökçek'in kendisi hakkında açacağı davayı anımsatırken şöyle konuştu: " Eğer açıklamalarımı hakaret olarak kabul ediyorsa istediği mahkemeye gidebilir. Mahkemenin vereceği karar da boynumuz kıldan incedir. İlk kez mahkemelerde yargılanmıyoruz. Ama o mahkeme açılır ve o mahkemede de bazı şeyler sorulur ve cevap vermem de istenirse; o zaman davayı açan mı davacı mı davalı mı zarar görür onu bir düşünmek lazım. Biz Melih Gökçek ile kan davalı değiliz. Adaylığına karşı çıktıktan sonra bile kendisi için çalıştım. Çünkü partimin kararıydı. Adaylığından sonra onun oyda topladım ailemle birlikte oy da kullandım. Eksiği ile fazlası ile her şeyi konuştuk. Bundan sonra Gökçek'in adını ağzıma almayacağım. Bu kadar özele girmemek gerekirdi. Özel hayatıma tecavüzde bununa bin insana da ben bir şey söylemeliydim."

Arınç, "Keşke bu açıklamayı başka bir zamanda başka bir mekanda açıklasaydım" dedi ve ekledi "Ama, herkesin bir cevap beklerken bu açıklamayı yapmalıydım" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler